کد خبر: 1391541
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۰

«قرآن در کلام مقام معظم رهبری» مکتوب شد

گروه ادب: کتاب «قرآن در کلام مقام معظم رهبری» عنوان اثری است که به همت انتشارات تلاوت سازمان دارالقرآن الکریم و با تلاش موسی صفی‌خانی و حسین فرجی گردآوری شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب «قرآن در کلام مقام معظم رهبری» عنوان اثری است که به همت انتشارات تلاوت سازمان دارالقرآن الکریم و با تلاش موسی صفی‌خانی و حسین فرجی گردآوری شده است. این اثر در شش بخش با عناوین «ویژگی‌های قرآن»، «تدبر و عمل به قرآن»، «رسالت ما نسبت به قرآن»، «آموزش‌های قرآنی»، «قرآن و انقلاب اسلامی» و «قرآن و جهان اسلام» منتشر شده است.
ابتدای بخش اول این اثر که با عنوان «کتاب هدایت و حکمت» آمده است، می‌خوانیم: «بشریت در صدر اسلام به برکت عمل به قرآن، در علم، در اخلاق، در عمل، در پیشرفت‌های گوناگون مادی معنوی اوج پیدا کرد. قرآن همیشه زنده است، قرآن نیازهای انسان را مورد توجه قرار می‌دهد، قرآن در هر عصری می‌تواند بهترین نسخه سعادت انسان‌ها باشد. قرآن مشکلات، گریه‌های فکری و مشکلات روحی ـ عاطفی را حل می‌کند.
امت قرآن باید خود را با شاخص‌های قرآنی اندازه‌گیری کند؛ اگر دیدند که با این شاخص‌ها فاصله دارند، سعی کنند، پیش بروند. قرآن کتاب علم است، کتاب حکمت است. امت اسلامی باید عالم باشد؛ حکیم و فرزانه باشد. بر علم خود، بر حکمت خود باید روز به روز زیاد کنند. قرآن کتاب هدایت و کتاب نور است.»
همچنین در بخش چهارم این اثر به نام «آموزش‌های قرآنی» و زیرعنوان «توجه به نکات تجویدی» می‌خوانیم: «البته در تجوید هم الحمدلله پیشرفت قاریان ما خیلی خوب است؛ آدم می‌بیند کأنه تجوید دارد جزء طبیعت قرآنیون ما می‌شود؛ این فایده ‌محیط قرآنی است.
من یادم هست پیش از انقلاب که ما در مشهد جلسات قرآن داشتیم ـ این برادرانی که در اینجا تشریف دارند، اکثرشان یا خیلی‌شان در آن جلسات بودند ـ گاهی اوقات برای آنکه این قاری ادای یک حرف یا ادای تجویدی را به شاگرد بیاموزد؛ مثلاً‌ یک تفخیم و یا یک ترقیق به جا را یاد بدهد، جلساتی وقت صرف می‌شد؛ اما این طرف هم با آنکه جوان بود، یاد نمی‌گرفت یا به زحمت یاد می‌گرفت؛ مگر کسانی که استعداد داشتند؛ چون محیط، محیط تلاوت قرآن نبود و این صوت با گوش‌ها انس نداشت؛ باید کسی در آن جلسات مدت‌ها می‌ماند، تا یواش یواش به این سبک خواندن مأنوس می‌شد و می‌توانست درست ادا کند.
امروز این‌طور نیست؛ انسان می‌بیند که این نوجوان این‌طور به خوبی تلاوت می‌کند و صدای صاد و ضاد و طاء و ظاء را مثل خود عرب‎زبان‌ها ادا می‌کند؛ گویا اصلاً ‌او عرب متولد شده است! این قراء عربی که به اینجا می‌آیند، مکرر به من می‌گویند که ما تعجب می‌کنیم که قاریان شما چطور این کلمات و حروف را ـ که صدایش با زبانشان بیگانه است ـ ادا می‌کنند! این برای چیست؟ برای آن است که محیط، محیط تلاوت قرآن شده است.
ما سا‌ل‌های متمادی این حرف را تکرار می‌کردیم که اگر جریان به سمتی حرکت کرد، تربیت آسان می‌شود؛ این از برکات جمهوری اسلامی است. چون جهت حرکت، جهت قرآنی است، خیلی راحت و آسان، فرم و شکل قرآنی در جوانان و حتی استعدادهای متوسط به وجود می‌آید.»
علاقه‌مندان جهت تهیه این اثر و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره‌ 77626531 (فروشگاه بصائر) تماس بگیرند.

captcha