به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، نوزدهمین شماره از خبرنامه «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» منتشر شد.
یکی از بخشهای این خبرنامه به انعکاس سخنان پرویز داودی، معاون اسبق رئیسجمهور و عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید بهشتی اختصاص دارد که معتقد است مبانی اقتصادی کشور باید بر اساس اصول اسلامی مورد بازنگری قرار گیرد.
رئیس اندیشکده اقتصاد مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به مشکلات علوم انسانی و حوزه اقتصاد در کشور و همچنین عجین شدن مسائل اقتصادی با زندگی روزمره و اجتماعی مردم و نیز لزوم توجه به مبانی آن در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، اظهار میکند: برای اداره نظام، پس از مسائل فرهنگی، سامان دادن به اهداف و نظام اقتصادی، یکی از اولویتها است. چرا که مردم به طور روزانه آن را درک میکنند و با زندگی آنان عجین شده است.
عضو شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، مسئله اقتصاد را یکی از مهمترین موضوعات مرتبط با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت میداند که به لحاظ مرتبط بودن با زندگی اجتماعی مردم، باید مورد مداقه بیشتری قرار گیرد و بسیاری از مبانی آن، بر اساس اصول اسلامی بازنگری شود.
وی میافزاید: متاسفانه در کشور، علیرغم داشتن منابع غنی در حوزه اقتصاد، کار لازم و جدی انجام نگرفته است و مسائل مربوط به آن را به محک نیازهای اجتماعی و احکام اسلامی قرار ندادهایم. از این رو باید این مسئله، عمیقتر مورد بحث قرار گیرد و با شکافتن موضوع، مسائل در اختیار مجتهدان قرار گرفته تا بتوانند احکام متناسب را استخراج نمایند.
معاون اسبق رئیسجمهور، همچنین بر این مسئله تاکید میکند که باید در ادبیات اقتصادی کشور، تحولی ایجاد شود و مبانی آن که در راستای مبانی اسلامی نیست، مورد بازنگری قرار گیرد.
عضو هیئتعلمی دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی(ره) در ادامه با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی، نیاز به داشتن مدل و نقشه راه حرکت کشور به شدت احساس میشد، اما به دلیل فشارهای استکبار و معضلات سیستم آموزشی کشور بیشتر در قالب دفاعی وارد عمل شدیم، تصریح میکند: تلاشهایی برای دفع هجمهها در عرصه عمل انجام شد و همزمان در بحث نظری نیز حرکتهایی را انجام دادیم ولی نتوانستیم آنها را به صورت مجموعهای منسجم و مرتبط عرضه نمائیم تا اینکه فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی برای ایجاد الگو، جرقه و دستوری برای شروع کار ایجاد کرد.
رئیس اندیشکده اقتصاد مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت معتقد است: باید در این حرکت هماهنگ که همان تدوین الگو است، مجموعه تلاشها را هماهنگ و منابع را استخراج نمائیم تا بتوانیم با داشتن الگو از آشفتگیها به درآئیم و هدایت لازم برای حرکت روبه جلوی کشور داشته باشیم.
براساس این گزارش، مقالات «نرمافزارگرایی امنیتی و الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت» به قلم اصغر افتخاری، «بررسی روششناسی طرحهای توسعه شهری در ایران» از اسماعیل علیاکبری، محمدتقی رهنمایی و ابراهیم بوزانی، «تهیه پیشنویس نقشه راه برای اقدام و نظام مسائل اندیشکده آمایش بنیادین» نوشته حجتالله عبدالملکی و چکیده پایاننامه «بررسی مقایسهای اثر اقتصاد دانشمحور بر توسعه انسانی کشورها» نوشته حسین رضایی، از دیگر مطالب این خبرنامه است.