کد خبر: 1387825
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۷
معاون آموزشی مهد قرآن قزوین گفت؛

ضرورت طراحی برنامه آموزش نهج‌البلاغه در سطح بین‌المللی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: یکی از پژوهشگران قرآنی معتقد است که برای آموزش نهج‌البلاغه باید برنامه‌ریزی سازند‌ه‌ای لحاظ شود تا در سطح کشور و چه بسا جهان اسلام همگان را به خود جلب کند و در کنار اجرایی شدن این مهم، کتابخانه تخصصی نهج‌البلاغه راه‌اندازی شود.

بتول علیجانی، معاون آموزشی و پژوهشی مهد قرآن قزوین در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با تأکید بر ضرورت ترویج مبحث فرهنگ دینی و نهج‌البلاغه عنوان کرد: آموزش نهج‌البلاغه باید با شکلی آسان جهت انتقال سخنان و حکمت‌های نهج‌البلاغه رواج یابد؛ همچنین برای جذب مستعدان دینی به این سمت و سو مسابقات و جوایزی در نظر گرفته شود.

وی در رابطه با اجرای طرح نهج‌البلاغه به‌صورت واحد آموزشی در مؤسسات قرآنی ـ مردمی گفت: با توجه به مطالب عمیقی که در کتاب نهج‌البلاغه آورده شده، باید زمینه‌ای جهت آموزش مباحث آن به‌صورت کلاسیک فراهم شود؛ در واقع می‌توان رشته‌ای مجزا برای آموزش نهج‌البلاغه در نظر گرفت.

این پژوهشگر قرآنی به مباحث تخصصی نهج‌البلاغه اشاره کرد و افزود: آموزه‌های ناب نهج‌البلاغه باید همانند دروس دانشگاهی در قالب مقاطع ارشد و یا کارشناسی از سوی اساتید متخصص ارائه شود.

علیجانی در رابطه با نقش متولیان قرآنی کشور در تحقق اجرای طرح آموزش نهج‌البلاغه اظهار کرد: بالطبع آ‌ن‌طور که به مضامین قرآنی توجه می‌شود، در حوزه فرهنگ دینی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار نبوده، بنابراین نمی‌توان انتظار داشت افراد قرآنی به این سمت گام بردارند؛ در نهایت نقش متولیان قرآنی بیش‌از پیش پررنگ خواهد بود.

لزوم اتخاذ برنامه‌ریزی جامع برای آموزش نهج‌البلاغه

وی در ادامه تأکید کرد: آموزش نهج‌البلاغه در مؤسسات قرآنی ـ مردمی نیازمند برنامه‌ریزی جامع است که از عهده دستگاه‌های ناظر بر اعمال قرآنی کشور بر می‌آید.

معاون آموزشی و پژوهشی مهد قرآن قزوین در رابطه با تشکیل ستاد نهج‌البلاغه مطرح کرد: هم‌اکنون با تعدد حافظان قرآن مواجه هستیم، لذا اگر این افراد در راستای توسعه فرهنگ اهل‌بیت(ع) بالاخص نهج‌البلاغه گام بردارند از بسط و گسترش معرفت قرآنی برخوردار می‌شوند.

علیجانی افزود: به طور کلی تشکیل ستاد نهج‌البلاغه نیازمند افراد متخصص و با تجربه در زمینه‌ آموزش تعالیم دینی و احکام اسلامی است و از همه مهم‌تر دلسوز تا در جهت ترویج این مهم تلاش‌های بسیاری کنند.

تشکیل کتابخانه تخصصی نهج‌البلاغه

وی با تأکید بر ضرورت راه‌اندازی کتابخانه تخصصی نهج‌البلاغه عنوان کرد: چیزی که از اهمیت بالایی برخوردار است امّا جای خالی آن در جامعه حس می‌شود، عدم کتابخانه تخصصی برای نهج‌البلاغه است.

علیجانی معتقد است که مستعدان دینی با نداشتن منبع خاص برای فراگیری حکمت‌ها و خطبه‌های نهج‌البلاغه نمی‌توانند در این مسیر گام بردارند و تحقق آن موجب دل‌زدگی افراد می‌شود.

وی در رابطه با چرایی عدم گسترش فرهنگ نهج‌البلاغه در جهان اسلام اظهار کرد: همواره مبحث قرآنی از سطح شهرستانی تا جهانی به صورت مسابقات مرحله‌ای اجرایی می‌شود، امّا در مورد تعالیم دینی بالاخص نهج‌البلاغه این گونه نیست آن هم به دلیل شیعه نبودن برخی از مسلمان جهان اسلام است.

معاون آموزشی و پژوهشی مهد قرآن قزوین خواستار برنامه‌ریزی سازنده جهت آشنایی آحاد مردم با فرهنگ دینی و فرمایشات امیرالمؤمنین(ع) توسط شورای عالی انقلاب شد و افزود: شورای عالی انقلاب آموزه‌های قرآن کریم را دسته‌بندی کرده و به هر سازمان یک وظیفه متحّول شده است؛ به عنوان مثال می‌توان به بخش پژوهش‌ها توسط دانشگاه و دانشکده‌ها و همچنین بخش آموزش عمومی قرآن به وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد.

وی در پایان مطرح کرد: بنابرین لازم است تا آموزش نهج‌البلاغه به‌منظور آشنایی دقیق و صحیح با سیره و معارف علوی از سوی شورای عالی انقلاب به گونه‌ای طراحی و اجرایی شود تا در سطح کشور و چه بسا جهان اسلام همگان را به خود جلب کند.

captcha