به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه بیستمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای اطلاعرسانی که صبح امروز شنبه 17 اسفند ماه در تالار وحدت برگزار شد، با تأکید بر اینکه نقش رسانهها و مطبوعات در آگاهی بخشی و ارتقای سطح فرهنگ جامعه، شفافسازی، سالمسازی و مقابله با فساد بر هیچ کس پوشیده نیست، اظهار کرد: مطبوعات کشور با گسترهای که دارند تلاش میکنند این نقش را به خوبی ایفا کنند.
وی تعداد شرکت کنندگان در جشنواره بیستم مطبوعات را قابل توجه ارزیابی و اظهار کرد: سیاستی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اساس رهنمودهای رئیس جمهور دنبال کرده است، پاسداری از آزادی مطبوعات در چارچوب قانون اساسی و قانون مطبوعات است و تلاش شده تا جایی که قانون اجازه میدهد اصحاب رسانه تفکرات خود را بیان کنند مگر در مواردی که قانون منع کرده است.
جنتی با اشاره به اینکه در هیئت نظارت بر مطبوعات از هشت عضو حاضر، دولت دو عضو دارد، گفت: تصمیمگیری در این هیئت بر اساس نظر اکثریت صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه آئین نامه قانون دسترسی آزادانه به اطلاعات تدوین نشده بود که دور دولت یازدهم این کار صورت گرفت، افزود: امیدواریم تصویب این آئیننامه در هیئت وزیران راهگشای اصحاب مطبوعات در دسترسی قانونی و آزاد به اطلاعات باشد.
تحقق حقوق شهروندی به معنای ترویج فساد نیست
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه تحقق حقوق شهروندی به معنای اباحهگری و ترویج فساد نیست بلکه به معنای توجه دادن مردم به حقوقی است که در قانون به شهروندان داده شده است، گفت: تأکید بر این است که احترام به مقدسات جزو اصولی بوده که همه اصحاب رسانه باید به آن توجه داشته باشند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه فعالیتهای صنفی قابل واگذاری به مجامع صنفی است، در راستای حمایت از فعالیتهای صنفی تلاش شده است حداکثر فعالیتها به انجمنهای صنفی واگذار شود، همچنین اعتماد به روزنامهنگاران و خودداری از امر و نهیهایی که منشأ قانونی ندارند، جزو رویکردهایی بوده که بر آن تأکید شده است.
وزیر ارشاد در ادامه سخنانش به بیان آماری از تعداد نشریات کشور اقدام و اظهار کرد: شش هزار و 284 نشریه و خبرگزاری در کشور مجوز فعالیت دارند که شامل شش هزار و 106 نشریه، 39 خبرگزاری و 139 پایگاه خبری است که تحت پوشش قانون مطبوعات قرار دارند و در صورت نداشتن مجوز بسته میشوند.
وی از فعالیت مداوم سه هزار و 571 نشریه از تعداد کل نشریات دارای مجوز خبر داد و گفت: در دولت یازدهم 472 مجوز برای مطبوعات صادر شده است.
جنتی به بیان توقعاتی که اصحاب رسانه از دولت دارند نیز اشاره و عنوان کرد: اصحاب رسانه توقع دارند دولت رقیب بخش خصوصی نباشد. اکنون بسیاری از نشریاتی که با بودجه عمومی و دولتی اداره میشوند با یک رقابت ناعادلانه در برابر مطبوعات خصوصی قرار گرفتهاند که ما تلاش داریم در بحث پرداخت یارانههای مطبوعات این مسئله را در نظر داشته باشیم.
وی رفع مشکلات در خصوص مالیات را از دیگر مطالبات اصحاب رسانه دانست و گفت: در قانون، مطبوعات از مالیات معاف هستند اما برخی مسائل در این خصوص بروز کرده است که باید رفع شود.
توسعه زیرساختهای مطبوعات از جمله صنعت کاغذ و چاپ و آموزش فناوری مطبوعات از دیگر مطالباتی بود که وزیر ارشاد آنها را از سوی اصحاب رسانه مطرح کرد.