به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از قم، حجتالاسلام والمسلمین مهاجرنیا، مسئول دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه شب گذشته، ۱۹ اسفند در نشست مجمع عمومی انجمن علمی فقه و حقوق حوزه با بیان اینکه این انجمن پانزدهمین انجمنی بود که در حوزه شکل گرفت، اظهار کرد: سال ۹۳ دهمین سال آغاز فعالیتهای دبیرخانه انجمنهای علمیه حوزه است.
مهاجرنیا عنوان کرد: تولید علم، رصد دانشها، تقسیم کار دانشی، آزاداندیشی، ارتباط با علما و تقویت این حوزه، شناسایی استعدادهای حوزه و... از جمله وظایف انجمنهای علمی حوزه بوده است.
مسئول دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه بیان کرد: انجمن حقوق از مهمترین انجمنهای علمی در حوزه است؛ زیرا اصل کار حوزه در همین عرصه است و باید فعالیتهای خود را در بالاترین سطح انجام دهد.
وی گفت: تاکنون کنفرانسها و فعالیتهای بسیار خوبی از سوی برخی انجمنها انجام شده است که البته این فعالیتها باید بیش از این باشد و ۶ انجمن دیگری که در صف مجوز هستند.
وی افزود: عدم داشتن یک الگوی متناسب با این انجمنها یکی از مهمترین مشکلات ما بود که به همین دلیل بسیاری از اساتید حوزه به دلیل اینکه دقیقا مشخص نبود که این انجمن چه کاری قرار است انجام دهد با فلسفه تشکیل آن آشنا نبودند.
مسئول دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه بیان کرد: در شکلگیری این انجمن دیدگاههای متفاوتی مطرح شد که یکی از آنها دیدگاه مدرسهمحور بود؛ در این دیدگاه که یک دیدگاه صرفا سیستمی بود، همه باید به سخنان مدیر وهیئت مدیره گوش دهند و یک نظم سیستمی در این محیط احاطه پیدا میکرد که این دیدگاه موافقانی را نیز داشت.
مهاجرنیا، نگاه مسجدمحور را از دیگر دیدگاههای اولیه نسبت به الگوسازی انجمنهای علمی حوزه دانست و گفت: تقسیم کار مسجدی و آزادی عملی که در این دیدگاه بود، قطعا در انجمنهای علمی حوزه مورد استفاده قرار میگیرد؛ دیدگاه دیگر، دیدگاه هیئت محور است که دیدگاه بهتری است.
وی افزود: این دیدگاه از این روی نسبت به دیگر دیدگاهها ارجحیت دارد که در دیدگاه هیئت محور علاوه بر نظم ذاتی، هر کسی با نیت و قصد قربت فعالیت میکند و منیتها رنگ میبازد زیرا هر کسی با نیت قربت در این مکانها حضور یافته و صرفا به فکر ادای دین است.