حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا یوسفیمقدم، مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به بیان خاطرات خود از اولین معلم قرآنش پرداخت و گفت: اولین معلم قرآنی که در حوزه یادگیری و قرائت قرآن به من آموزش داد یک فرد متدین در محله کودکیام بود. معلمی که چهره وی برای همیشه در ذهن من نقش بسته است.
وی با اشاره به اینکه حدود شش تا هفت ساله بوده که یادگیری قرائت قرآن را آغاز کرده است، گفت: بنده نیز مانند بسیاری از افراد هم دوره خودم و براساس سنتهای قدیمی که در هر محله یک معلم قرآن بود که در خانهاش به بچههای محل قرآن یاد میداد، قرآن آموزش را آغاز کردم.
حجتالاسلام یوسفیمقدم با اشاره به اینکه به نظر میرسد وضعیت آموزش قرآن بهتر شده است، اظهار کرد: اکنون روش یادگیری قرآن کریم بهتر از گذشته شده و دانشآموزان زودتر قرآن را یادگرفته سختی زیادی برای آموزش قرآن تحمل نمیکنند.
وی تصریح کرد: هر انسانی چه به صورت سنتی و چه به صورت جدید بالاخره یک معلم قرآن دارد. مهم روش نیست بلکه مهم این است که معلم خودش هم ویژگیهای قرآنی و اخلاق قرآنی داشته باشد تا دانشآموز با روبه رو شدن با این فرد نه تنها قرآن بلکه اخلاق قرآنی را بیاموزد.
مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: معلم من چنین ویژگیهایی داشت و موجب علاقهمندی دانش آموزان به قرآن شد.
وی در خصوص سایر افرادی که به وی قرآن را آموزش دادهاند، گفت: 17 ساله بودم که برای تحصیل عازم مشهد شدم. در مشهد زمزمه درس تفسیر قرآن رهبر معظم انقلاب بین طلاب پیچیده بود و من نیز علاقهمند به استفاده از درس ایشان شدم.
حجتالاسلام یوسفیمقدم ادامه داد: افراد در سنین مختلف با فهمهای مختلف در کلاس درس ایشان شرکت و هر کس بر اساس میزان فهم خود از این کلاس بهره میبرد ما نیز در مدت کوتاهی که در مشهد بودیم از درس تفسیر ایشان در مسجد کرامت بهره بردیم و بعدها که به قم آمدم در درس تفسیر مرحوم مشکینی شرکت میکردیم.