گزارش تصویری این مراسم را اینجا ببنید
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم هفتمین سالگرد درگذشت مرحوم استاد «علی اربابی» از اساتید برجسته قرآنی کشور؛ پنجشنبه شب، 22 اسفندماه در صحن امامزاده پنج تن(ع) و با حضور ولی یاراحمدی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، محمدرضا پورمعین، رئیس جمعیت قرآنی استان تهران، مهدی عادلی، قاری بینالمللی کشور، جعفر فردی، نفر اول سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن در شیراز و جمع دیگری از اهالی جامعه قرآنی کشور برگزار شد.
در این مراسم که از ساعت 19 آغاز شد، محمدرضا پورمعین، رئیس جمعیت قرآنی استان تهران که کار اجرای این برنامه را بر عهده داشت، به بیان برخی ویژگیهای شخصیتی استاد «علی اربابی» پرداخت و گفت: بسیاری از قاریانی که هم اینک در این جلسه حضور دارند، حضور در وادی قرآن را مدیون استاد «اربابی» هستند.
پس از سخنان ابتدایی رئیس جمعیت قرآنی استان تهران، سلیمی، یکی از قاریان ممتاز به تلاوت آیات 189 به بعد سوره مبارکه «آلعمران» پرداخت و در ادامه آن نیز حجتالاسلام والمسلمین صادقی، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه منطقه شمال شرق تهران به بیان سخنانی پرداخت.
وی با بیان اینکه با گذشت هفت سال از درگذشت مرحوم «اربابی» جلسات درس این استاد توسط شاگردانش برپا نگه داشته شده است، گفت: در برپا نگه داشته شدن جلسات قرآن کریم اساتید برجستهای تلاش کردهاند که جای تقدیر و تشکر دارد.
حجتالاسلام صادقی در ادامه به بیان جایگاه قاری قرآن در جامعه و نزد خداوند متعال پرداخت و اظهار کرد: هر کس به قرآن کریم وصل شود، محترم خواهد بود؛ زیرا قرآن محترم است و قرآن کریم در موارد متعدد به مورد احترام بودن همنشینان خود اشاره کرده است، لذا افراد اگر میخواهند مورد احترام باشند، باید با قرآن همنشین شوند و خود را به آن وصل کنند.
وی گفت: روایتهای متعددی وجود دارد که به عزتمند شدن افرادی که با قرآن کریم مأنوس هستند، اشاره میکند؛ هر فردی زمانی که با یک شخص محترم مواجه میشود و با او وارد سخن میشود، به احترام او سکوت میکند؛ قرآن در این زمینه میفرماید که زمانی که یک قاری قرآن را قرائت میکند، سکوت کنید و با احترام گوش فرا دهید و اگر این کار را انجام دهید «لعلکم ترحمون» و مشمول رحمت خداوند خواهید شد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه منطقه شمال شرق تهران افزود: پیامبر اکرم(ص) در مورد خانههایی که در آنها قرآن تلاوت میشود، فرمودهاند که «خانههایتان را با نور قرآن روشن کنید»، پس اگر بخواهیم این سخن را ساده بیان کنیم، باید گفت که خانهای که در آن قرآن تلاوت میشود در واقع با نور کلام وحی روشن میشود و ظلمت و تاریکی جایگاهی در آن خانه ندارد و زمانی که یک خانه نورانی میشود، مورد احترام همه است؛ زیرا به کانون احترام که همان قرآن است، وصل شده است.
حجتالاسلام صادقی تصریح کرد: زمانی که در یک خانه قرآن زیاد تلاوت میشود، خیر در آن خانه به وفور یافت میشود و اهل آن خانه توانگر میشوند و آن خانه برای اهل آسمان میدرخشد، همان گونه که ستارگان برای اهل زمین میدرخشند.
وی در ادامه در مورد شیوههای قرائت قرآن نیز اظهار کرد: پیامبر اکرم(ص) در مورد شیوه تلاوت قرآن کریم بر آوای خوش در زمان تلاوت تأکید کردهاند، بنابر این قاریانی که قرآن را در جلسات مختلف با صدای زیبا و دلنشین تلاوت میکنند و باعث جذب قلوب میشوند، به فرمایش پیامبر(ص) جامه عمل پوشاندهاند، چرا که پیامبر(ص) فرمودهاند گه «هر چیزی زینتی دارد و زینت قرآن نیز خواندن با آوای خوش است».
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه منطقه شمال شرق تهران با بیان اینکه قاری قرآن در آخرت نیز از جایگاه رفیعی برخوردار است، گفت: در روایتهای متعددی بیان شده است که جایگاه قاریان قرآن در آخرت پس از پیامبران و فرستادگان خداوند در بالاترین مرتبه است و به همین دلیل است که پیامبر اکرم(ص) به رعایت احترام قاریان قرآن تأکید داشتند؛ یقیناً مرحوم استاد «علی اربابی» در آخرت دارای چنین جایگاهی است، زیرا علاوه بر قرائت قرآن، شاگردان بسیار زیادی را نیز به جامعه اسلامی تحویل داده است.
حجتالاسلام صادقی با تشبیه کردن قرآن کریم به یک دریای بیانتها، افزود: شیوه ورود افراد به این دریا برای لذت بردن از حقایق ناب آن متفاوت است، برخی با قدم زدن در سواحل آن به اوج لذت میرسند و برخی دیگر نیز به پا گذاشتن در کنارههای دریا کفایت میکنند و عدهای دیگر هم لباس غواصی بر تن کرده و تا اعماق دریا پیش میروند و این گونه از آن لذت میبرند.
وی تصریح کرد: لذت بردن از قرآن کریم دارای مراحل متعددی است که هر کسی از یکی از این مراحل بهرهمند میشود، برخی با قرائت قرآن کریم وارد ساحل قرآن میشوند و برخی دیگر نیز با ورود به علم تفسیر قرآن کریم تا انتهای اعماق این دریای بیپایان میروند و از آن بهرهمند میشوند.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه منطقه شمال شرق تهران با اشاره به اینکه استاد مرحوم«علی اربابی» عمر خود را در راه قرآن و شناساندن قرآن به جوانان صرف کرد، گفت: حرمت و احترامی که این استاد پس از هفت سال که از بین ما رفته است، دارد؛ تنها به دلیل همجواری و همنشینی با قرآن کریم است و نه چیز دیگر و البته به دلیل اتصالی است که استاد اربابی با کانون احترام پیدا کرده بود.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه منطقه شمال شرق تهران در پایان با بیان اینکه باید در کنار قرائت قرآن کریم به حفظ آن نیز توجه شود، به بیانات مقام معظم رهبری در مورد تربیت حافظان قرآن کریم اشاره و تصریح کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای محقق شدن این مطالبه مقام معظم رهبری کمیته مخصوصی را برای پیگیری تربیت حافظان قرآن کریم تشکیل داده است و به صورت جدی وارد این مقوله شده است.
در ادامه مراسم بزرگداشت هفتمین سالگرد درگذشت مرحوم استاد «علی اربابی» احمد شمسآبادی، از مداحان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به مناسبت نزدیک شدن به ایام فاطمیه به مداحی پرداخت و پس از آن نیز ابوالفضل قدیانی، قاری ممتاز به تلاوت آیاتی از سوره مبارکه «دخان» پرداخت.
اجرای دو قطعه در مدح حضرت فاطمه(س) توسط گروه تواشیح «یاسین» و تلاوت آیاتی از کلام الله وحی توسط جعفر فردی، نفر اول سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در شیراز، پایان بخش مراسم بزرگداشت هفتمین سالگرد درگذشت استاد «علی اربابی» در صحن امامزاده پنج تن(ع) تهران بود.