به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سمیرا قنبری، متولد 1363 در تهران یکی از منتخبان یازدهمین همایش بانوان قرآنپژوه، در حال حاضر بهعنوان تهیه کننده و پژوهشگر برنامه رادیو قرآن مشغول فعالیت است.
وی دارای مدارک کارشناسی ادبیات عرب از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد ادبیات عرب از دانشگاه علامه طباطبایی و دانشجوی کارشناسی ارشد تفسیر و علوم قرآن در جامعةالزهرا(س) قم است.
از کتب در حال چاپ این بانوی قرآنپژوه که برگرفته از برنامههای رادیو قرآن است، میتوان به «تحلیل قرآنی نامههای پیامبر(ص)»، «بررسی واژگان مترادف قرآن» و «پاسخ به سؤالاتی در حوزه سخنشناسی قرآن» اشاره کرد.
وی حافظ نیمی از قرآن، برنده مسابقات دانشجویی حفظ 5 قرآن، حفظ 10 جزء قرآن، نهجالبلاغه و مفاهیم بوده و از سال 81 به مربیگری در کانونهای آموزش قرآن مشغول است.
از دیگر فعالیتهای این بانوی قرآنپژوه میتوان به ویرایش کتاب «امامت و ولایت در قرآن» دفتر نشر برگزیده قم، تألیف مقاله «تحول معنایی واژگان قرآن»، چاپ مقاله «آموزههای کلامی وهابیت» در نشریه الرحیل ستاد عمره دانشجویی، همکاری با مجله روزهای زندگی بهعنوان خبرنگار قرآنی، چاپ دو شعر در کتاب «با مهربان کوفه»، همکاری با سازمان حج و زیارت در پژوه کتابشناسی حج و مشاور قرآنی حافظان قرآن دارالقرآن سوره وابسته به دانشگاه سوره در سال 88 اشاره کرد.
کسب رتبه سوم کشوری در جشنواره علمی ـ پژوهشی علامه حلی سال 89
از رتبههای کسب شده توسط این بانوی قرآنپژوه میتوان به کسب رتبه سوم کشوری در جشنواره علمی ـ پژوهشی علامه حلی سال 89، برگزیده همایش مقاله نویسی بیرق خون، معرفی بهعنوان نخبه بسیجی در همایش بسیج شهرداری منطقه 8 تهران و برگزیده جشن هفته زن فرهنگسرای خانواده در سال 88 اشاره کرد.
وی در حال حاضر دارای گواهینامه مستندسازی صدا و سیما، گواهینامه تربیت مربی قرآن از مهد قرآن مرکزی تهران است و گواهینامه شرکت در دورههای نهضت آموزش در پرتو اندیشه ولایت مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است.
همایش بانوان قرآنپژوه؛ گامی برای شناسایی استعدادهای قرآنی بانوان
قنبری در گفتوگو با خبرگزاری ایکنا در رابطه با همایش بانوان قرآنپژوه گفت: برگزاری همایش بانوان قرآنپژوه در راستای شناسایی استعدادهای قرآنی از بین بانوان گام خوبی است که برداشته شده است.
وی در ادامه با اشاره به تشکیل انجمنی از بانوان، فعالان و نخبگان قرآنی در کشور، تصریح کرد: این همایش نیز میتواند گام مثبتی در تشکیل این انجمن باشد تا این بانوان با حضور در این انجمن به تبادل اطلاعات با یکدیگر پرداخته و ایدههای خود جهت بهتر شدن فعالیتهای قرآنی بانوان را بیان کنند.
این بانوی قرآنپژوه با اظهار امیدواری به گسترش بخشهای این همایش در سالهای آینده، بیان کرد: فعالیتهای بانوان در حال حاضر در جامعه خوب است اما با تشکیل انجمن قرآنی بانوان این فعالیتها میتواند منسجمتر انجام شود.
قنبری با تأکید بر توجه مسئولان بر برگزیدگان این همایشها، اظهار کرد: نیاز است تا مسئولان کشور برای برگزیدگان بانوان قرآنپژوه و همایشهایی از این قبیل امتیازات و تسهیلاتی از جمله چاپ کتاب، مقاله، ادامه تحصیل را در نظر گیرند تا این بانوان علاوه بر شناخته شدن در کشور در این حوزهها نیز بتواند از تسهیلاتی در عرصه فعالیت خود برخوردار شوند.
وی در رابطه با نقش بانوان قرآنی در ترویج سبک زندگی اسلامی، تصریح کرد: بانوان در مقامهایی که دارند به ویژه در مقام مادر، نگاههای زیادی را به دنبال فعالیتهای خود دارد، در نتیجه دارای نقش مهمی در جامعه است که نه تنها برای سایر بانوان، بلکه برای آقایان نیز میتواند الگو باشد.
این بانوی قرآنپژوه اظهار کرد: منشأ یک زندگی قرآنی در خانواده میتواند یک بانوی قرآنی باشد و این بانو تأثیرات زندگی خود را به جامعه انتقال دهد.
وی تصریح کرد: هر فرد با فعالیت قرآنی انجام میدهد چه در نقش معلم، مادر و ... میتواند سبک زندگی قرآنی را در خانواده خود پیاده کرده و این سبک را به جامعه نشر دهد.
قنبری بیان کرد: یک بانو باید این پتانسیل را داشته باشد و در زندگی خود به نحوی رفتار کند که با انجام فعالیتهای خود در جامعه تأثیرگذار باشد.
این بانوی قرآنپژوه اظهار کرد: در حال حاضر فعالیت بانوان منسجم نبوده و در جامعه دارای جایگاه شناخته شدهای نیست و این امر نیازمند تشکیل انجمنی برای بانوان قرآنپژوه است که با حضور خود در این انجمن به نتایجی در حوزه امور بانوان برسند و فعالیتهای خود را گسترش دهند.