کد خبر: 1384890
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۶
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی:

بیمارستان‌ها بسیاری از هزینه‌ها را نمی‌توانند پرداخت کنند/ کمبود پزشک متخصص در کشور

گروه سلامت: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه در حوزه بهداشت و درمان با وجود تربیت پزشکان فراوان همچنان در مقطع سختی قرار داریم، گفت: داد وزرا از کمبود اعتبار بلند است، بیمارستان‌ها بسیاری از هزینه‌ها را نمی‌توانند پرداخت کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم رونمایی از نقشه توسعه علمی علوم پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی مباحث مطرح در این سند را جزء آرزوهای دیرینه این حوزه دانست و گفت: کشور ایران با وجود استعدادهای خود می‌تواند به پیشرفت و توسعه قابل توجهی دست پیدا کند. هم اکنون ایرانیان در هر جا دنیا که باشند باعث افتخار ما هستند.
وی یاد آور شد: در چند روز اخیر با وزیر خارجه سوئد دیداری داشتم که وی اذعان کرد هم اکنون صد هزار ایرانی در این کشور زندگی می‌کنند و از آنها بسیار راضی هستم و نگرانیم که روزی این افراد بخواهند به ایران باز گردند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی این استعدادها را سرمایه‌های اصلی کشور دانست و گفت: در طی سالیان اخیر بسیاری از این استعدادها از کشور خارج شدند که امیدواریم با شرایط مناسب آنها را به کشور باز گردانیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس نیاز جامعه به وجود آمده است، گفت: در مقاطع زمانی خیل عظیمی از مردم از امکان تحصیل محروم بودند که این امر باعث اتلاف منابع می‌شد، با اینکه ایجاد آموزش عالی غیر دولتی یک ریسک بود ولی اگر به اقیانوس مردم وصل شویم و آنها نیز آماده خدمت باشند همه کارها انجام می‌شود.
وی اضافه کرد: در مدرسه سازی هر ساله دولت بودجه‌ای به این امر اختصاص می‌دهد اما کافی نیست هم اکنون نیمی از مدارس را خود مردم بهتر از دولت می‌سازند. آن زمان می‌دانستم اولین مشکل ترافیک است با اینکه هنوز ترافیکی وجود نداشت و ساخت مترو را با خطر آغاز کردم. چون بعد از انقلاب معتقد بودند مترو لوکس است و قانونش لغو شده بود، به سختی توانستیم آن را به راه بیندازیم و به شکلی غیر دولتی امور ساخت آن را پیگیری کردیم.

داد وزرا از کمبود اعتبار بلند است
رئیس تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه در حوزه بهداشت و درمان با وجود تربیت پزشکان فراوان همچنان در مقطع سختی قرار داریم گفت: داد وزرا از کمبود اعتبار بلند است، بیمارستان‌ها بسیاری از هزینه‌ها را نمی‌توانند پرداخت کنند و در خیلی از مناطق کشور پزشک متخصص یا نداریم یا کم داریم.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی یاد آور شد: در گذشته پزشکان دانشگاه جندی شاپور در کشورهای منطقه حضور داشتند و حتی در مدینه پیغمبر را نیز مداوا می‌کردند و چهره‌های بزرگی همچون ابن سینا و رازی از افتخارات پزشکی ایران به حساب می‌آیند.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی 600 مدرسه متوسطه با پول خود راه اندازی و اداره می‌کند توقع داریم از وزرای عضو هیئت امنای دانشگاه که موانع موجود بر سر راه تاسیس رشته‌های جدید را بردارند.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: فارغ التحصیلی بیش از 10 میلیون دانشجوی همیشه از افتخارات کشور بوده که 5 میلیون نفر از این دانشجویان مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی است؛ ما مبلغ هنگفتی برای نیروهای خود شامل 50 هزار استاد کادر آموزشی و 50 هزار کارمند به صورت مالیات به دولت پرداخت می‌کنیم. ما باری بر دوش دولت نیستم بلکه باری از دوش آن برمی‌د‌اریم. در بحث پزشکی یکی از کارهای مهم این است که پلی با کشورهای پیشرفته دنیا بزنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: یکی از کشورهای همسایه نیز اخیراً پیشنهادی ارائه کرد که دانشگاه بین‌المللی بزرگی را در آن منطقه ایجاد کنیم که این مجموعه با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و دولت ایجاد خواهد شد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی خاطر نشان کرد: هم اکنون بودجه وزارت بهداشت برای اداره امور خود کافی نیست و دولت نیز نمی‌تواند این بودجه‌ها را تامین کند. حتی سال‌های که غرق در پول نفت بود نتوانستند این کار را انجام دهد.پس اجازه دهید بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های ما فعال شوند. ما می‌توانیم 20 بیمارستان را در مدت کوتاهی فعال کنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: نوعی کوته فکری، انحصارگری و حسادت در دولت‌ها نسبت به دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد باید بدانیم که بحث رقابت نیست بلکه بحث همکاری و تعامل است و اگر مشکلی در روند کاری به وجود آید خود دانشگاه آزاد باید پاسخگو باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نوعی حالت سوسیالیستی در بین بسیاری از مسئولان وجود دارد که امیدواریم متوجه شوند باید کار را به مردم بسپاریم فعالیت دولت چیز دیگری است باید مرزداری و امنیت کشور را تامین کنند.هم اکنون شاهدیم که مرزداران ما را می‌گیرند این چه مرزداری است؟
هاشمی رفسنجانی یاد آور شد: بعد از ابلاغ قانون خصوصی سازی مقام معظم رهبری انتظار داشتند که با ابلاغ این قانون شاهد تحقق انقلاب اقتصادی باشیم. ولی این امر محقق نشد و خصوصی تبدیل شده به اینکه نهادهای غیر فعال امکانات ذخیره شده کشور را به دست بگیرند و حتی پاسخگو نباشند مثل مخابرات.
آیت الله هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: در دولت قبلی با دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک رقیب سیاسی عمل می‌کردند اگر می‌توانند یک سند بیاورد که در طول این سال‌ها کوچکترین استفاده انتخاباتی را از این مجموعه کرده باشیم. از سوی دیگر اساسنامه ما را نیز بر خلاف قانون به هم ریخته است. این اساسنامه را براساس حسینه ارشاد که رژیم شاه نتواند آن را تصور کند نوشته بودیم ولی نمی‌دانستیم رژیم خودمان می‌تواند این کار را بکند. صدا و سیما طی دو سال اخیر دانشگاه آزاد همواره جزء اخبار نخستش بود ولی هم اکنون باید به زور برنامه‌هایمان را پوشش دهد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: هر ساله از نظر مالی پول زیادی از شهریه دانشجویان وارد حساب دانشگاه می‌شود که این دانشگاه می‌تواند مشتری خوبی برای بانک‌ها باشد. برای تمامی پروژه‌های که ساختیم از وام‌های با بهره کم استفاده کردیم که به تدریج از شهریه دانشگاه پرداخت می‌شود.همچنین در صدد هستیم 150 میلیارد دلار برای توسعه پزشکی از بانک ملی دریافت کنیم.

captcha