حسین سیفاللهی، دبیر اجرایی جشنوارههای فرهنگی، آموزشی قرآن و عترت سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه عمده فعالیتهای قرآنی این سازمان به برگزاری جشنوارههای قرآنی برای جامعه هدف متمرکز است، گفت: جشنوارههای قرآنی سازمان بهزیستی کشور از سال 1385 به شکل و شیوه امروز آغاز شد.
وی با بیان اینکه قبل از سال 85 این مسابقات برگزار میشد، گفت: برگزاری مسابقات و جشنوارههای قرآنی قبل از سال 1385 توسط سازمان بهزیستی اگرچه برگزار میشد اما به شکل متمرکز نبود و صرفاً ویژه معلولان نابینایان برگزار میشد.
سیفاللهی تصریح کرد: از سال 1385 به بعد تمام تلاش ما این بوده است که هر سال یک گروه و مخاطب ویژه را به جشنواره قرآنی سازمان بهزیستی اضافه کنیم، به عنوان مثال سال اول مسابقات ویژه کارکنان و خانوادههای کارکنان سازمان بهزیستی را اضافه کردیم و در ادامه نیز گروههایی همچون مراکز شبهخانواده و ... را به تدریج به جامعه هدف خودمان اضافه کردیم.
دبیر اجرایی جشنوارههای فرهنگی، آموزشی قرآن و عترت سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: در حال حاضر جشنواره قرآنی در 11 گروه هدف برگزار میشود که البته امسال مسابقات مربوط به سه گروه برگزار نشده است، امسال در گروههای روشندلان، کارکنان و خانواده کارکنان، معلولان جسمی و حرکتی، مراکز شبهخانواده، زنان سرپرست خانوار، مراکز آسیب اجتماعی، مسابقات به صورت مجزا و همزمان برگزار شده است.
وی گفت: مرحله مقدماتی مسابقات مربوط به گروههایی که در بالا عنوان شد از ابتدای سال 92 با ارسال اقلام آموزشی به استانها و برنامههای تبلیغاتی کلید خورد، استانها هر کدام براساس آییننامهای که داشتند مسابقات را در بخشهای مکتوب، شفاهی و هنری برگزار کردند. مخاطبان سازمان بهزیستی دارای قابلیتهای بسیار زیادی و متفاوتی هستند که بسیاری از آنها دارای استعدادهای فوقالعادهای در بحث قرآنی هستند.
سیفاللهی افزود: مرحله کشوری بخشهای هنری و مکتوب تا پایان سال 92 برگزار شد و نفرات برتر نیز مشخص شدند و مرحله کشوری بخش شفاهی نیز در اواخر فروردین ماه برگزار میشود که میزبان این مرحله از مسابقات هنوز به طور قطعی مشخص نشده است. این مرحله با حضور بیش از 500 نفر از برگزیدگان مسابقات شفاهی در مرحله استانی برگزار میشود.
دبیر اجرایی جشنوارههای فرهنگی، آموزشی قرآن و عترت سازمان بهزیستی کشور در ادامه یکی دیگر از برنامههای قرآنی این سازمان را مربوط به طرح «در محضر نور» عنوان و تصریح کرد: در این طرح بحث شناسایی و تجلیل از خادمان قرآنی در دو بخش جامعه هدف بهزیستی و افرادی که به جامعه هدف بهزیستی خدمات قرآنی ارائه می دهند، مورد نظر قرار گرفته بود. این طرح هنوز هم در حال اقدام است و اطلاعات مربوط به استانها را تجمیع کردهایم و در دست بررسی نهایی است.
وی اظهار کرد: در نظر داریم پس از ارزیابی نهایی اطلاعات به دست آمده آنها در مجموعه نفیسی جهت استفادههای بهینه گردآوری شود ضمن اینکه از این افراد در همایشی که در آینده برگزار خواهد شد تجلیل به عمل میآید.
سیفاللهی بخش دیگری از برنامههای قرآنی سازمان بهزیستی را مربوط به بحث برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن ویژه سازمان بهزیستی در کنار مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: از چند سال گذشته در حال رایزنی و حل و فصل مشکلات موجود بر سر راه این مسابقات هستیم و بخش زیادی از موانع برداشته شده است البته نیاز به هماهنگیهای بسیار بیشتری دارد اما هنوز برگزاری آن قطعی نشده است.
دبیر اجرایی جشنوارههای فرهنگی، آموزشی قرآن و عترت سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: بر اساس آماری که از استانهای سراسر کشور به دست آمده است بیش از 50 هزار نفر در بخشهای مختلف جشنوارههای قرآنی سازمان بهزیستی در سال 1392 حضور داشتهاند.