کد خبر: 1399566
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۰
هاشم‌زاده هریسی عنوان کرد:

برکات نهفته در نامگذاری روز معلم قرآن/ معلمان قرآن خیر مطلق هستند

گروه سیاسی: عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به پیشنهاد نامگذاری یکی از ایام هفته معلم به عنوان روز معلم قرآن اظهار کرد: در این پیشنهاد برکات و آثار فراوانی نهفته است؛ همان‌قدر که قرآن حرمت دارد، معلمان قرآن نیز حرمت دارند.

آیت‌الله هاشم هاشم‌زاده هریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به پیشنهاد نامگذاری یکی از ایام هفته معلم به عنوان روز معلم قرآن اظهار کرد: این پیشنهاد مؤثری است و برکات فراوانی خواهد داشت و امیدواریم این پیشنهاد محقق شود تا هر ساله از برکات آن مستفید شویم.
وی با تأکید بر اینکه معلمان قرآن باید تشویق شوند، گفت: معلمان قرآن، معلمان کلام خدا هستند و در نزد خدا جایگاه دارند؛ همان‌قدر که قرآن حرمت دارد، آنها نیز حرمت دارند که این حرمت باید در جامعه برجسته شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: البته معلمان قرآنی برای این احترام‌ها به کار معلمی وارد نشده‌اند، بلکه به کلام خدا عشق دارند اما وظیفه نظام و مسئولان است که حرمت آنها را پاس بدارند تا معلمان قرآن از نظر کیفی و کمی بیشتر شوند و به سمتی پیش برویم که تکریم معلمان قرآن در جامعه به یک فرهنگ شود.
آیت‌الله هاشم‌زاده هریسی اظهار کرد: همه معلم‌ها و اساتید محترم هستند و حرمت دارند اما معلمان قرآن جایگاه ویژه‌ای دارند؛ چرا که علوم قرآنی جامعه را قرآنی می‌کند و معنویت و فرهنگ جامعه را ارتقا می‌دهد؛ در سایه فرهنگ قرآنی است که جامعه به سمت و سوی اصلی خود حرکت کرده و پیشرفت می‌کند.
وی در مورد آثار نامگذاری روز معلم قرآن گفت: وقتی چنین روزی تعیین شود، این مسئله در رسانه‌ها مطرح می‌شود، کتاب‌ها و تحلیل‌ها منتشر می‌شود و مسائل مختلف علمی پیش می‌آید که همه اینها مفید هستند و برکاتی برای جامعه خواهند داشت.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: این عنوان تنها یک پیشنهاد و تکریم لفظی نیست و در آن مباحث علمی فراوانی نهفته است که با تحقق این پیشنهاد، نمایان می‌شود؛ روایات و آیات و سخنان بسیاری از شخصیت‌های معنوی و علمی در این رابطه وجود دارد که به مناسبت این روز برجسته و بررسی می‌شود که از اینها ثروت عظیمی تولید می‌شود.
آیت‌‌الله هاشم‌زاده هریسی با بیان اینکه در مورد معلمان و قرآن روایات منحصر به‌فردی وجود دارد، گفت: این روایات که نشان از علم‌دوستی و عظمت علم و دانش در اسلام دارد، لابلای کتاب‌ها مانده و مغفول واقع شده که در اثر این نامگذاری مطرح می‌شوند.
وی به برخی از روایات در مورد عظمت جایگاه معلمان پرداخت و گفت: رسول خدا (ص) می‌فرمایند «تمام جنبندگان روی زمین، ماهیان دریا و مرغان هوا و تمام مخلوقات زمین و آسمان‌ها برای معلم خیر دعا و طلب آمرزش می‌کنند»؛ این روایت عظمت و حرمت معلم خیر را در جهان هستی نشان می‌دهد.
آیت‌الله هاشم‌زاده هریسی افزود: در روایت دیگری از پیامبر(ص) نقل شده است که سه گروه هستند که قدر آنها را منافقین نمی‌دانند که یکی از این گروه‌ها معلم خیر است. یعنی گرامی نداشتن و قدرنشناسی از معلم نشانه نفاق و جهالت است چون حقیقت و قدر علم را نمی‌داند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه هر معلمی که علم و سخن سودمندی به دیگران یاد می‌دهد، معلم خیر است، اظهار کرد: همه اساتید خیر هستند و مشمول این روایت می‌شوند اما معلمان قرآن مصداق بارز و شاخص معلم خیر هستند؛ معلم قرآن خیر مطلق است و خیرهای سرشاری در آن نهفته است.

captcha