به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «آستان مقدس حسینی»، سید نبیل الحسنی اظهار کرد: این کتابخانه ماه شعبان سال جاری(خردادماه) افتتاح میشود و نخستین کتابخانه تخصصی امام علی(ع) در عراق خواهد بود.
وی در ادامه افزود: واحد مطالعات و پژوهشهای وابسته به بخش امور فکری آستان مقدس حسینی، راهاندازی کتابخانه تخصصی «نهجالبلاغه» در کربلا را نیز در دستور کار قرار داده است.
الحسنی با اشاره به فعالیتهای واحد مطالعات و پژوهشهای وابسته به بخش امور فکری آستان حسینی تصریح کرد: این واحد چندین بخش دارد که از آن جمله بخش پژوهشهای عمومی است که در زمینه سیره نبوی و ائمه معصومین(ع) و همچنین مباحث عقیدتی، تاریخی، اخلاقی و پژوهشهای مربوط به سیره امام حسین(ع) فعالیت میکند.
وی همچنین بیان کرد: پژوهشها و مطالعات درباره سیره امام حسین(ع) نیز در دو بخش انجام میشود که بخش نخست مربوط به اندیشه و زندگی سیدالشهداء(ع) و بخش دوم شامل پژوهشهایی تخصصی درباره امام حسین(ع) و متمرکز بر قیام عاشورا است و در حال حاضر پژوهشهایی تخصصی در این زمینه منتشر کردهایم.
سید نبیل الحسنی یادآورشد: واحد مطالعات و پژوهشهای وابسته به بخش امور فکری آستان حسینی، ماهنامهای تخصصی به نام «الوارث» دارد که پژوهشهای اسلامی و فرهنگی در آن منتشر میشود و 24 صفحه دارد.
تأسیس بنیاد بینالمللی پژوهشی «علوم نهجالبلاغه»
الحسنی تأسیس بنیاد بینالمللی پژوهشی تخصصی «علوم نهجالبلاغه» را از دیگر فعالیتهای این واحد برشمرد و یادآورشد: این بنیاد کمیتههایی مشورتی دارد که تألیف آثار پژوهشی با محوریت نهجالبلاغه را در دستور کار قرار داده است.
وی تأکید کرد: واحد مطالعات و پژوهشهای وابسته به بخش امور فکری آستان حسینی با مراکز پژوهشی و آکادمیک کشورهای مختلف جهان همکاری دارد و در این راستا، توافقنامهای با ترکیه امضا و دیدارهایی با شخصیتهای فرهنگی این کشور به منظور برگزاری همایش انجام داده است.
سید نبیل الحسنی در پایان یادآور شد: در حال حاضر کتابهای منتشرشده از سوی بنیاد بینالمللی پژوهشی تخصصی علوم نهجالبلاغه به زبان ترکی ترجمه شده است و ما با همکاری نهادهای ترکیهای، به قدیمیترین نهجالبلاغه را که قدمت آن به سال 580 هجری باز میگردد و همچنین شش نسخه از صحیفه سجادیه، دست یافتهایم.