به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، عبدالله بن عبدالعزیز الربیعة وزیر بهداشت عربستان اعلام کرد این تعداد از ابتلا بسیار محدود است و نشان دهنده یک بیماری فراگیر نیست و از رسانهها درخواست کرد تا اطلاعات مورد نیاز و میزان شیوع این بیماری را صرفا از طریق این وزارتخانه پیگیری کنند.
وی به تمامی زائران خانه خدا و افرادی که در عربستان حضور دارند توصیه کرد حتماً از ماسک استفاده کرده و دست و صورت خود را بشویند، همچنین از تماس با افرادی که دارای علائمی شبیه به کرونا هستند تا حد امکان خودداری و در صورت بروز علایمی مشابه حتما به مراکز پزشکی مراجعه کنند.
از سوی دیگر، بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (cdc) این بیماری در کشورهای فرانسه، ایتالیا، اردن، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی، تونس، بریتانیا و امارات متحده عربی مشاهده شده است. این مرکز از این بیماری به عنوان سندروم تنفسی خاورمیانه یاد میکند.
گفتنی است: در سال 2012 در عربستان این علائم تحت عنوان ویروس تاج معرفی شده بود. مبتلایان به این بیماری دچار عفونتهای حاد تنفسی شده و علائمی بالینی شبیه به تب، تنگی نفس و سرفه دارند. این ویروس معمولاً دستگاه تنفس فوقانی و میانی را تحت تاثیر قرار میدهد و برای افرادی که دارای سابقه بیماریهای زمینهای هستند میتواند خطرناک باشد.
یادآوری میشود: یک گروه تحقیقاتی به رهبری دکتر شانتال روسکن، نمونههای جمعآوری شده از حیوانات مختلف را در کشور عمان جمعآوری کردند. نمونههای جمعآوری شده از گوسفند، گاو و بز هیچ نوع آلودگی با ویروس کرونا را نشان نمیداد. ولی از 50 نمونه جمع آوری شده از شتر، همگی حامل آنتی بادی ویروس بودند. به گفته محققان این کشف جدید بسیار مهم است، اما اطلاعات به دست آمده از این تحقیقات هنوز کامل نیست. زیرا وجود آنتی بادی در بدن شتر نشان میدهد که این حیوان در تماس با این ویروس قرار گرفته است اما به طور قطع ثابت نمیکند این حیوان عامل انتقال به انسان باشد.
تصریح میشود: بنابر آخرین اعلام مرکز پزشکی حج و زیارت هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا در بین زائران ایرانی مشاهده نشده است.