به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، پایاننامه «برآورد اثر سرمایه مذهبی بر روی سهم کالاها و خدمات ضروری و تجملی بر مصرف کل جامعه شهری ایران» که به قلم شیوا قربانزاده، دانشجوی رشته اقتصاد اسلامی، به راهنمایی مرتضی عزتی و مشاوره محمد نصراصفهانی نگاشته شده است امروز در دانشکده مهندسی اقتصاد دانشگاه علوم اقتصادی ارزیابی میشود.
براساس این گزارش جلسه دفاع از این پایاننامه، امروز سهشنبه، 20 اسفند 92 ساعت 17 در دانشکده مهندسی اقتصاد دانشگاه علوم اقتصادی، واقع در خیابان طالقانی، نرسیده به سهراه طالقانی برگزار میشود.
براساس این گزارش در مقدمه این پایاننامه میخوانیم: در طی سالهای اخیر مطالعات گستردهای بر روی رفتارهای اقتصادی انجام شده است. یکی از روشهایی که مذهب میتواند از طریق آن بر روی اقتصاد تأثیرگذار باشد، اثر مذهب بر روی نحوه مصرف کالاها است.
همچنین میخوانیم: در این پژوهش سعی شده است تا اثر سرمایه مذهبی بر روی میزان مصرف انواع کالاها، اعم از ضروری و تجملی مورد بررسی قرارگیرد. از آنجا که سرمایه مذهبی عاملی کیفی است، لذا برآورد دقیق آن به روش مستقیم غیرممکن است، به همین منظور سعی شده تا با ارائه شاخصهایی، به اندازهگیری میزان آن در جامعه و در بین استانهای کشور پرداخته شود.
مولف میافزاید: دادههای مورد نیاز این پژوهش از نتایج آمارگیری از درآمد و هزینه خانوار شهری که هرساله از سوی مرکز آمار ایران جمع آوری شده است و مدلهای این پژوهش با روش داههای تابلویی اقتصاد سنجی برای استانهای کشور برای دوره زمانی 89-1379 برآورد شده است.
به گفته قربانزاده، نتایج به دست آمده حاکی از این است که مذهب میتواند بر چگونگی مصرف خانوارها و تخصیص بودجه آنها بر روی کالاهای لوکس و ضروری اثرگذار باشد.