به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری تشریح برنامههای دومین طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم، امروز شنبه، 19 بهمنماه با حضور حجتالاسلام والمسلمین احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه و حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد کاظم موسوی، دبیر این طرح ملی برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجتالاسلام شرفخانی اظهار کرد: بعد از اینکه مقام معظم رهبری در سال 1390 موضوع تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم را مطرح فرمودند، سازمان اوقاف و امور خیریه در این راستا برنامه مدونی را دنبال کرد و مرکز تربیت حافظان قرآن کریم را تاسیس کرد.
وی افزود: در طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم مقرر شده است که یک میلیون نفر حافظ قرآن کریم طی چهار سال به عرصه حفظ قرآن کریم ورود کنند؛ باید توجه کرد که نظر مقام معظم رهبری از تربیت 10 میلیون حافظ، تربیت 10 میلیون حافظ کل قرآن کریم نیست، بلکه منظور ورود این تعداد به عرصه حفظ قرآن است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: در سال گذشته این طرح آغاز شد و در آن 220 هزار نفر در سه مقطع سنی ثبت نام کردند، در مقطع هفت تا 12 سال 181 هزار نفر، در مقطع 12 تا 18 سال 134 هزار نفر و در مقطع بالای 18 سال نیز 154 هزار نفر ثبت نام کردند که از این تعداد 100 هزار نفر در آزمون شرکت کردند.
70 درصد قبولی در آزمون سال گذشته
وی توضیح داد: از این میان تعداد 70 هزار نفر قبول و موفق به کسب گواهینامه شدند؛ باید توجه کرد که عده بسیاری با وجود فراگیری آموزشهای لازم در زمینه حفظ، مایل نیستند که در آزمون شرکت کنند و یا اینکه میخواهند با بیشتر شدن محفوظات خود در سالهای آینده در این آزمون شرکت کنند.
حجتالاسلام شرفخانی عنوان کرد: در دومین دوره این طرح، رشته حفظ موضوعی قرآن کریم نیز برای اولین بار اضافه شد و در مجموع افراد میتوانند در یکی از 10 رشته حفظ جزء اول، حفظ جزء سیام، حفظ جزء دوم، حفظ پنج جزء، حفظ 10 جزء، حفظ 15 جزء، حفظ 20 جزء، حفظ 30 جزء، حفظ 150 آیه در بخش موضوعی و حفظ 300 آیه در بخش موضوعی قرآن کریم شرکت کنند.
برگزاری آزمون سراسری در 9 اسفند
وی یادآور شد: آزمون این دوره 9 اسفندماه به صورت هماهنگ در 2500 نقطه در سراسر کشور، راس ساعت 9 صبح برگزار میشود؛ همچنین سوالات پلمپ شده و توسط اساتیدی همچون پرهیزکار و شهیدیپور به صورت تخصصی طرح شده است، پیشبینی میشود که در این دوره از 150 هزار تا 200 هزار نفر در آزمون ثبت نام کنند، همچنین در سال جاری 305 هزار نفر در این طرح شرکت کردهاند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: علاوه بر ما مرکز آموزشهای مجازی حفظ قرآن را نیز برای علاقهمندانی راهاندازی کردهایم که مایل هستند به صورت غیرحضوری قرآن را حفظ کنند؛ در این مرکز 11 هزار نفر از حفظ یک جزء گرفته تا حفظ 15 جزء مشغول حفظ قرآن کریم هستند.
وی ادامه داد: مقدماتی همچون حضور کارشناسان و بستههای پشتیبانی در این طرح آماده شده است، اما به خاطر پایین بودن سرعت اینترنت و مشکلات پهنای باند کاربران نمیتوانند در آزمونها به راحتی شرکت کنند و بارها در وسط آزمون، اینترنت آنها با قطعی زیادی مواجه میشدند.
اختصاص جوایز نفیس برای نفرات برتر
حجتالاسلام شرفخانی عنوان کرد: برای افرادی که بتوانند نمره قبولی 70 از 100 را کسب کنند، جوایزی همچون کمکهزینه سفر حج، کمک هزینه عتبات عالیات، کمک هزینه مشهد مقدس و هزاران جوایز فرهنگی مانند قلم قرآنی در نظر گرفته شده که بر اساس سرانه هر استان در تعداد ثبت نامیها به آنها تعلق میگیرد.
وی اظهار کرد: علاوه بر این دورههای تربیت مربی حفظ قرآن کریم در شهر مقدس قم را با حضور اساتید تراز اول برگزار کردهایم که تاکنون 65 دوره برگزار شده است و دو هزار و 470 مربی آموزش دیدند؛ با وجود این فعالیتهای وسیع در زمینه حفظ قرآن فقط 500 میلیون تومان از جانب بودجه نیمدرصدی فعالیتهای قرآنی به این مرکز اختصاص داده شده است که تربیت این تعداد حافظ نیازمند اختصاص اعتبارات بیشتر است.
نقاط ضعف طرح آسیبشناسی شده است
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان ضمن ارزیابی و آسیبشناسی این طرح بیان کرد: ایجاد مشوقهای مادی و امتیازات فرهنگی برای مربیان و حافظان، تداوم ارتباط در پیگیری و تثبیت محفوظات حافظان، صدور به موقع گواهینامهها از جمله آسیبهای این طرح بود که در حال رفع این مشکلات هستیم.