به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، اوراق وقف به جهت کاربردشان در طرحهای عامالمنفعه، ایجاد اشتغال برای اقشار آسیبپذیر و تأمین بخشی از نیازهای ضروری جامعه، تأثیر قابل توجهی بر عدالت توزیعی جامعه میگذارد و هرچه سهم این اوراق بیشتر شود، انتظار میرود فاصله طبقاتی در جامعه کمتر شود.
بنابر این گزارش، اوراق وقف، افزون بر بُعد فقهی، از جهت معیارهای اقتصادی و اجتماعی نیز قابل بررسی هستند. اوراق وقف از نوع ابزارهای مالی غیرانتفاعی هستند، بنابراین میتوانند با اهداف و سلیقههای افراد خیر و نیکوکاری که به دنبال مشارکت در سنت حسنه وقف و میراث جاویدان هستند، همسو باشند.
همچنین، این اوراق میتواند در مواقع نیاز، ابزاری برای تأمین نیازها و پاسخگوی مطالبات مردم باشد، بنابراین میتوانند به عنوان ابزاری برای سیاست مالی محسوب شوند.
تأثیر اجتماعی انتشار اوراق وقفی بسیار مهم است برای اینکه نوعی همبستگی اجتماعی، همدلی و اتحاد در جامعه به وجود آورده و اعتماد اجتماعی را افزایش میدهد.
به گفته جامعهشناسان، مسائلی مردمان یک جامعه را به هم پیوند میدهد که به این امور «سرمایههای اجتماعی پیوند دهنده» گفته میشود. اوراق وقفی را میتوان جزء این سرمایهها دانست چراکه هم موجب تشویق مردم از اقشار و گروههای مختلف برای مشارکت اجتماعی میشود و هم همبستگی در مورد سرمایههای اجتماعی پیوند دهنده را بالا میبرد.