آیتالله هاشم هاشمزاده هریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در مورد مهمترین اولویتهای سال 93، گفت: برخی اولویتها کارهایی است که از سالهای گذشته، به ویژه از سال 92 آغاز شده و لازم است تکمیل شود؛ کارهایی که آغاز شده و بر روی آنها سرمایهگذاری و نیرو صرف شده اگر مقداری کمرنگ و یا فراموش شود، ضرر و خسارتش بیش از گذشته خواهد بود؛ لذا نیاز به پیگیری دارد.
وی با اشاره به اهمیت تحقق حماسه اقتصادی گفت: ما در جامعه مشکلات اقتصادی داریم؛ البته مسائل اقتصادی هدف اصلی انقلاب اسلامی نیست، بلکه وسیلهای برای رسیدن به کمال و اخلاقیات است و اگر این وسیله نباشد به هیچیک از از اهداف نمیرسیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اقتصاد مسئله خرد و کماهمیتی نیست، افزود: در قرآن کریم آمده است که اموال مردم و جامعه را به نابخردان نسپارید؛ بنابراین لازم است هم در تولید اموال کوشش کرد و هم اینکه آن را حفظ کرد و به دست نابخردان نسپرد؛ هدف نبودن اقتصاد در اسلام این فرصت را ایجاد کرده تا به اقتصاد به عنوان یک وسیله، جهت دهیم و آن را به سمت خیر و اهداف متعالی نظام سوق دهیم.
آیتالله هاشمزاده هریسی تصریح کرد: نباید اقتصاد را فدای سیاست کنیم؛ اقتصاد که سیاسی شود جامعه پیشرفت نمیکند و در آن صورت سیاست آسیب خواهد دید؛ در جامعهای که اقتصاد قوی نداشته باشد و فقر در آن جامعه افزایش یابد و افراد نتوانند لوازم اولیه زندگی خود را تأمین کنند، در آن جامعه نه سیاستی پیش میرود و نه عدالتی حاکم میشود؛ در این صورت مشروعیت از بین میرود.
وی اظهار کرد: ما عین حالی که باید سیاست خود را در بُعد داخلی و خارجی تقویت کنیم، اما نباید سیاست را به قدری پررنگ کنیم که همه چیز در آن خلاصه شود و همه رفتارها و کردارهای خود را بر اساس سیاست تنظیم کنیم؛ اگر همه مسائل را سیاسی کنیم و صدای سیاست از همه جا به گوش برسد، آن وقت انسانها در درد فرو میروند و عدالت فراموش میشود.
آیتالله هاشمزاده هریسی مطالعه در مشکلات و مسائل جامعه و مردم را نیز ضروری دانست و گفت: ما در جامعه مطالعهای انجام دهیم تا درد و مشکلات مردم را بررسی کنیم و با شناسایی مشکلات آنها را اولویتبندی کنیم و پس از آن به حل آنها بپردازیم.
وی با بیان اینکه ما برونگرا شدهایم و مسائل داخلی را رها کردهایم، اظهار کرد: ما باید درونگرا باشیم و با آباد کردن درون و از بین بردن فقرها و دردها و ایجاد انسجام ملی به بیرون برسیم؛ هر چند کارها و خدمات عظیمی تاکنون انجام شده اما لازم است به مسائل دیگر نیز رسیدگی شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در سال جدید نیاز به مطالعه برای تقویت ساخت درون داریم، گفت: اگر درون را تقویت کنیم، عدالت را بهدرستی در جامعه حاکم کنیم، دردها را درمان کنیم، صداها را بشنویم، دلها را آرام کنیم و بذر مهر و محبت را در بین مردم بکاریم، در این صورت محصول این بذر در جهان پخش خواهد شد و میتوانیم جهان را مجذوب نظام خود کنیم و دشمن را در مقابل خود رام کنیم.
آیتالله هاشمزاده هریسی ضمن انتقاد از برخی مسئولان که دلیل بروز مشکلات جامعه را مسائل بیرونی میدانند، گفت: خوب و بد از خودمان است؛ همانطور که در قرآن کریم نیز اشاره شده که به مؤمنان و مسلمانان تذکر میدهد به خودشان بپردازند و مراقب اعمال خود باشند؛ در این صورت دشمن نمیتواند در مقابل آنها ایستادگی کند. اگر دشمن علیه ملتهای مسلمان کاری کند، در اثر ضعف این ملتهاست و دشمن با بزرگنمایی این ضعفها و عیوب به جوامع اسلامی رسوخ میکند؛ بنابراین لازم است مراقب خود باشیم.
وی با بیان اینکه سیاست ما برونگرا شده است، اظهار کرد: اگر بنا باشد نظام و جامعه را بر اساس گفتهها و رفتارهای دشمن تنظیم کنیم، در این صورت وابسته هستیم، چرا که وابستگی هم ایجابی است و هم سلبی؛ اگر از دشمن فرمان ببریم و زندگی و سیاست خود را بر اساس فرمان آنها تنظیم کنیم و از نظر اقتصادی و سیاسی وابسته آنها باشیم، در این صورت وابستگی ایجابی داریم.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اگر بنشینیم و ببینیم دشمن هر چه کرد، عکس آن عمل کنیم و جواب گفتههای آنها را بدهیم، این نیز میشود وابستگی سلبی؛ اینکه منتظر دشمن باشیم تا پاسخشان را بدهیم و برخلاف حرف دشمن سیاست خود را تنظیم کنیم نیز نوعی وابستگی است در صورتی که ما استقلال داریم و استقلال این است که کاری با رفتار و حرفهای دشمن نداشته باشیم و بر اساس منافع و مصالح جامعه تصمیم بگیریم؛ خواه دشمن خوشش بیاید، خواه خوشش نیاید؛ خواه دشمن از رفتار ما بخندد، خواه بگرید.
وی گفت: اگر بر اساس مصالح و منافع ملی به سمت اخلاق و معنویت و انسجام ملی و پیشرفت و توسعه حرکت کنیم، به نفع اقتصاد ملی و رفع نیازهای مردم است و جامعه را آرام میکند، اما عدهای منتظر رفتار و خوشآمد و بدآمد دشمن هستند و این نوعی از وابستگی را ایجاد میکند.
آیتالله هاشمزاده هریسی تصریح کرد: ما با مطالعه بر ساخت درونی نظام نقاط ضعف خود را درمییابیم و برای رفع آنها تلاش میکنیم تا دردهای مردم را برطرف کنیم؛ در این صورت است که انقلاب اسلامی که در جهان بینظیر است به خودی خود صادر میشود و جهان را در برابر خود تسلیم میکند.