حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد فیض، کارشناس و محقق مذهبی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به وضعیت سایتهای قرآنی، اظهار کرد: یکی از نقاط آن دسته از سایتهای قرآنی که مرتبط با برخی از مؤسسات هستند، این است که اکثریتشان کپیبرداری میکنند؛ چرا که از خود چیزی ندارند تا ارائه دهند.
وی افزود: سایتهای قرآنی اگر میخواهند خدمتی به معارف قرآنی کنند باید زمانی که بخشی از آن معارف را ثبت میکنند، منبع آن را مشخص کنند در غیر این صورت هیچ کمکی نمیتوانند به ترویج فرهنگ قرآنی داشته باشند.
این کارشناس قرآنی تصریح کرد: برخی دیگر از سایتهای قرآنی منابع غلط را پای مطالبشان میگذارند و کاربر را دچار سردرگمی میکنند.
کپیبرداری در سایتهای قرآنی ممنوع
وی بیان کرد: اگر قرار است، تفسیری از تفاسیر شیعی را در سایتهای قرآنی قرار دهیم باید به صورت دقیق این کار را انجام دهیم درغیر این صورت در امر کپیبرداری باید منبع آن مطلب به صورت شفاف و دقیق در دسترس کاربر قرار بگیرد.
فیض اظهار کرد: در گذشته بسیاری از کتابها در حوزه علوم معارف قرآنی، به صورت دانلود در اختیار کاربر قرار میگرفت و کاربر میتوانست pdf آن مطلب را دریافت کند و از آن بهرهمند شود در حالی که امروزه این فرمت تبدیل به سیستم تلفن همراه شده است و کاربران میتوانند از طریق تلفن همراه مطالب را مطالعه کنند.
برای تمامی فرمتها مطالب قرآنی تهیه شود
وی ادامه داد: تبدیل فرمتها به سیستم تلفن همراه کار چندان درستی نیست؛ چرا که همه مردم از تلفنهای همراهشان برای مطالعه استفاده نمیکنند بلکه تنها برای صحبت کردن بهرهمند میشوند.
این کارشناس قرآنی تصریح کرد: شاید تبدیل فرمت به سیستم تلفن همراه در راستای ترویج معارف قرآنی باشد اما این امر درست نیست و بهتر آن است که امکان دریافت آن را برای کاربران در سیستمهای pc فراهم شود. البته در کنار این امر هم میتوان نرمافزارهایی برای تلفن همراه تولید کرد.
وی بیان کرد: مؤسسات به ویژه در قم و اصفهان فعالیتهای گسترده و خوبی در حوزه معارف قرآنی دارند اما بهتر آن است که هر آنچه تولید میکنند، منابع و نشانی درست را پای مطالبشان بگذارند تا کاربر دچار سردرگمی نشود.
معارف قرآنی نیازمند کار بیشتری است
حجتالاسلام فیض اظهار کرد: ما هر اندازه که جلو میرویم نیازمند فعالیت بیشتری هستیم؛ چرا که معارف قرآنی نیازمند کار بیشتری است و در هر لحظه باید تلاش را مضاعف کنیم.
وی افزود: در فضای مجازی شاید مطالبی را مشاهده کنیم که شبهههای بسیاری را در حوزه معارف قرآنی برای کاربر ایجاد کند، متأسفانه ما به جای آنکه به این شبهات پاسخ دهیم، سعی میکنیم آن سایتها را فیلترینگ کنیم.
این کارشناس قرآنی تصریح کرد: در برابر سایتهایی که قرآن را تحقیر میکنند باید براساس آیات قرآن پاسخ قاطعی دهیم، نه آنکه این سایتها را فیلتر کنیم. آیا عظمت قرآن در اندازهای نیست که بتوانیم براساس آن پاسخ این شبهات را بدهیم؟