مصطفی قانعی، رئیس مرکز تحقیقات مصدومان شیمیایی بقیةالله تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره مشکلات جانبازان شیمیایی گفت: عمده مشکلاتی که جانبازان شیمیایی از آن رنج میبرند، مربوط به بیماری ریوی است و بیماریهای چشمی، پوستی، افسردگی و کاهش میل جنسی نیز از دیگر مشکلات آنها محسوب میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای کاهش مشکلات جانبازان شیمیایی چه خدماتی ارائه میدهد، افزود: بنیاد شهید اعتباری را از دولت دریافت کرده و قراردادی با بیمهها برای تأمین نیازهای درمانی جانبازان منعقد میکند و بیمهها این خدمات را ارائه میدهند و با قانون جدید هم، هر ارگانی باید هزینههایش را خودش پوشش داده و تأمین کند.
قانعی در رابطه با تأمین هزینههای این گروه از بیماران از سوی سازمانهای ذیربط ادامه داد: کار من تحقیق و پژوهش است و اطلاعات چندانی درباره تأمین هزینههای آنها ندارم.
عضو هیئت رئیسه انجمن ریه ایران دستاوردهای علمی موجود در کشور برای درمان جانباران شیمیایی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: تنها در کشور ما است که دستاوردهای علمی در این زمینه وجود دارد؛ چرا که مصدومان شیمیایی در کشور ما هستند و در عراق هم وجود دارد که آنها توان علمی چندانی ندارند.
این پزشک متخصص ریه در ادامه بیان کرد: در کشورهای دیگر نیز بیمارانی از این دست وجود ندارد که بر روی آنها تحقیقات و پژوهشهایی انجام دهند و اگر بوده بیشتر آنها فوت شدهاند؛ از این رو تحقیقات آنها بیشتر معطوف به انسان نبوده است.
وی با بیان اینکه دستاوردهای علمی در ایران نسبت به سایر حوزهها از جمله حوزه درمانی پیشرفتهتر است، بیان کرد: امروزه پزشکان زیادی هستند که در مرکز تحقیقات در حال پژوهشهای جدید برای بهبود جانبازان شیمیایی هستند، البته هنوز درمان قطعی وجود ندارد. ولی کارهایی در زمینه کاهش درد آنها انجام میشود.
مشاور وزیر، دبیر شورای فناوریهای سلامت و رئیس انیستیتو پاستور ایران در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر تمامی مراحل درمانی در ایران انجام شده و دارو هم در ایران تولید میشود، اظهار کرد: نظام بیمهای کشور ارزانترین داروها را زیر پوشش بیمه قرار میدهد و جانبازان شیمیایی برای استفاده از داروهای خارجی مجبورند، هزینه زیادی را بپردازند.