به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سومین جشنواره بزرگ جهادگران عرصه علم و فناوری، در حالی از دیروز در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد که به واسطه برگزاری همزمان با ششمین جشنواره نوآوری و شکوفایی فجر انقلاب به نوعی در حاشیه قرار گرفت.
ضعف اطلاعرسانی در برگزاری نمایشگاه
گرچه پیش از این در خبرها آمدهبود که این نمایشگاه در سالن خلیج فارس نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار خواهد شد، اما در عمل این نمایشگاه به عنوان بخش کوچکی از ششمین جشنواره نوآوری و شکوفایی فجر انقلاب تبدیل شده بود و عملا اطلاعرسانی دقیق و شفافی در این زمینه صورت نگرفته بود.
نکته جالب توجه اینکه سالن خلیجفارس که قرار بود میزبان سومین جشنواره بزرگ جهادگران عرصه علم و فناوری باشد، در حال آمادهسازی به منظور برپایی نمایشگاه البسه و پوشاک بود و همین مسئله تعجب بیشتر بازدیدکنندگان را برانگیخته بود و سبب شد تا سومین جشنواره بزرگ جهادگران عرصه علم و فناوری که به همت سازمان علمی، فناوری و پژوهشی سازمان بسیج برگزار شدهبود چندان مورد توجه واقع نشود.
حضور معاون رئیسجمهور در جشنواره
از دیگر نکات قابل توجه جشنواره، بازدید لاله افتخاری، نماینده مجلس شورای اسلامی و سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور از غرفههای ششمین جشنواره نوآوری و شکوفایی فجر انقلاب بود.
ستاری، با حضور در جمع خبرنگاران در رابطه با مسئولیتهای بنیاد نخبگان در خصوص حمایت از مخترعین، گفت: یکی از وظایف بنیاد نخبگان بحث تجاریسازی و توانمندسازی مخترعین است و امیدواریم چنین جشنوارههایی آغاز خوبی برای ورود به این حوزه باشد.
وی تصریح کرد: تلاش ما این است که با اضافه کردن بخشهای جدید به جشنواره به رونق این فعالیت کمک کنیم. این حرکت سبب خواهد شد تا مبتکران از ظرفیتهایی نظیر همکاری با شرکتهای سرمایهگذار بهرهمند باشند. البته در مورد رقم قراردادهای مخترعین با شرکتها بحث خاصی وجود ندارد و موضوع توافقی است.
حمایت بنیاد نخبگان از مخترعان در قالب صندوق حمایت
سورنا ستاری، پیرامون حمایت معاونت علمی و فناوری از مخترعین گفت: البته این فعالیتها تنها به بحث مالی خلاصه نمیشود. اختراعات باید در یک کریدور تجاریسازی وارد شوند، صندوقهای موجود از مخترعین حمایت کنند و بر همین اساس کارگزارانی ایجاد شوند تا بتوانند برای یک مخترعی که میخواهد محصول خود را به بازار عرضه کند، خطرپذیری کار را کم کند. سازو کار صندوق نیز به این ترتیب است که طرحهای مخترعین وارد صندوق میشود و تا هر سقفی که نیاز داشته باشند، به آنان تخصیص داده میشود.
تجاری سازی طرح منوط به گواهینامه سطح سه
ستاری افزود: تجاریسازی اختراعات نیز منوط به اخذ گواهینامه سطح سه بنیاد نخبگان است و هر اختراعی که در این جشنواره وجود دارد، قبل از این از سوی بنیاد نخبگان شناسایی شده و شناسنامه فنی دارد. طرحهای مخترعین وارد صندوق میشود و تا هر سقفی که نیاز داشته باشند به آنان تخصیص داده میشود.
معاون رئیسجمهور در رابطه با متوسط رقم قراردادهای طرحها در دورههای گذشته گفت: تجربیات گذشته نشانگر این مهم است که قراردادهایی بیش از 500 میلیون تا یک میلیارد در نمایشگاههای گذشته بسته شده است و البته کمکهایی نیز در قالب وام به مخترعین اعطا خواهد شد.