به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پلیس فتا، سردار سید کمال هادیانفر در حاشیه دیدار با، به ون وات رئیس دفتر مقابله با جرم سازمانیافته ملل متحد( UNODC) در ایران هدف از این دیدار را همکاریهای موثر بینالمللی در پیشگیری و مقابله با جرائم سایبری دانست و ضمن تاکید بر اینکه بیتوجهی به امنیت فضای سایبر چالش جدی در آینده برای دنیا به وجود خواهد آورد، تصریح کرد : جوامع بینالمللی با محوریت سازمان ملل (UNOD) باید با نگاه جدید و جدی وارد این فضا شوند زیرا فعالیتهای بینالمللی، عنصری مهم و تعیینکننده در پیگیری و مقابله با جرائم فضای مجازی است.
وی با بیان اینکه امروز ایران در حوزه سایبر، آماده کمک به سایر کشورها است و میتواند تجربیات خود را در اختیار آنها قرار دهد، ادامه داد: همکاریهای بینالمللی یک عنصر مهم و تعیینکننده در امر پیگیری و مقابله با جرائم سایبری است.
هادیانفر ضمن ابراز امیدواری از همکاریهای دو جانبه ایران و سازمان ملل متحد در حوزه مبارزه با جرائم سایبری، عنوان داشت: اواخر سال 2010 به طور رسمی مطالعات گستردهای در خصوص ایجاد پلیس سایبری در کشورهای توسعهیافته صورت گرفت، در این راستا پلیس فضای مجازی جمهوری اسلامی ایران نیز در سال 2011 متناسب با استانداردهای جهانی و نیاز کشور برای پیشگیری و مبارزه با این نوع از جرائم جدید تشکیل شد.
تجهیز 32 استان کشور به پلیس سایبری و تجهیزات سایبر فارنزیک
این مقام انتظامی با اشاره به توانمندیهای فوقالعاده پلیس فتا در حوزه کشف و شناسایی جرائم فضای سایبر، افزود: این پلیس هم اکنون در 32 استان کشور و 56 شهری که بالای 200 هزار نفر جمعیت دارد، به نحو مطلوب عملیاتی بوده و مجهز به تجهیزات سایبر فارنزیک در استانهای معین کشور است.
کشف 20 درصدی جرائم سایبری در کشورهای پیشرفته
وی، اساس کار پلیس فتا را رعایت قوانین، حفظ حقوق شهروندی و پیشگیری از وقوع جرم در فضای سایبری دانست و تصریح کرد: در سال 2013، هفتاد درصد جرائمی که در فضای مجازی کشور اتفاق افتاد توسط پلیس فتا کشف شد؛ این در حالی است که پلیس سایبری کشورهای پیشرفته در بهترین شرایط تنها قادر به کشف 20 الی 30 درصدی جرائم در فضای سایبر هستند.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا ادامه داد: بهمنظور مبارزه و پیگیری این جرائم به ظرفیتسازی در سطح بینالملل نیاز داریم؛ لازم است سازمانهای بینالمللی همچون UNODC و پلیس بینالملل، رسالت خود را در این حوزه به انجام رسانده و در ایجاد سامانههای تبادل اطلاعات فرامرزی و سازمانیافته و مجهز شدن کشورها به دانش و ابزارهای لازم کمک کنند.
پنهانماندن در فضای مجازی، یکی از چالشهای امنیتی در دنیا
این مقام مسئول با اشاره به اینکه پنهانماندن در فضای مجازی امروز در دنیا یکی از اصلیترین چالشهای امنیتی محسوب میشود، اظهار داشت: امروز دنیا نیازمند قوانین بینالمللی است که همه کشورهای عضو آن را بپذیرند، بنابراین UNODC بهعنوان یک نهاد معتبر بینالمللی باید نقش خود را در این مسئله جدیتر ایفا کند.
هادیانفر با بیان اینکه 70 درصد جرائم کشورهای توسعهیافته جنبه بینالملل و فراملی مربوط به جرائم سایبری است، بیان داشت: در این نوع از جرائم جدید، مجرمان از حوزه واسط استفاده کرده و چالشهای بزرگی چون پنهان ماندن هویت، استفاده از IP های پنهان، vpn و فیلترشکن مشکلات زیادی را برای ردیابی جرم در دنیا به وجود میآورند.
این مقام انتظامی در ادامه اظهار کرد: همکاریهای بینالمللی و اشتراکگذاری اطلاعات جرائم و مجرمین در فضای سایبر میتواند گرهگشای این چالشهای بینالمللی باشد.
نیازمندی دنیا به قانون بینالمللی مبارزه با جرائم سایبری
رییس پلیس فتا ناجا با اشاره به اینکه نیازمندی دنیا به قانون بینالمللی مبارزه با جرائم سایبری امری اجتنابناپذیر است که همه کشورها باید به آن احترام گذاشته و عمل کنند، تصریح کرد: ماهیت فراملی بودن جرائم کمک زیادی به سیال بودن مجرمین میکند.