به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، مصطفی حبیبی، دادستان ارومیه امروز یکشنبه، 6 بهمن در اولین جلسه شورای هماهنگی جشنواره عفو و گذشت که در سالن امامت دادگستری ارومیه برگزار شد، گفت: برگزاری جشنواره عفو و گذشت از برنامههایی است که هدف اصلی آن نهادینه سازی جایگاه فراموش شده عفو و گذشت در زندگی روزمره است.
وی افزود: جشنواره عفو و گذشت برنامهای است که اگر بتوانیم آن را به صورت ملی و کشوری برگزار کنیم، میتواند در توسعه فرهنگ عفو و گذشت کارساز باشد.
حبیبی با اشاره به اهمیت برپایی جشنواره عفو و گذشت در استان، تصریح کرد: باید در برپایی این جشنواره به موضوع توسعه آموزه های دینی، احکام اسلامی و آشنایی با فرهنگ اسلامی از جمله عفو و گذشت، توجه خاصی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر پروندههای مطروحه در دستگاههای قضایی عمدتا شامل مسائل قابل گذشت است که اینگونه موارد در گذشته در بین مردم و با میانجیگری ریش سفیدان صورت میگرفت.
دادستان ارومیه با بیان اینکه در جامعه امروز جایگاه عفو و گذشت کمرنگ شده است افزود: این مسئله باعث افزایش مشکلات جامعه و پروندههایی با اختلافات جزیی در دستگاههای قضایی شده است.
وی افزود: سالانه بین 11 تا 12 میلیون پرونده وارد دستگاه قضایی میشود که این تعداد پرونده با مسائل جزئی سزاوار یک جامعه اسلامی نیست.
حبیبی افزود: با کمرنگ شدن فرهنگ عفو و بخشش در جامعه نزاع و اختلافات بیشتر شده و این اختلافات عاملی برای درگیری میشود که باعث وقوع جرم شده و زمینه ای برای افزایش تشکیل پروندههای ارجاعی به دادگاه و دستگاههای قضایی میشود.
دادستان ارومیه اعلام کرد: اساس و پایه جشنواره عفو بخشش گسترش بحث عفو و گذشت در جامعه را سبب میشود که باید برنامهریزی های مناسب در این زمینه صورت گیرد تا بتوانیم جشنواره را باشکوه تر اجرا کنیم.