به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه اروپا، استاد تاریخ ادیان دانشگاه سودرتورن استکهلم با امیر محمدحاجی یوسفی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دفتر وی دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار، تورفیل گفت: من سالهاست که بر روی جامعه شیعیان به خصوص جوامع شیعه در اروپا تحقیق میکنم و در این فاصله چندین بار به ایران سفر کردهام یکی از کتابهایم به زندگی شیعیان میپردازد و که هدف از نگارش آن این است که نشان داده شود، یک شیعه در رعایت مناسک مذهبی خود چگونه رفتار کند و چگونه دستورات اخلاقی امامان شیعه بر روی رفتار و کردار آنان تأثیر گذاشته است تا از این طریق تفاوت عملی یک شیعه را با بقیه مسلمانان نشان بدهم.
وی افزود: متأسفانه در حال حاضر در جوامع آکادمیک و غیرآکادمیک غربی، اسلام به مسلمانان اهل سنت از یک سو و اسلام سیاسی از سوی دیگر، فروکاسته میشود.
این استاد تاریخ تأکید کرد: من در تحقیقات خود به دنبال برجسته سازی دو امر هستم یکی این که مسلمانان فقط اهل سنت نیستند و شیعیان و دیگر گروه ها را نیز شامل میشوند دوم این که اسلام صرفاً در مبحث سیاسی خلاصه نمیشود و بخشهای اخلاقی و عرفانی اسلام که تبلور عظیم آن در شیعه است نیز باید مورد توجه قرار گیرد از دید من این بخش دوم میتواند در رعایت اخلاق در جامعه بشری تأثیر بسزا بگذارد.
در ابتدای این دیدار یوسفی گفت: یکی از مهمترین فعالیتهای رایزنی فرهنگی ایران برقراری ارتباط با اساتید و محققان دانشگاههای سوئد است که در حوزههای ایران و اسلام به تدریس و تحقیق اشتغال دارند.
وی افزود: کسی نیست که با تحقیقات شما درباره شیعیان اروپا به ویژه جامعه شیعیان سوئد آشنا نباشد زمانی که در اروپا نام اسلام برده میشود، اکثرا تصورشان جامعه اهل تسنن است و آگاهی کمتری به جامعه شیعه و پویاییهای آن چه در خاورمیانه و چه در اروپا دارند.
یوسفی ضمن تبریک رونمایی کتاب شیعیان سوئد که توسط دیوید تورفیل و گوران لارشون، به نگارش در آمده است، اظهار امیدواری کرد با ترجمه آن به فارسی دسترسی ایرانیهای علاقهمند به مطالب و تحلیلهای این کتاب میسر شود.
ترجمه و شرح دعای کمیل، احساس و خودکنترلی: چارچوبی برای تحلیل مراسم عزاداری شیعیان در ایران، و زندگی به عنوان یک شیعه: نمونههایی از اجرای مناسک دینی ایرانیان برخی از آثار و تألیفات دیوید تورفیل است.
همچنین، تورفیل به همراه چند استاد دیگر از جمله پروفسور محمد فضل هاشمی، استاد ایرانی صاحب کرسی الهیات و فلسفه اسلامی در حال انجام یک پروژه تحقیقاتی گسترده هستند وی بخش مربوط به شیعیان و زندگی آنان را بر عهده دارد.