حجتالاسلام والمسلیمن محمد رجاییباغسیائی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در ارزیابی اهم مصوبات کمیسیون اقتصادی مجلس در سال 92 و تاثیر آن در تحقق حماسه اقتصادی، اظهار کرد: کمیسیونها معمولا قوانین مختلفی را تصویب میکنند اما ما در سال جاری دو قانون مهم را در دستور کار داشتیم و به سرانجام رساندیم که یکی «قانون نظام صنفی» و دیگری«قانون مالیاتهای مستقیم» بود.
تصویب «قانون نظام صنفی»
وی افزود: «قانون نظام صنفی» از مجلس هشتم معوق مانده بود و ما کارهای لازم را بر روی آن انجام دادیم و در صحن علنی هم به تصویب رسید. رویکرد «قانون نظام صنفی» این بود که اتحادیهها، قدرت و اختیارات بیشتری داشته باشند، خود اتحادیهها به مسائل صنفی رسیدگی کنند و دادن مجوز شروع به کار و نظارت بر نحوه عملکرد بنگاههای اقتصادی بر عهده خود اتحادیهها باشد. این موضوع میتواند به روان شدن بازار کسب وکار کمک کند و گامی در جهت رونق اقتصادی باشد.
تصویب «قانون مالیاتهای مستقیم»
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، مورد دیگر مصوب در سال جاری در کمیسیون اقتصادی را «قانون مالیاتهای مستقیم» دانست و اظهار کرد: ما در سال جاری به طور متمرکز بر روی این قانون که موضوع بسیار مهمی است، کار کردیم و در نهایت، این لایحه با کار فشردهای که بر روی آن انجام شد در کمیسیون اقتصادی، تصویب شد و در صحن علنی تعدادی از مواد آن به تصویب رسیده ولی قسمت عمدهای از آن باقی مانده است.
اثر قانون مالیاتهای مستقیم در تحقق حماسه اقتصادی
حجتالاسلام رجایی، در تبیین محتوای این قانون عنوان کرد: رویکرد این قانون، شفافتر شدن مسائل مالیاتی، جلوگیری از فرار مالیاتی و تبعیض مالیاتی است. اصلاح نظام مالیاتی از نیازهای مهم تحقق حماسه اقتصادی است و طبیعتا تصویب این قانون میتواند منجر به این شود که مالیات، به طور عادلانهتری از مردم اخذ شود، مردم همکاری بیشتری با دولت داشته باشند و پایههای نظام مالیاتی هم توسعه پیدا کند.
نماینده گناباد در خانه ملت تاکید کرد: انجام این موضوع، هم میتواند منجر به افزایش درآمد دولت از ناحیه مالیات شود و هم به کاهش وابستگی اقتصاد ما به نفت کمک کند که همواره توسط مقام معظم رهبری بر این امر تاکید فراوانی صورت گرفته است و اگر این اتفاق بیفتد میتواند کمک بزرگی به تحقق شعار سال یعنی حماسه اقتصادی باشد.
تصویب لایحه «اصلاح قانون تعاون»
وی تصویب لایحه «اصلاح قانون تعاون» را از مصوبات مهم دیگر این کمیسیون و مجلس شورای اسلامی در سال جاری دانست و اظهار کرد: مهمترین اهداف تصویب لایحه «اصلاح قانون تعاون» در مجلس، کمک به تامین عدالت اجتماعی و توانمندسازی اقشار متوسط و کم درآمد، ارتقای کارایی بنگاههای اقتصادی، بهرهوری منابع مادی و انسانی و افزایش رقابتپذیری در اقتصاد ملی است و دولت مکلف است به منظور تحقق اهداف مذکور در آن با رعایت ضرورتهای حاکم بر برنامهریزی عمومی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور، شرایط و منابع مورد نیاز را در برنامههای توسعه و قوانین بودجه سنواتی لحاظ کند.
رایگان کردن تحصیل قاریان و حافظان قرآن
نماینده گناباد در مجلس شورای اسلامی، اضافه کرد: همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی در قالب بودجه سال 93 تحصیل ایثارگران، حافظان کل قرآن کریم و قاریان ممتاز کشوری را رایگان و حوزههای علمیه، مساجد، دارالقرآنها، حسینیهها و اماکن دینی اقلیتهای دینی را از پرداخت حق انشعاب خدمات شهری معاف کردند.
مردمی کردن اقتصاد، صرفاً با خصوصیسازی محقق نمیشود
وی درباره میزان تاثیر مصوبات کمیسیون اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی، اظهار کرد: اگر بخواهیم حماسه اقتصادی اتفاق بیفتد باید مردم وارد عرصه اقتصاد بشوند. گاهی اوقات که مقام معظم رهبری بحث ورود مردم به اقتصاد را مطرح میکنند بعضیها فقط این را به خصوصیسازی مربوط میدانند در حالیکه به نظر بنده این فراتر از خصوصیسازی است؛ چون خصوصیسازی میتواند صورت گیرد و فقط ده درصد از افراد جامعه همه اقتصاد را در اختیار بگیرند و90 درصد جامعه، کارگر اینها بشوند. اینها خصوصیسازی هست اما مردمی کردن اقتصاد نیست.
باید همه مردم در مدیریت اقتصاد سهیم باشند
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: به نظر بنده، مردمی کردن اقتصاد، دو ویژگی دارد و یکی این است که اقتصاد، خصوصی شود و دوم اینکه سطح وسیعی از مردم در این خصوصیسازی سهیم بوده و در مدیریت اقتصاد و مالکیت بنگاههای اقتصادی، مشارکت داشته باشند و این مسئله در چارچوب تعاونیها صورت میگیرد.
وی افزود: اگر ما بتوانیم تعاونیهای توسعهای داشته باشیم و مردم را در مدیریت اقتصاد و مالکیت بنگاههای اقتصادی وارد کنیم، به گونهای که سودی که در اقتصاد حاصل میشود نصیب قشر عظیمی از مردم شود؛ آنگاه است که میتوانیم ادعا کنیم که اقتصاد، واقعاً مردمی شده و همه مردم از مزایای فعالیتهای اقتصادی برخوردا شدهاند.
تحقق حماسه اقتصادی نیازمند سهیم بودن مردن در سود بنگاههای اقتصادی است
حجتالاسلام رجایی در پایان با بیان این نکته که این سخن من به معنای نفی افرادی که صاحب سرمایه هستند و میتوانند بنگاههای بزرگی را تملک و مدیریت کنند نیست، اظهار کرد: آنها هم کارشان در جای خود با ارزش است اما عرض من این است که این خصوصیسازیها به افزایش رفاه برای همه منجر شود. اگر ما میخواهیم به این وضعیت برسیم باید مردم در سود این بنگاهها سهیم شوند و منافعی که از این راه به دست میآید به همه مردم برسد و در این صورت است که حماسه اقتصادی هم محقق خواهد شد.