به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) نگاهها و اخبار سیاسی در مرداد سال گذشته، بیش از هر چیز معطوف به آغاز بهکار دولت یازدهم بود. چکیده اخبار سیاسی مردادماه سال 1392 هجری شمسی از دریچه ایکنا به شرح ذیل است:
مسئولیت سنگین شاعر در قبال مسائل اصلی کشور و حرکت الهامبخش انقلاب اسلامی
حسینیه امام خمینی(ره) در شب میلاد کریم اهل بیت امام حسن مجتبی(ع) میزبان اهالی فرهنگ و هنر، استادان زبان و ادب فارسی و شعرای پیشکسوت و جوان کشور و جمعی از شعرای فارسیگوی افغانستان، تاجیکستان و هندوستان بود.
حضرت آیتالله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار با اشاره به حرکت مستمر و رو به جلو و پیشرفتهای قابل توجه در شعر کشور خاطرنشان کردند: شعر یکی از برجستهترین هنرهاست و هنرمندان شاعر، مسئولیت سنگینی در قبال مسائل اصلی کشور و حرکت عظیم تاریخی و الهامبخش انقلاب اسلامی دارند که باید این هنر بسیار فاخر و کهنهنشدنی را در خدمت انجام این مسئولیتهای بزرگ قرار دهند.
حضرت آیتالله خامنه ای، «احساسات بشری»، «دلتنگیها» و «اندیشه و حکمت» شاعر را سه فصل تشکیلدهنده شعر خواندند و افزودند: بیان احساسات شاعرانه و عاشقانه و همچنین بیان دلتنگیها از آنچه در زندگی جاری وجود دارد، دو بخش از شعر است که به رسمیت شناخته میشود اما نباید با افراط در این دو بخش، حکمت و اندیشه در شعر نادیده گرفته شود.
در هر شرایطی با نگاه واقع بینانه به دنبال آرمانها باشید
حدود هزار نفر از دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، عصر در نشستی صمیمانه و صریح با رهبر معظم انقلاب، به بیان دیدگاههای جامعه دانشجویی و تبادل نظر درباره موضوعات مختلف علمی، دانشگاهی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی پرداختند.
در این دیدار که از ساعت 5 بعداز ظهر آغاز شد و تا نماز مغرب و عشا ادامه یافت، 12 نفر از نمایندگان تشکلها و انجمنهای دانشجویی، مسائل مورد نظر، خواستهها و مواضع خود را بیان کردند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: توقع من از دانشجویان عزیز این است که همواره و در هر شرایطی، با نگاه واقعبینانه به دنبال آرمانها باشند؛ ایشان در جمع بندی این موضوع گفتند: تکلیفگرایی هیچ منافاتی با دنبال نتیجه بودن، ندارد.
رأی ملت به حجتالاسلام روحانی از سوی رهبر معظم انقلاب تنفیذ شد
مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری هفتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران، در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد و رهبر معظم انقلاب با تنفیذ رأی ملت، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند.
حضرت آیتالله خامنهای، رئیسجمهور منتخب را فردی آزموده شده و جزء عناصر و خدمتگزاران قدیمی نظام اسلامی برشمردند و خاطرنشان کردند: آقای روحانی در دفاع مقدس، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی کارها و خدمات فراوانی انجام داده و امروز هم که به آرای ملت مفتخر شده است به فضل و یاری الهی، منشأ خدمات دیگر خواهد شد.
در این مراسم همچنین دکتر حسن روحانی در سخنانی رأی اعتماد ملت بزرگوار ایران و امضای حکم ریاست جمهوری بهدست رهبر معظم انقلاب را افتخاری برای خود دانست و با سپاس به درگاه خداوند منان تأکید کرد: انتخابات خرداد 92 با شفافیت، رقابت و آرامش کامل برگزار شد و با استقبال و تأیید عموم ملت روبرو گشت.
نماز عید سعید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب اقامه شد
نماز عید سعید فطر به امامت مقام معظم رهبری با حضور گسترده مردم در دانشگاه تهران اقامه شد.
رهبر معظم انقلاب پس از اقامه نماز در خطبهها فرمودند: انشاءالله بهزودی با انجام وظیفه مجلس در انتخاب وزرای صالح دولت جدید تشکیل میشود.
رهبر انقلاب اوضاع عراق را تأسفبار خواندند و افزودند: در عراق دولت و حکومتی بر سر کار است که به آرای مردم اتکاء دارد اما ابر قدرتها و مرتجعان منطقه از دست آن ناراحتند.
ایشان افزودند: ترورها، حوادث و کشتار مردم در عراق یقیناً با کمک مالی ـ سیاسی برخی کشورهای منطقه و فرا منطقه صورت میگیرد تا آب خوش از گلوی مردم عراق پایین نرود و این کشور روی آرامش و آبادانی نبیند.
همچنین معظمله در دیدار مسئولان نظام که در همان روز برگزار شد، تصریح کردند: برخی افراد در مقاطعی از سالهای پس از انقلاب در اثر نزدیکبینی یا ضعف در حسنظن به وعدههای الهی، دچار یأس شدند؛ در همان مقاطع بارها نصرت الهی شامل حال ملت شد.
دعوت به خویشتنداری طرفهای درگیر در مصر
وزارت امور خارجه ایران در بیانیهای ضمن ابراز نگرانی عمیق نسبت به برخوردهای خشن و محکومیت کشتار مردم مصر، همه طرفهای درگیر را به خویشتنداری دعوت کرد.
در این بیانیه آمده است: بدیهی است استمرار چنین وقایعی باعث خواهد شد که دشمن صهیونیستی، گروههای افراطی و مزدوران استکبار جهانی در منطقه از این وضعیت، سوءاستفاده نموده و با منحرف کردن مسیر انقلاب مردمی مصر، روند توسعه و پیشرفت این کشور را درآینده با موانع و مشکلات جبرانناپذیری رو به رو نمایند.
رأی اعتماد به 15 وزیر پیشنهادی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پایان بررسی وزرای کابینه پیشنهادی به 15 تن از آنان رأی مثبت دادند.
محمدعلی نجفی، جعفر میلیمنفرد و مسعود سلطانیفر وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و ورزش و جوانان موفق به کسب رأی اعتماد نمایندگان مجلس نشدند.