کد خبر: 1389493
تاریخ انتشار : ۰۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۸
مروری بر مهمترین رخدادهای اقتصادی/

افزایش سطح مبادلات تجاری؛ میوه تابستانه اقتصاد 92

گروه اقتصاد: مهمترین اخبار اقتصادی تابستان سال گذشته را می‌توان در راستای بهبود وضعیت تجارت خارجی و افزایش سطح تولید و صادرات نفتی در کنار اصلاح قانون مالیات‌های اسلامی مورد بررسی قرارداد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهمترین اخبار اقتصادی تابستان سال گذشته را می‌توان در راستای بهبود وضعیت تجارت خارجی و افزایش سطح تولید و صادرات نفتی عنوان کرد؛ همچنین در حوزه اقتصاد اسلامی نیز دریافت تسهیلات از بانک توسعه اسلامی در کنار اصلاح قانون مالیات‌های اسلامی از مهمترین اخبار است.
گندم‌های نفتی تیرماه
روزهای ابتدائی تیرماه خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد که ایران در هفته گذشته حدود ۵۰۰ هزار تن گندم خریده است و  براساس شواهد و اظهارات تاجران گندم و غلات، هزینه آن از محل پول‌های بلوکه شده صادرات نفت ایران تامین شده است. این خبر همچنین از سوی یک شرکت بازرگانی اروپایی تائید شد. این شرکت تجاری اعلام کرد؛ ایران در هفته جاری ۴۵۰ هزار تن گندم برای تحویل در ماه اوت خرید کرده است. جدیدترین خرید گندم ایران که از روسیه و حوزه دریای بالتیک خریداری شده بود، در حالی انجام گرفت که ایران در ماه گذشته ۸۰۰ هزار تن گندم خریداری کرده بود.
افزایش صادرات نفتی در کنار موافقت‌نامه‌های تجاری
در جلسه‌ای که  در دهه اول تیرماه از سوی مجمع کشورهای صادرکننده گاز صورت گرفت، مجمع صادرکنندگان گاز، به اتفاق آرا در بیانیه مشترک، از قیمت‌گذاری گاز بر پایه قیمت نفت حمایت و اعلام کردند که هیچ یک اعضا نباید در برابر فشار مقامات دولتی کشورهای مصرف‌کننده گاز تسلیم شوند.
همچنین، اداره گمرک چین اعلام کرد این کشور در ماه جولای سال ۲۰۱۳(تیر ۹۲) روزانه ۳۹۷ هزار و ۲۶۱ بشکه نفت از ایران وارد کرده است. در همین روز بزرگترین هیئت تجاری ایران پس از استقلال ارمنستان به سرپرستی یحیی آل‌اسحاق به این کشور سفر کرد و بین اتاق بازرگانی تهران و ایروان موافقت نامه تجاری امضا شد.
بررسی اصلاح قانون مالیات‌های اسلامی از سوی کمیته فقه اقتصادی مجلس
دبیر حلقه علمی بررسی طرح «اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم» در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با نشست تخصصی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس پیرامون مالیات‌های مستقیم و اسلام گفت: دستور نخستین جلسه این کمیته بحث‌های فقهی موجود در طرح اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم شامل «وجوهات شرعیه»، «مالیات بر ارث» و «مالیات بر ارزش افزوده» بود.
وی افزود: این جلسه اولین نشست تخصصی با حضور اعضای جدید پس از ادغام کمیته‌های فقه اقتصادی و فقه معاملات شورای فقهیِ مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، بود. در این جلسه بحث وجوهات شرعیه و رابطه آن با مالیات‌های دولت اسلامی مورد بحث و بررسی اعضاء قرار گرفت و موضوعات مطرح در این زمینه از سوی اعضاء مورد بررسی قرار گرفت.
حبیبیان تصریح کرد: بررسی طرح مالیات‌های مستقیم از آن جهت قابل توجه است که اخیرا طرحی از طرف مرکز پژوهش‌های مجلس در رابطه با مالیات‌های مستقیم مطرح شد که ایراداتی را به آن وارد دانسته‌اند. از جمله این ایرادات می‌توان به پراکندگی ضمانت‌های اجرایی مربوط به یک تکلیف خاص در مواد قانونی مختلف، عدم هم‌پوشانی ضمانت‌های اجرایی یک تکلیف خاص در مواد قانونی مختلف، ابهام در جریمه‌ها و مجازات‌های مربوط به عدم تمکین نسبت به یک تکلیف مالیاتی خاص، نسبت دادن مجازات یا جریمه نسبت به اشخاصی که تکلیفی در امور مورد نظر ندارند و کم توجهی به سایر قوانین موضوعه به منظور پیشگیری از تعارض قوانین اشاره داشت.
درخواست رنو برای بازگشت به ایران
مرداد سال گذشته شرکت خودروساز رنو که با خروج از بازار ایران ۵۱۲ میلیون یورو خسارت دیده بود، خواستار بازگشت به بازار ایران شد. این در حالی بود که انگلیسی‌ها همچنان در پی لغو حکم دادگاه عالی انگلیس مبنی بر رفع تحریم بانک ملت بودند. در همین حال بانک جهانی در گزارشی شاخص تورم ایران در سال ۲۰۱۲ میلادی را ۲۷.۳ درصد اعلام کرد که پس از بلاروس و سوریه رتبه سوم را دارد.

افزایش توان ناوگان حمل و نقل دریایی ایران با خرید  ۴ نفتکش جدید خرید
نیمه مرداد سال گذشته، خبرگزاری رویترز در گزارشی با اعلام این خبر که ایران چهار نفتکش غول پیکر جدید تحویل گرفته است، نوشت: توان ناوگان حمل و نقل دریایی ایران برای ارسال نفت به مشتریانش افزایش یافت.
ورود به بازارهای جدید در شهریورماه

اولین بمب خبری اقتصاد در شهریور 92 را می‌توان در رابطه با فعالیت یک وکیل پاکستانی در قبلا دولت ایران مورد بررسی قرارداد. این وکیل با ارائه دادخواستی به دادگاه عالی لاهور، خواستار صدور احکامی شد تا دولت جدید این کشور را به از سرگیری فعالیت بر روی پروژه انتقال گاز ایران به پاکستان ملزم کند. در همین حال وزیر امور خارجه هند با اشاره به دیدار خود با رئیس‌جمهور ایران در حاشیه نشست سازمان همکاری شانگهای در بیشکک، از توافق دو کشور برای سرعت بخشیدن به احداث کریدور ترانزیتی شمال جنوب خبر داد.
جایگاه پنجم ایران در تولید نفت جهان/ روزانه ۳.۷ میلیون بشکه‌ در شرایط تحریم
بر اساس جدیدترین برآورد اوپک از تولید نفت ایران در سال ۲۰۱۲ یعنی آغاز تحریم‌های نفتی، تولید نفت ایران ۴.۶ درصد نسبت به سال ۲۰۱۱ رشد داشته و به ۳.۷۳۹ میلیون بشکه رسیده است. این خبر به معنای حضور ایران در جایگاه پنجمی تولید نفت در جهان بود. بر این اساس هند که به طی چند سال اخیر به عنوان یکی از اصلی‌ترین مشتری‌های نفتی ایران شناخته شده بود در پی برداشتن موانع واردات نفت از ایران  برآمد. وزیر دارایی هند با اعلام راه‌اندازی صندوق بیمه انرژی این کشور طی چند هفته آینده، از تحت پوشش بیمه قرار گرفتن پالایشگاه‌های واردکننده نفت ایران و رفع موانع واردات نفت دهلی‌نو از تهران خبر داد.
دریای خزر قطب مهم تولید گاز طبیعی در جهان خواهد شد
پایگاه تخصصی اویل پرایس در گزارشی نوشت: دریای خزر با داشتن ذخایر فراوان نفت و گاز و افزایش تقاضا برای منابع این دریا در جهان، در آینده به قطب مهم تولید گاز طبیعی در جهان تبدیل خواهد کرد.
دریافت تسهیلات ارزی و رتبه‌بندی اقتصادی ایران
مجمع جهانی اقتصاد با بررسی نسبت بدهی‌‌های کلی دولت به تولید ناخالص داخلی در ۱۴۸ کشور جهان، این رقم را برای ایران ۱۰.۷ درصد اعلام کرد و بر این اساس ایران در رتبه ۹ در میان این کشورها قرار گرفت. همچنینی این مجمع با بررسی نسبت پس‌اندازهای ناخالص ملی به تولید ناخالص داخلی ۱۴۸ کشور جهان، این رقم را برای ایران ۳۵ درصد برآورد کرد و ایران از این نظر در رتبه ۱۵ جهان قرار گرفت.

اختصاص ۱۹۰ میلیون دلار کمک مالی بانک توسعه اسلامی به ایران
بانک توسعه اسلامی برای اجرای پروژه‌های ارتقای سیستم‌های بهداشتی در ۶ شهر استان فارس، ۱۹۰ میلیون دلار کمک مالی به ایران اختصاص داد.

captcha