به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آئین اختتامیه فعالیتهای آموزشی دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی عصر امروز، نهم اسفند با حضور اساتید خط نسخ و ثلث و جمع کثیری از دانشآموختگان این مرکز در حسینیه الزهراء مجتمع امام خمینی(ره) برگزار شد.
ایرج نعیمایی، استاد خط دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن کریم در این مراسم با بیان اینکه کلاسهای خوبی در سال گذشته به همت این مرکز برگزار شده است، اظهار کرد: از سال آینده در روند حرکت مرکز تغییراتی اعمال خواهد شد تا مرکز بتواند با سرعت بیشتری به اهداف خود، یعنی جریانسازی برای خط نسخ و ثلث، تربیت استاد و در نهایت تولید اثر در این حوزه نزدیک شود.
این استاد مرکز طبع و نشر قرآن کریم ادامه داد: بیشتر فعالیتهای دارالکتابه مرکز برای سال آینده حول برگزاری همایشهایی با محوریت آثار تولید شده خواهد بود و تلاشهای دوستان خطاط خارج از مجموعه بیشتر میشود. مرکز برای سال آینده تنها به تصحیح و نتیجهگیری درباره آثار خواهد پرداخت.
نعیمایی همچنین گفت: البته سفرهایی برای بازدید از روند فعالیت کاتبان نیز در دستور کار مرکز قرار دارد. در مجموع دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن کریم در نظر دارد تا کارکرد بخش تولیدی و نمایشی آثار با هم همراه شود.
وی به تلاشهای بخش ساختاری مرکز اشاره کرد و ادامه داد: برای جذب امکانات بیشتر و برطرف کردن مشکلات در راستای سهولت کتابت قرآن کریم، دارالکتابه در حال انجام تلاشهایی است که امیدواریم برای سال جدید به ثمر بنشیند.
این استاد مرکز طبع و نشر قرآن کریم با بیان اینکه در سال جدید از هنرمندان بیشتری که تمایل دارند در حوزه قرآن فعالیت کنند، دعوت به همکاری میشود، افزود: همچنین تلاشهایی برای گسترش همکاریها با دانشگاهها در حال انجام است که دانشگاه علوم قرآنی یکی از این مراکز است. همچنین در حال سپری کردن مراحل حقوقی ثبت مؤسسهای برای تدوین کتابهای هنر هستیم.
وی در پایان به از سرگیری برنامه ارزشیابی آثار هنرمندان اشاره و اظهار کرد: این فعالیت مرکز که مدتی است متوقف شده، از همین هفته مجدداً انجام میشود. بررسی آثار در حوزه اعطای مدرک و استخدام برای کاتبان مفید فایده است.
در ادامه این مراسم یکی از اساتید خط و کتابآرائی به نمایش تصاویری از نسخ خطی و قرآنهای کتابآرایی شده پرداخت و توضیحاتی درباره آنها اظهار کرد.
از جمله آثار به نمایش درآمده میتوان به آثار «عثمان بن حسین بن ابی سهل»، قرآن به خط «یاقوت»، نگارگری از خانه خدا که در قرن دهم تزئین و مرقعسازی شده، نمونههایی از خط علاءالدین تبریزی که نوشتهای را در ایام نوروز به خط نسخ، شیوه ایرانی کتابت کرده بود و «خطبه البیان» به خط نسخ، اشاره کرد.
همچنین در این مراسم از «عذرا عبداللهپور» در زمینه خط نسخ و «محمدحسن طاهری» در زمینه خط ثلث به عنوان دانشآموختگان برتر تقدیر به عمل آمد. همچنین پیش از این اعلام شده بود که از قرآن دانشآموزی رونمایی میشود که این برنامه برگزار نشد.