کد خبر: 1373768
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۵
رئیس‌جمهور:

22 بهمن روز پیروزی وحدت ملی است/ دولت تا پای جان بر سر ارزش‌ها مقاومت می‌کند

گروه سیاسی: دکتر روحانی با بیان اینکه 22 بهمن روز پیروزی اسلام در برابر کفر جهانی و پیروزی استقلال و حاکمیت ملی است، تصریح کرد: 22 بهمن روز اتحاد ملت، وحدت ملی و ائتلاف ملی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهوری، پیش از ظهر امروز، 22 بهمن‌ماه، در مراسم گرامیداشت سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در میدان ازادی تهران، در سخنانی، 22 بهمن را روز جشن ملی همه ایرانیان در سراسر دنیا، روز پیروزی اسلام در برابر کفر جهانی، روز پیروزی استقلال و روز پیروزی حاکمیت ملی توصیف کرد.

وی افزود: 22 بهمن روز اتحاد ملت، وحدت ملی و ائتلاف ملی است؛ 35 سال پیش در چنین روزی مردم ایران به رهبری فقیهی اندیشمند، روشن ضمیر؛ حضرت امام(ره)، در برابر اختناق، دیکتاتوری و کسانی که می‌خواستند ایران را در سلطه خود نگه دارند، پیروز شدند؛ پیروزی در22 بهمن 57، پیروزی یک طایفه، قبیله، قشر و جناح نبود، بلکه پیروزی همه مردم ایران بود.

رئیس جمهور با بیان اینکه امام(ره) حتی در ورود به کشور وارد خانه خاصی نشد و در جمع حزب و جناح خاصی وارد نشد، تصریح کرد: ایشان در کنار شهیدان زنده و مردمی که از سراسر ایران اجتماع کرده بودند، حضور یافت.

رئیس شورای عالی امنیت ملی تأکید کرد: هرزمان که ما همه دست به دست هم دادیم و بحث حزب، جناح و گروه خاصی مطرح نبود و ملت ایران به صحنه آمد، پیروز شدیم؛ پیروزی 22 بهمن پیروزی وحدت یک ملت است.

دکتر روحانی یادآور شد: بعد از پیروزی انقلاب هم در هر صحنه‌ای که همه با هم بودیم، پیروز آن صحنه بود‌ه‌ایم؛ در دفاع هشت ساله، اگر رقابت در انتخابات داشتیم، در صحنه دفاع مقدس، همه دست به دست هم دادیم، همه در کنار یکدیگر در سنگرهای مقاومت در برابر متجاوزان ایستادگی کردیم، آنگاه که بعد از جنگ نوبت صلح رسید، همه پشت سر حرکت صلح آمیز بودیم؛ امام(ره) فرمود: «ما همانطور که در جنگ جدی بودیم در صلح هم جدی هستیم»؛ پیروزی ما در سایه و حدت واتحاد پشت سر فقیهی عادل حاصل شده و هر زمان که اینچنین شد، نصرت الهی هم ما را در برابر همه قدرت‎ها پیروز می‌کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: 22 بهمن 57 روز پیروزی حرکت اعتدالی مردم سراسر ایران بود، می دانید در انقلاب ما شمشیر بر شمشیر پیروز نشد، در انقلاب ما خون بر شمشیر پیروز شد، می دانید درانقلاب ما گلوله بر گلوله پیروز نشد، بلکه گل بر گلوله پیروز شد، می دانید امام(ره) در شرایطی انقلاب را به پیروزی رساند که فرهنگ و ندای مردم در برابر دشمنان پیروز شد؛ اسلحه پیروز نشد، کلام بود که پیروز شد، نوار ضبط صوت صدای امام(ره) و سخنرانی‌ها بود که ما را پیروز کرد، فرهنگ ایستادگی و مقاومت ملت بود که ما را به پیروزی رساند.

رئیس شورای عالی امنیت ملی تأکید کرد: می‌بینیم یک حرکت اعتدالی وحدت‌آفرین و پرشور و با استقامت، ملت را در برابر نه استبداد داخلی، بلکه حتی بر استعمار خارجی پیروز نمود، می‌دانید انقلاب ما ابتدا حرکت علیه استبداد بود و سپس از سال 43 در ماجرای کاپیتولاسیون حرکت انقلابی ما در برابر استعمار بود؛ این انقلاب همه برای این بود که رژیم کودتایی را سرنگون کند و هم در پی آن بود که مداخلات ناروا، نابجا و غلط آمریکا را در سرزمین ایران پایان بخشد؛ انقلاب ما متکی به هیچ قدرت خارجی نبود.

وی در ادامه با بیان اینکه رژیم کودتایی سابق به مردم ما حق آزادی بیان و رأی نداده بود و نظر مردم دخالتی در اداره کشور نداشت، گفت: این تحقیر بزرگی در برابر ملت ایران بود و مردم با انقلاب خود می‌خواستند که کشور با رأی و نظر آن‌ها اداره شود.

رئیس شورای عالی امنیت ملی، مداخله خارجی‌ها در تصمیم گیری‌های رژیم طاغوت را عامل دیگر قیام ملت برشمرد و اظهار کرد: قدرت‌های بزرگ به ویژه آمریکا در آن زمان در امور داخلی کشورمان مداخله می‌کردند و در تمام زمینه‌ها از جمله حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و نظامی دخالت داشته و مستشاران نظامی غربی در پایگاه‌های نظامی ما حاضر بودند.

وی هدف از انقلاب اسلامی را دست رد زدن به سینه سلطه‌جویان خواند و گفت: اساس انقلاب اسلامی برای نپذیرفتن تحقیر بود و حال چگونه می‌شود که این ملت بزرگ پس از 35 سال تحقیر، قدرت‌های خارجی و یا آمریکا را بپذیرد؟

رئیس‌جمهور عدم شناخت بیگانگان از ملت ایران را ریشه این تفکر دانست و خاطرنشان کرد: انقلاب ما برای استقرار احکام عزت‌آفرین و مسیر نجات‌بخش اسلام بود و هرچند رژیم گذشته به دنبال دین‌زدایی رفت ولی مردم در پی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بودند.

حجت‌الاسلام روحانی در بخش دیگری از سخنانش به حماسه‌آفرینی ملت ایران در انتخابات ریاست جمهوری امسال اشاره کرد و گفت: پیام مردم در انتخابات 24 خرداد اعلام پایبندی به نظام و مطالبه هرگونه اصلاح و تغییر در مدیریت، صرفاً در چارچوب مردمسالاری بود.

وی افزود: پیام دیگر این انتخابات، این بود که مردم ما از دولتی حمایت می‌کنند که در مسیر عقلانیت و تدبیر حرکت و با مشی اعتدالی، امید را زنده می‌کند و راه پیشرفت را از طریق توسعه و توان داخلی در کنار تعامل سازنده با جهان ادامه می‌دهد.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه دولت تدبیر و امید با مردم پیمان می‌بندد که به آرمان‌های انقلاب، نظر مردم، تدابیر رهبری و عزت ملت ایران وفادار باشد و بر آنها پای بفشارد، گفت: این دولت تا پای جان بر سر این ارزش‌ها مقاومت خواهد کرد.

وی با اشاره به ثبات، آرامش و وحدت امروز جامعه از جهات سیاسی اقتصادی و اجتماعی تصریح کرد: مردم ما بیش از گذشته، مسیر صلح و دوستی و آشتی میان خود برقرار کرده‌اند و می‌خواهند به آینده وحدت‌آفرین بیاندیشند.

حجت‌الاسلام روحانی فضای آزادتر و آرام تر امروز حاکم بر دانشگاه‌ها و مطبوعات را یادآور شد و گفت: امروز همچنین مسیر تحقیق، دانش و فناوری از دیروز، هموارتر است و همه به فکر اعتلای این کشورند.

وی اضافه کرد: این دولت به فکر حاکمیت قانون در سراسر کشور است و با قانون‌گزیزی مقابله خواهد کرد؛ به عنوان نمونه، علیرغم اینکه چند ماه بیشتر از عمر دولت نگذشته بود و تدوین بودجه سال آینده، دشوار بود، اما بودجه سال 93 را بدون حتی یک روز تخطی از قانون در نیمه آذر تقدیم مجلس کرد.

رئیس قوه مجریه گفت: دولت، معتقد به هماهنگی میان قواست و تعامل بسیار خوبی با مجلس و قوه قضائیه برقرار کرده است و همکاری دولت و مجلس در مورد به تصویب رساندن بودجه 93 نمایشی از همکاری دو قوه برای رشد و توسعه کشور است.

وی با تأکید بر انسجام مدیریت در دولت بیان کرد: علت اینکه عده‌ای به ناروا اختلاف بین مسئولان و استعفای یک مسئول دیگر را شایع می‌کنند، به خاطر این است که می‌بینند یک مدیریت منسجم در دولت وجود دارد و ما امروز میان اعضای کابینه، شاهد یک نوع اتحاد، وحدت و هماهنگی هستیم.

حجت‌الاسلام روحانی گفت: هیچ کس نباید فکر کند که یک جناح می‌تواند بر کشور حاکم باشد، بلکه باید همه جناح‌ها، احزاب و گروه‌ها نقش خود را ایفا کنند.

وی به حضور باشکوه و متفاوت مردم در مراسم راهپیمایی 22 بهمن امسال اشاره و اظهار کرد: طبق اطلاعاتی که به من داده‌اند، امسال همه جناح‌ها، احزاب و تفکرات مختلف در این راهپیمایی شرکت کرده‌اند که این مایه مباهات برای مسئولان و مایه یأس برای دشمنان است.

رئیس‌جمهور، انقلاب را متعلق به همه مردم و نه به گروهی خاص عنوان کرد و گفت: ما می‌خواهیم روز به روز وحدت و آشتی ملی برقرار شود؛ دل‌ها را از کینه‌ها پاک کنیم و به فکر امروز و فردای کشور باشیم؛ این دولت در فکر نظام اداری سالم‌تر و در فکر مبارزه با فساد است و من از همه مردم درخواست می‌کنم دولت را در زمینه مبارزه با فساد یاری کنند.

وی در این باره گفت: همه قوا باید دست به دست همه دهیم دولت و مجلس و قوه قضائیه؛ مگر می‌توان تحمل کرد که یک فرد 9 هزار میلیارد تومان پول این ملت را ببرد، کجا برده است؟ کجا مصرف شده است؟ چه کسانی اجازه داده‌اند؟ ما باید مواظب فساد باشیم و در برابر فساد مبارزه کنیم، زیرا ملت ما نمی‌پذیرد که پول بیت المال در جیب افراد خاصی باشد.

حجت‌الاسلام روحانی با تأکید بر پایبندی دولت به همه وعده‌هایی که در انتخابات داده است، خاطرنشان کرد: حقوق شهروندی باید مورد احترام همگان قرار گیرد؛ همه ما ایرانی هستیم، همه به قانون اساسی افتخار می‌کنیم، همه ما زیر پرچم واحد هستیم، همه مردم باید از حقوق عادلانه شهروندی برخوردار باشند و دولت این خط را دنبال خواهد کرد.

وی دولت یازدهم را دولتی مسئولیت‌پذیر و پاسخ‌گو در برابر ملت برشمرد و گفت: دولت به انتقاد سازنده افتخار می‌کند؛ همه یادمان باشد که باید به فکر انتقاد باشیم و هیچکس به فکر انتقام نباشد؛ همه تلاش کنیم نقد سازنده داشته باشیم؛ نصیحت یعنی دلسوزی و با اخلاص سخن گفتن که به معنای کمک است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: همه ما ممکن است اشتباه کنیم؛ اگر این دولت در موردی اشتباه کند، به صراحت عذرخواهی خواهد کرد، چرا که عذرخواهی فخری برای دولت است.

وی با اشاره به بهتر شدن وضعیت اقتصادی کشور نسبت به چند قبل گفت: در طول این شش ماه، تورم و رشد تورم را کاهش و از 43 درصد را به 35 درصد تقلیل داده‌ایم.

حجت‌الاسلام روحانی با وعده اینکه دولت در سال آینده تورم را به 25 درصد خواهد رساند، بیان کرد: دولت در زمینه رکود، ایستادگی خواهد کرد و رونق را به اقتصاد بازخواهد گرداند؛ اولین قدم این است که رشد منفی را تا پایان سال به نزدیک صفر برسانیم.

وی از موفقیت‌های مطلوب اقتصادی را برای دولت به عنوان افتخاری بزرگ یاد کرد و گفت: در زمینه کشاورزی با اقدام به موقع دولت نسبت به خریدهای تضمینی و خرید ماشین آلات در سال آینده شاهد محصولات کشاوری بیشتر و بهتری خواهیم بود.

رئیس‌جمهور افزود: در حوزه وزارت نفت، علیرغم سرمای شدید توانستیم مسئله گاز را اداره کنیم و انشاء‌الله سال آینده مشلکی برای تأمین گاز نداریم؛ به علاوه دولت برای منابع مشترک نفت و گاز که دیگران دارند استفاده می‌کنند، برنامه ریزی مفصلی دارد که اولین آثارش را در 22 بهمن سال آینده شاهد خواهیم بود.

وی به حوزه بهداشت اشاره کرد و گفت: در زمینه بهداشت و درمان، اقدمات خوبی در زمینه تأمین دارو انجام گرفته است که باید همچنان ادامه یابد و برای آنان که دارای بیماری صعب‌العلاج هستند، اقدامات خوبی صورت گرفته است.

حجت‌الاسلام روحانی وعده اخبار خوب در زمینه اینترنت و شبکه ملی اطلاعات جوانان را در آینده داد و درباره سیاست خارجی دولت یازدهم گفت: سیاست خارجی این دولت، سیاست اعتدال است؛ یعنی نه تسلیم نه سازش نه انفعال و نه تقابل؛ دولت در فکر تعامل سازنده و از موضع برابر، توأم با عزت، حکمت و مصلحت در چارچوب تدابیر مقام معظم رهبری با دنیاست.

وی ادامه داد: دولت آرمان و واقعیت را در کنار هم دیده و میان آن‌ها توازن برقرار می‌کند و با خودباوری، واقع بین بودن و هوشمندانه عمل کردن، سعی در ارتقای جایگاه ایران دارد.

رئیس‌جمهور گفت: سیاست خارجی ما هم جهانی، هم منطقه‌ای و هم دوجانبه است؛ ما برای روابط خارجی با همسایگانمان اهمیت خاصی قائلیم؛ ما در فکر ایجاد ثبات و آرامش در منطقه هستیم و باید علیه تروریسم دست به دست هم دهیم تا مانع آنها که در سوریه، عراق و افغانستان برای ملت‌ها مشکل آفریده‌اند، شویم.

وی با اشاره به لزوم زدودن ذهنیت منفی دشمنان نسبت به انقلاب اسلامی، بیان کرد: ما باید از دستاوردهای انقلابمان با کمترین هزینه صیانت کنیم؛ دنیا بداند که مذاکره ما با 1+ 5 بر مبنای اعلام حسن‌نیت و صلح‌طلب بودن ملت ایران است؛ ما خواستیم در این مذاکرات، فتوای مقام معظم رهبری را با صدای بلندتر اعلام کنیم و بهانه‌های دروغ را از بدخواهان بگیریم.

رئیس شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران‌هراسی دروغ است، زیرا ایران 200 سال است به کشور دیگری تجاوز نکرده است و فقط از خود، دفاع کرده است و امروز هم اگر کسی قصد تجاوز به ما داشته باشد، ملت ایران با همه قوت در برابر او خواهد ایستاد و متجاوز را پشیمان خواهد کرد.

وی تصریح کرد: ما در مذاکره با 1+ 5 خواستیم بگوییم تحریم‌ها غلط و ظالمانه بوده است و نمی‌توانند به آنها ادامه دهند؛ تهدید علیه ملت ایران بی‌اررزش و کودکانه است، چرا که ملت ما در طول 35 سال گذشته در برابر انواع تهدیدهای دشمن ایستاده، با آنها مقابله کرده و به پیروزی رسیده است.

رئیس‌جمهور گفت: ملت ایران، زبان تهدید را خلاف اخلاف و ادب می‌داند و بدخواهان بدانند هرگونه تهدیدی باعث مقاومت و انسجام و وحدت ملی بیشتر ملت خواهد بود؛ آنها که تهدید می‌کنند، بدانند که تهدید یعنی ایستادن در برابر عظمت یک تاریخ و یک ملت عظیم و بزرگی که هرگز و در برابر هیچ تجاوزی شکست نخورده است.

وی اضافه کرد: اگر کسانی در توهم هستند و بر روی میزشان گزینه تهدید علیه ملت ایران قرار دارد، به صراحت می‌گویم نیاز به عینک جدید دارند؛ روی هیچ میزی در جهان، تهدید نظامی علیه ملت ما وجود ندارد و من به صراحت می‌گویم حرکت ایران به سمت قله پیشرفت و فناوری از جمله فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای دائمی خواهد بود.

حجت‌الاسلام روحانی گفت: غرب به خوبی فهمیده است که راه تحریم، راه نادرست و غلطی است و هر کسی در فکر تهدید و تحریم باشد سرنوشت او سرنوشت همه ظالمان و متجاوزان تاریخ خواهد بود؛ اگر تحریم می‌توانست مردم ما را از مسیر حقش بازدارد در طول این 35 سال اثر کرده بود.

وی با تأکید بر اینکه مذاکره ما از سر حکمت و غیرتمندی و در چارچوب منافع ملی و در مسیر آرمان خواهی ملت است، بیان کرد: ما همان آرمان 22 بهمن 57 را یک بار دیگر با صدای بلند تکرار می کنیم که «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی».

رئیس شورای عالی امنیت ملی خطاب به 1+5 گفت: مذاکرات هسته‌ای یک آزمایش تاریخی برای اروپا و امریکا است؛ اگر در مذاکرات اتمی در چارچوب حقوق ملت‌ها، احترام دوجانبه، تعامل و همکاری حرکت کنند از طرف ملت ایران پاسخ مثبت و مناسب خواهند شنید، اما اگر بخواهند شیوه‌های ناپسند گذشته را تکرار کنند، به ضرر خودشان، منطقه و ثبات جهانی قدم برداشته‌اند و روشن می‌شود که همه اتهاماتشان به ایران نارواست.

وی تأکید کرد: ایران به مذاکرات عادلانه و سازنده در چارچوب مقرارت بین‌المللی مصمم است و امیدواریم چنین اراده‌ای را از طرف مقابل هم شاهد باشیم؛ همه دنیا بداند که مردم ما از تهدید و تحریم، هراسی نداشته و نخواهند داشت.

حجت‌الاسلام روحانی گفت: ما امروز در زمینه روابط با جهان در فکر منافع مردم خودمان و منافع مردم منطقه هستیم؛ ما اولین ضربه را بر تحریم غیر قانونی زدیم، امروز در زمینه بیمه و کشتیرانی، بانک و صنایع غذایی، دارویی و پتروشیمی، ضربه اول بر تحریم وارد شده است و مردم ما بدانند که دولت با تمام قدرت برای شکستن تحریم ظالمانه قدم به پیش خواهد گذاشت و آن چه برای دولت مهم است حرکت در چارچوب منافع ملی و حقوق و مصالح ملت است.

وی یادآور شد: در سیاست خارجی یک رهبر، یک رئیس‌جمهور و یک دولت و منافع ملی واحد همه مردم مطرح است؛ باید برخی از افراد بدانند سیاست خارجی جناحی و حزبی نیست و در چارچوب منافع ملی ما خواهد بود؛ همه ما دست به دست هم دهیم و متحد و تحت هدایت پرچمدار واحد، مقام معظم رهبری حرکت کنیم.

رئیس‎جمهور با اشاره مجدد به پایبندی دولت به وعده‌های انتخاباتی خود گفت: دولت از مردم استمداد می‌طلبد و اعلام می‌دارد آنچه تاکنون موفق به انجام آن شده است، به خاطر نظارت و حمایت مردم بوده است؛ ما همچنان انسجام جامعه را می‌خواهیم و می‌بایست همه گروه‌ها و اقوام از زن و مرد و جوان در صحنه باشند تا از این مسیر دشورا عبور کنیم.

captcha