کد خبر: 1366487
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۰
محمد حسن‌زاده:

جفای جشنواره فجر امسال در حق تئاتر شهرستان بی‌سابقه است

گروه هنر: رفتار متناقض دبیرخانه جشنواره «تئاتر فجر» در انتخاب نمایش‌های شهرستانی به حدی بود که هیچ کدام به غیر از مواردی با توجیه اینکه به لحاظ کیفی در سطح جشنواره نیستند، به آن راه پیدا نکردند.


محمد حسن‌زاده، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با ابراز تأسف از برخورد دوگانه دبیرخانه جشنواره «تئاتر فجر» گفت: از استان خراسان رضوی با نمایشی متقاضی بخش چشم‌انداز این دوره از جشنواره بودم؛ از همان ابتدا هم بنا به اعلام دبیرخانه مقرر شد که به دلیل صرفه‌جویی در هزینه‌ها، نمایش‌های شهرستانی، فیلم اجرای خود را برای بازبینی هیئت انتخاب و داوری بفرستند که ما بعد از سه ماه تمرین فیلم نمایش را فرستادیم.



وی گفت: در ادامه متوجه شدیم که هیچ یک از داوران با بازبینی فیلم‌های اجرا موافقت نکرده‌اند و تمایل به بازبینی حضوری دارند اما دبیرخانه با مسکوت گذاشتن این جریان اعلام کرد که هیئت داوران فیلم‌های اجراهای نمایشی شهرستانی را دیده‌اند و هیچ کاری را مستحق حضور در بخش اصلی جشنواره تشخیص نداده‌اند.



حسن‌زاده تصریح کرد: این رفتارهای ضد و نقیض دبیر پیشین جشنواره به علاوه موارد دیگر که زمینه را برای بی‌اعتبار شدن جشنواره «تئاتر فجر» مهیا کرده بود موجب شد که اسماعیل عالی‌زاد؛ دبیر قبلی جشنواره برکنار و قادر آشنا در دقیقه نود دبیر جشنواره شود اما با روی کار آمدن او نیز هیچ تغییری حاصل نشد و همچنان اصرار داشتند که هیچ کدام از نمایش‌های شهرستانی در حد و اندازه شرکت در جشنواره نیستند.



این کارگردان تئاتر خراسانی با اشاره به اینکه جفایی که جشنواره امسال در حق تئاتر شهرستان‌ها کرد در تمامی ادوار این جشنواره بی‌سابقه بوده است گفت: چطور ممکن است که همه کارهای شهرستانی کم ارزش تشخیص داده شوند و بعد از اعلام جدول نهایی اجراهای جشنواره معلوم شود که یکی از همان نمایش‌های کم‌ارزش نه تنها در بخش چشم‌انداز شرکت داده شده است بلکه متقاضی بخش مسابقه بین‌الملل نیز هست؟



وی تأکید کرد: مگر علت این رفتار غیر از این است که مسئولان تئاتری تنها به فکر راضی نگه داشتن گروهی قلیلی از  تئاتری‌ها هستند که در پایتخت مشغول فعالیت هستند؟ این دوستان مسئول تئاتر شهرستان را فقط برای ارائه آمار می‌خواهند که مثلاً اعلام کنند که ما در ادوار برگزاری جشنواره «تئاتر فجر» توجهی نیز به خلاقیت و قابلیت گروه‌های شهرستانی نیز داریم.



حسن زاده در ادامه گفت: نمایشی که من برای بخش چشم انداز جشنواره کار کرده بود ««گزارش یک تصادف؛ ساعت 5، چهار راه اندیشه» به نویسندگی سپیده خمسه‌نژاد نام داشت که موضوع آن تقبیح شهادت دروغ دادن بود و قصد دارم در آینده نزدیک آن را در مشهد به اجرای عموم ببرم.

captcha