به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، برنامه رادیویی «افق» روز گذشته، 26 بهمنماه با حضور مصطفی بردبار، رئیس دارالقرآن سازمان بسیج مستضعفین، رحیم قربانی، رئیس مرکز قرآن و عترت سپاه محمد رسولالله(ص) و محمدرضا پورمعین، کارشناسمجری برنامه به روی آنتن شبکه رادیویی قرآن رفت.
بر اساس این گزارش، رحیم قربانی، رئیس مرکز قرآن و عترت سپاه محمد رسولالله(ص) در این برنامه با اشاره به ورود بسیج در فعالیتهای قرآنی، اظهار کرد: سازمان قرآن و عترت سپاه محمد رسولالله(ص) خود را موظف میداند که هر جا خلاء دید، وارد عمل شود و در جهت گسترش و تعمیق فعالیتهای حوزه قرآن و عترت در سطح تهران و ایجاد فضای قرآنی و معنوی در سطح تهران به ویژه برای بسیجیان و عموم مردم تهران گام بردارد.
رئیس مرکز قرآن و عترت سپاه محمد رسولالله(ص) با بیان اینکه یکی از خلاءهای موجود در جامعه عدم یاد کردن شهدایی قرآنی بوده است که سبک زندگی را به صورت عینی به عرصه ظهور در آوردند، گفت: تصمیم گرفتیم در قالب طرح «سورههای سرخ» این شهدا را به عنوان الگوهای علمی و عملی به نوجوانان و جوانان معرفی کنیم تا جوانان امروز به سبک زندگی این شهدای قرآنی برگردند و با قرآن عجین باشند.
وی ادامه داد: یادواره «سورههای سرخ» که به منظور گرامیداشت شهدای قرآنی بود، بسیار موفقیتآمیز برگزار شد که بر این اساس تماسهای زیادی از شهرهای مختلف داشتهایم و آنها آمادگی خود را اعلام کردهاند که از تجارب ما در اجرای چنین طرحهایی استفاده کنند و مشابه این طرحها را در استانها برگزار کنند.
بسیاری از مخاطبان بسیج در خارج از مرزهای ایران هستند
در این بخش از برنامه رادیویی «افق» مصطفی بردبار، رئیس دارالقرآن سازمان بسیج مستضعفین درباره فعالیتهای این سازمان در حوزه قرآنی و نوع مخاطبان این حوزه گفت: بسیج به عنوان یک سازمان مردمی که در امتداد انقلاب و تمام دستگاههای حاکمیتی حضور دارد، مخاطب خود را عام میداند که حتی فراتر از حوزه ملی بود و بسیاری از مخاطبان ما خارج از مرزهای ایران هستند.
وی افزود: یکی از مهمترین پایگاههای سازمان بسیج مستضعفین، مساجد و محلات است و قریب به 20 قشر داریم که بسیج در آن اقشار پایگاه و عضو دارد؛ حقوقدانان، پزشکان، مهندسان، روحانیون، طلاب، دانشجویان، دانشآموزان و... از جمله اقشاری هستند که سازمان بسیج برای این اقشار پایگاه راهاندازی کرده است.
بسیج به دنبال حرکت به سمت یک روند تکاملی است
بردبار با بیان اینکه ما در سازمان بسیج همواره به دنبال تعریف و حرکت به سمت یک روند تکاملی هستیم، گفت: انقلاب هم این مسیر را به درستی طی کرد، البته ما در بسیج به این نتیجه رسیدهایم که نباید با قرآن به گونهای رفتار کنیم که ما را از معارف عالیه قرآنی دور کند و باید به گونهای کار کنیم که از نگاه سطحی به قرآن، دوری کنیم و البته بسیج به این جمعبندی رسیده که انسان سالم، انسانی است که تربیت قرآنی شده است و بدون شک اگر بستر تربیت در جامعه به وجود آید، قرآن بر جای خود مینشیند.
وی افزود: طی سالهای گذشته با اجرای طرح «حلقههای صالحین» به دنبال آن بودیم که بسترسازی در حوزه تربیت را فراهم کنیم که بر این اساس تعدادی از نوجوانان و جوانان تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و اگر این بستر تربیتی شکل بگیرد، بهترین کاری که شکل میگیرد، انس با قرآن و نداشتن نگاه سطحی به قرآن است.
بردبار با اشاره به مدارس تخصصی قرآن گفت: طی هفت یا هشت سال گذشته به دنبال راهاندازی مدارس تخصصی قرآن یا دارالقرآنهای بسیج بودهایم که در این دارالقرآنها آموزشهای تخصصی در حوزه قرآن دنبال میشود.
بسیج در هر عرصه پرکننده خلاءهای نظام است
در ادامه رحیم قربانی با بیان اینکه ظرفیت بسیج به قدری زیاد است که در هر عرصهای که وارد شده، خلاءهای نظام را پر کرده است، گفت: اگر بسیج در عرصه قرآن نیز وارد شود، دیگر بحث بیسوادی قرآنی را نخواهیم داشت؛ زمانی که بسیج وارد می شود؛ فلج اطفال را ریشهکن میکند و البته در حوزه قرآنی که با اعتقادات مردم در ارتباط است، دیگر کارش راحتتر خواهد بود.
قربانی با یادآوری اینکه حیطه فعالیتهای بسیج دانشجویی در حیطه مراکز آموزشی عالی است، افزود: ما در همه مراکز آموزش عالی فعالیت داریم، اما این منوط بر آن است که حمایت شویم؛ هر چند که ما با عنوان بسیج در کل دانشگاههای کشور میتوانیم فعالیت داشته باشیم، اما به هر حال وزارت علوم هم باید تلاش داشته باشد و ما را در این مسیر حمایت کند.
سالهای گذشته وزیر علوم در جلسات قرآنی بسیج حضور نداشته
وی ادامه داد: طی سالهای گذشته که پیگیر کارهای قرآنی بودهایم، هیچ گاه وزیر علوم را در جلسات قرآنی خود مشاهده نکردهایم و امیدواریم که در دولت کنونی این حمایتها وجود داشته باشد، زیرا اگر وزیر علوم یا مسئولان مربوطه در جلسات قرآنی حضور پیدا کنند، کار ما نیز بهتر دنبال میشود.
قربانی با بیان اینکه سازمان بسیج مستضعفین پس از مدتها افق خوبی را دیده و به شکل پایهای به آن پرداخته است، گفت: در سازمان بسیج همه اعتقاد به قرآن و فعالیتهای قرآنی دارند، اما اینکه یک ستاد مرکزی و هماهنگی و تولید محتوا باشد که به پشتیبانی بودجهای و مالی بپردازد، نتیجه بهتری را ایجاد میکند و در این صورت است که شاهد یک جهش قرآنی در کشور و در سطح بسیجیان خواهیم بود.
در این بخش از برنامه رادیویی «افق» مصطفی بردبار، درباره آسیبها و مشکلات پیشروی فعالیتهای قرآنی سازمان بسیج مستضعفین، گفت: کار در بسیج با کار در بقیه ارگانها تفاوت دارد و با گستردگی نیرو و سازمانی که داریم، تا تمامی روستاها و شهرها کشیده شده، نگاه ما نگاه بودجهمحور نیست که اگر این گونه بود، در صورتی که تمام بودجه کشور را هم به ما میدادند، باز هم کم بود.
وی عنوان کرد: باید اعتراف کنیم که بسیج بزرگترین نقطه قوت و عنصر موفقیت خود را تبعیت بی چون و چرا از مقام معظم رهبری میداند و تأکید ایشان این است که به سمت یک کار قرآنی گسترده برویم و کار ما یک کار همافزا است و اعتقاد داریم که اگر فضای قرآنی شکل بگیرد و نیروهای قرآنی تربیت شوند، همه چیز درست میشود.
پیشبینی آینده درخشان برای فعالیتهای قرآنی بسیج
وی در ادامه اظهار کرد: آینده درخشانی برای فعالیتهای قرآنی بسیج پیشبینی میشود و ما با مشکل خاصی در این حوزه مواجه نیستیم و این نکته ارزشمند است.
رحیم قربانی در این بخش از برنامه رادیویی «افق» با بیان اینکه ما هر چه داریم از قرآن و عترت(ع) است، گفت: اگر شهدای عزیز ما تا پای جان ایستادند برای زنده نگه داشتن قرآن و اهل بیت(ع) بوده است، البته اگر بخواهیم انقلاب را نیز نگه داریم باید قرآن و اهل بیت(ع) را نگاه داریم و با اتکا به قرآن بوده که در مقابل ابرقدرتها ایستادهایم.
وی افزود: هر چند که سازمان بسیج توجه به بودجهها ندارد، اما مسئولان باید این اهتمام را در بودجههای قرآنی داشته و حمایتهای لازم را از فعالیتهای قرآنی بسیج داشته باشند؛ این در حالی است که ما میتوانیم ادعا کنیم که از بودجههای شورای توسعه فرهنگ قرآنی و بودجه نیم درصدی قرآنی استفاده نکردهایم.
قربانی در پایان با بیان اینکه انتظار داریم بودجههایی را دریافت کنیم، گفت: کار خود را منوط به بودجه نمیکنیم و با اتکا به خداوند و روحیهای که بسیجیان دارند کار خود را پیش میبریم.