بیژن مظاهری، کارشناس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به برخی فعالیتهای این مرکز تا پایان سال، گفت: یکی از این فعالیتها بررسی آییننامه نوزدهمین جشنواره قرآنی دانشگاههای علوم پزشکی کشور است.
وی در ادامه افزود: این آییننامه پس از بررسی نهایی روز سهشنبه 15 بهمنماه به همه واحدهای دانشگاهی وزارت بهداشت ابلاغ شد و پس از ابلاغ آن دانشگاهها فرایند شکلگیری این جشنواره را آغاز خواهند کرد. اولین اقدام دانشگاهها پس از ابلاغ آیننامه آغاز ثبت نام برای حضور در این جشنواره است که از روز سهشنبه 15 بهمنماه به صورت اینترنتی آغاز شده است.
کارشناس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در مورد تغییراتی که درآییننامه نوزدهمین دوره جشنواره به دست آمده است، تصریح کرد: با توجه به اینکه پیش از این قرار بود جشنواره عترت وزارت بهداشت به صورت مجزا و برای اولین بار برگزار شود، پس از بررسی آییننامه جشنواره تصمیم گرفتیم تا بخش عترت نیز به صورت رشتههای مجزا در جشنواره قرآنی ادغام شود.
مظاهری با تأکید مجدد بر مفصلتر شدن بحث عترت در نوزدهمین جشنواره قرآنی وزارت بهداشت، اظهار کرد: در بخش عترت شاهد رقابت متسابقان در رشتههایی همچون مداحی و دعاخوانی در کنار متسابقان بخش قرآن خواهیم بود.
وی در ادامه در مورد زمانبندی برگزاری نوزدهمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: قرار شده است تا دانشگاهها تا قبل از پایان سال مرحله دانشگاهی بخش مفاهیم را برگزار کنند و با توجه به گسترده بودن بخش کتبی مقرر شده است تا مسابقات مربوط به این بخش نیز نهایتاً در اردیبهشت ماه سال آینده برگزار شود.
یادآور میشود نوزدهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی کشور در دو بخش شفاهی و کتبی برگزار میشود. رشته های کتبی شامل ترجمه و مفردات، آشنایی با مفاهیم قرآنی، قرآن شناسی، سیره معصومین(ع)، آشنایی با احادیث و ادعیه و احکام است.
همچنین رشتههای بخش شفاهی شامل قرائت ترتیل، قرائت تحقیق، حفظ سور مفاتیحالجنان، حفظ 1 جزء، حفظ 3 جزء پیوسته، حفظ 5 جزء پیوسته، حفظ 10 جزء پیوسته، حفظ 20 جزء پیوسته، حفظ کل قرآنکریم، اذان، مداحی، تواشیح، دعاخوانی و آیین سخنوری است.
بخش پژوهش نیز یکی دیگر از بخشهای این جشنواره است که رشتههای آن در آینده اطلاعرسانی خواهد شد.