کد خبر: 1376939
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۰
در آیین اهدای جایزه ملی شهید رهنمون؛

تجارب تخصصی و علمی پزشکان دوران دفاع مقدس ثبت می‌شود

گروه سلامت: چهارمین یادواره و دومین آیین اهدای جایزه ملی شهید رهنمون، روزهای اول و دوم اسفندماه به منظور ثبت خاطرات و تجارب تخصصی و علمی کادر پزشکی دوران دفاع مقدس در بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) اهواز برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) سیدمسعود خاتمی، رئیس مجمع عمومی بسیج جامعه پزشکی در نشست خبری چهارمین یادواره و دومین آیین اهدای جایزه ملی شهید رهنمون با بیان اینکه پزشکان حاضر در دوران دفاع مقدس تجربیات خود را در پنل‌های این کنگره بازگو خواهند کرد، ادامه داد: این کنگره اول و دوم اسفندماه به منظور ثبت خاطرات و تجارب تخصصی و علمی کادر پزشکی دوران دفاع مقدس در بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) اهواز برگزار می‌شود.
فرمانده سابق بهداری سپاه پاسداران عنوان کرد: هم اکنون هیئت امنا با حضور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، وزیر بهداشت، معاونان وزیر بهداشت، رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، رئیس بهداری ستادکل، سپاه، ارتش و ناجا و دو عضو حقیقی تشکیل شده است که این افراد به انتخاب نفرات شایسته برای دریافت جایزه ملی شهید رهنمون می‌پردازند.
خاتمی با بیان اینکه در مراسم امسال به 10 پزشک شهید و دو نفر از جانبازان جامعه پزشکی نشان ملی شهید رهمنون اعطا خواهد شد، اظهار کرد: در یادواره امسال قرار است یک بیمارستان صحرایی بازسازی و در معرض دید عموم قرار بگیرد و تاکنون نیز بیش از سه هزار نفر برای حضور در این کنگره ثبت نام کرده‌اند.
واگذاری مسئولیت قطب ترومای کشور به دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله(عج)
وی با بیان اینکه مسئولیت قطب ترومای کشور به دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله(عج) واگذار شده است، تصریح کرد: کادر پزشکی همواره آمادگی ارائه هرگونه خدمات را داشته‌اند اما آماده‌سازی بسترهای لازم برای راه‌اندازی مراکز تروما در مناطق مختلف کشور بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
رئیس مجمع عمومی بسیج جامعه پزشکی با تاکید بر اینکه ایران جزو 10 کشور حادثه‌خیز دنیا است، اضافه کرد: ما در تمامی شهرهای حادثه‌خیز از جمله تهران به مراکز تروما نیاز داریم تا بتوانند در صورت بروز حوادث با آمادگی کامل به ارائه خدمات مناسب بپردازند.
فرمانده سابق بهداری سپاه پاسداران به ارائه آماری از میزان شهدای جامعه پزشکی پرداخت و گفت: براساس بررسی‌های صورت گرفته و بر طبق آمارهای موجود شش هزار شهید جامعه پزشکی وجود دارد که از این تعداد، آمار چهار هزار نفر در سامانه سازمان بسیج جامعه پزشکی به ثبت رسیده است.
قداست پزشکی زیرسؤال رفته است
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر انتشار اسامی برخی از پزشکان زیرمیزی‌بگیر که در میان آن‌ها نام تعدادی از جراحان نیز به چشم می‌خورد، گفت: بنده خود جراح هستم ولی تاکنون زیرمیزی نگرفته‌ام اما متاسفانه درصدی از جراحان با دریافت زیرمیزی در چشم هستند و قداست جامعه پزشکی را زیر سوال برده‌اند.
این جراح عمومی ادامه داد: بنده 35 سال پیش زمانی که قصد انتخاب این رشته را داشتیم تنها به دلیل قداست و با ذهنیت دیگری رشته پزشکی را انتخاب کردم ولی امروز این قداست زیر سؤال رفته است.
فرمانده سابق بهداری سپاه اضافه کرد: دریافت زیرمیزی یکی از نقاط ضعف جامعه پزشکی است و متولیان آن مسئول رسیدگی به این پدیده هستند زیرا هر کسی که بخواهد به دلخواه خود عمل کند، این مشکلات نیز پیش می‌آید؛ بنابراین باید براساس یک ضوابطی این معضل کنترل شده و این مشکل از بین برود.
زیرمیزی‌بگیران دکان‌ به راه‌انداخته‌اند
خاتمی با ابراز تاسف از اینکه برخی از زیرمیزی بگیران دکان به راه‌انداخته‌اند، خاطرنشان کرد:  در این بین مردم نیز باید قدری نگاه خود را تغییر بدهند، برخی از آنان معتقدند هر جا که خدماتش ارزانتر باشد، پس کیفیت آن نیز پایین‌تر است. ولی باید بدانیم اقداماتی که در مراکز دولتی انجام می‌شود، همتراز با بیمارستان‌های خصوصی است.
وی در بخش پایانی سخنان خود تاکید کرد: متاسفانه امروزه مردم نگاه مناسبی به مراکز درمانی آموزشی ندارند و دید به این مراکز تغییر کرده است، درحالی‌که در این مراکز بهترین اساتید علوم پزشکی مشغول به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی مناسب به مردم هستند.

captcha