به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، ژاله حیدریمقدم، پژوهشگر قرآن، متولد 1358 که دارای مدرک کارشناسی حقوق و از طلاب برتر حوزه علوم دینی صالحات سطح 2 است، بهعنوان بانوی فعال قرآنی معرفی شده است.
از جمله مسئولیتهای وی میتوان به مدیریت خانه قرآن شهری مشکوة، مدیریت کانون فرهنگی ـ تبلیغی مصباح الهدی، مسئول هیئت مذهبی حضرت آمنه(س) و عضو مجمع فاطمیون شهرستان سنندج اشاره کرد.
این قاری و مرتل قرآن کریم که به عنوان مدیر برتر برگزیده شهرستان سنندج در همایش تجلیل از فعالان و خادمان قرآن شهرستان معرفی شده است، دارای 13 سال سابقه تدریس در رشتههای روخوانی و روانخوانی، تجوید، تفسیر، صوت و لحن، ترجمه و مفاهیم، حفظ و احکام و اخلاق اسلامی است.
نقشآفرینی به عنوان عضو جمعیت بانوان فعال و نخبه عرصه فرهنگ دینی استان کردستان
این عضو جمعیت بانوان فعال و نخبه عرصه فرهنگ دینی استان کردستان تا کنون به عنوان ممتحن مجاز دورههای تخصصی تربیت معلم قرآن کریم، داور مسابقات قرآنی در رشتههای صوت و لحن، تجوید، وقف و ابتداء و حسن حفظ در مقاطع شهرستانی، استانی و کشوری، فعال فرهنگی برگزیده حوزه بانوان و همکاری با دفتر امور بانوان و خانواده استانداری کردستان، نقشآفرینی کرده است.
وی همچنین مجری طرحهای ملی رحمت (آموزش دختران روستایی)، طرح برتر گفتمانهای دینی در سالهای 89-90، طرح مهر رسول(ص)، طرح مسابقات قرآنی سفینة النجاة، طرح جامعه قرآنی سه ساله مصباحالهدی و طرح قرآنی کرسیهای تلاوت قرآن بوده است.
مدرس دورههای ارتقای سواد قرآنی معلمان آموزش و پرورش استان کردستان، داور و عضو هسته سه نفر گزینش و استخدام معلمان قرآن آموزش و پرورش استان کردستان در سال 91 و مدرس کارگاههای آموزش حجاب و عفاف در سطح استان از جمله فعالیتهای وی بوده است.
وی همچنین با اشاره به تألیفات دینی و قرآنی خود، گفت: کتاب «در سایه اسراء» با موضوع تفسیری بر سوره اسراء وهمچنین مقالات وحی از دیدگاه قرآن، معجزه در نگاه کتابالله، حجاب و عفاف، نگرشی دیگر بر آموزش علوم معارف دینی، آسیبشناسی آموزش در حوزههای علمیه کردستان، جایگاه زن در اسلام، همایش منطقهای و بینالمللی، تعلیم و تربیت از دیدگاه اسلام و عزت از دیدگاه قرآن به زبان کردی، از جمله آثار اینجانب بوده است.
نفر اول جشنواره شعر گلدستههای سپید در رابطه با رتبههای برتری که در مسابقات قرآن کسب کرده است، افزود: با شرکت در مسابقات قرآن تاکنون سه دوره موفق به کسب رتبه اول مسابقات استانی بسیج در رشته ترتیل، دو دوره رتبه اول مسابقات استانی بسیج وزارت بارزگانی در رشته مفاهیم قرآن، رتبه اول مسابقات استانی اداره کار و امور اجتماعی در رشته مفاهیم قرآن و رتبه اول مسابقات استانی بسیج در رشته ترتیل شدهام.
وی تصریح کرد: رتبه اول مسابقات استانی دانشجویان دانشگاههای کردستان در رشته ترتیل، رتبه اول مسابقات منطقهای غرب کشور ویژه طلاب و روحانیون در رشته ترتیل، رتبه چهارم مسابقات کشوری وزارت کار و امور اجتماعی در رشته مفاهیم قرآن و برگزیده طرح تلاوت نور سال 1383 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جزء افتخارات اینجانب بوده است.
این بانوی قرآنپژوه با اشاره به فعالیتهای فرهنگی خود، بیان کرد: برگزاری جشنواره نقاشی حجاب و عفاف و جشنواره سرود حجاب و عفاف با همکاری آموزش و پرورش، گفتمانهای دینی برای مددجویان تحت پوشش ادارهکل امور زندانهای استان، برگزاری محافل انس با قرآن، برپایی نمایشگاه نقاشی و خطاطی با موضوعات قرآنی، نمایشگاه کاردستی و سفال از داستانهای قرآنی و نمایشگاه دستاوردهای کانونهای فرهنگی- تبلیغی، از جمله فعالیتهای فرهنگی است که نسبت به انجام آنها اهتمام داشتهام.
وی در رابطه با انگیزهاش نسبت به پرداختن به فعالیتهای قرآنی، گفت: اینجانب با توجه به این که در یک خانواده قرآنی متولد شدم، از اوان بچگی با آیات قرآن مأنوس بودم و مشوق اصلی من، پدربزرگم بود که ایشان نیز از حافظان کل قرآن بود.
آغاز حفظ قرآن از کودکی و مبدل شدن آن به یک انگیزه درونی
حیدریمقدم عنوان کرد: کار حفظ قرآن را از کودکی آغاز کردم و به یک انگیزه درونی تبدیل شد، سپس وارد دورههای تخصصی آموزش قرآن شدم و تاکنون نیز سعی کردهام بر معلومات قرآنی خود بیافزایم.
وی در رابطه با برگزاری همایش بانوان قرآنپژوه اظهار کرد: این همایش واقعاً در خور تقدیر و سپاس است، نگاههای مختلف نیز در جامعه به سمت فعالیتهای قرآنی معطوف است، ولی اگر بخواهیم با یک نگاه منصفانه به کل هدفهای عالی و متعالی که این همایش در دل خود دارد بنگریم، کاملاً واضح است که اهمیت دادن به جایگاه فعالان قرآنی خصوصاً قشربانوان در حوزه اخص پژوهش قرآن واقعاً به عبارتی اهمیت دادن به جایگاه قرآن و بحث معارف قرآنی است.
زنده و پویا نگهداشتن حوزه پژوهشهای قرآنی
این بانوی قرآنپژوه تصریح کرد: در جامعهای که امروزه در آن زندگی میکنیم بهعنوان یک جامعه اسلامی باید با تمامی هدف و قوا تصمیم بگیریم که بهعنوان یک جامعه الگو، آن را معرفی کنیم و اولین و اساسیترین گام برای معرفی این جامعه بهعنوان جامعه الگو، شناخت مفاهیم و معارف قرآن است و آن نیز مستلزم سایر پیشنیازها از جمله زنده و پویا بودن حوزه پژوهشهای قرآنی و کاربردی کردن نتایج تحقیقات است.
وی با اشاره به این که التزام عملی به دستورات دین اسلام، نیاز به پررنگ کردن حوزه پژوهش دارد، بیان کرد: این همایش با توجه به این که به صورت اخص به حوزه بانوان قرآنپژوه پرداخته است، یک گام و نظر بلند و آیندهنگری را پیش رو خواهد داشت.
ایفای نقش بانوان در خانواده و جامعه
حیدریمقدم افزود: با برگزاری این نوع همایشها، نقش بانوان پررنگتر جلوه داده میشود، زیرا بانوان بهعنوان سازندگان جامعه نقش بسیار اساسی را هم در خانواده و هم در اجتماع ایفا میکنند و این امر گامی برای تشویق بانوان است که بیشتر در این زمینه روی بیاورند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فعالیتهای قرآنی در هر زمینهای رو به پیشرفت است و امید است از موازیکاریها در این عرصه جلوگیری شود و متولیان مختلفی که مسئولیت فعالیتهای قرآنی را بر عهده دارند، اگر به صورت منسجم و کاملاً مدیریت شده این ایدهها را به مرحله اجرا درآورند، قطعاً بازتاب خوبی خواهد داشت.