به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، امروز، ششم اردیبهشتماه در نخستین روز از همایش دوسالانه سازمان دارالقرآن الکریم که هماکنون در مجتمع یاوران مهدی(عج) قم در حال برگزاری است اظهار کرد: امسال در سازمان دارالقرآن الکریم قصد داریم سنتشکنی انجام دهیم؛ به این معنی که دیگر همانند سالهای گذشته که برای اجرای برنامه منتظر اعتبارات میماندیم، نخواهد بود و امسال براساس آرمانهای سازمان دارالقرآن، برنامههای خود را طراحی و اجرا میکنیم.
برنامههای سال جاری با بهرهگیری از توان و ظرفیت مردمی اجرا میشود
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم افزود: با توجه به شعار سال جاری که از سوی مقام معظم رهبری «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» اعلام شده، امسال در سازمان دارالقرآن الکریم با عزم ملی و مدیریت جهادی خود، یک کار جهادی میکنیم و برنامههای سال جاری را با بهرهگیری از توان و ظرفیت مردمی و اعتبارات برونسازمانی اجرایی خواهیم کرد.
بهرهگیری از ظرفیت مناسبتهای مذهبی برای اجرای برنامههای قرآنی
وی با تأکید بر بهرهبرداری از ظرفیتهای موجود در مناسبتهایی همچون اعتکاف، ماه محرم و صفر و... گفت: در برنامههای امسال تلاش داریم تا از ظرفیتی که در مناسبتهای مذهبی وجود دارد بیشترین استفاده را داشته باشیم؛ تلاش میکنیم تا در مناسبتهایی از جمله اعتکاف، ماه محرم، هیئتهای مذهبی و سایر برنامههای مردمی نهایت استفاده را کرده و به برپایی جلسات قرآن و توسعه و ترویج فرهنگ قرآن در این مناسبتها بپردازیم.
قرهشیخلو یادآور شد: همچنین در سال جاری باید بتوانیم از ظرفیتهای اعتباری موجود در صنایع مختلف کشور برای اجرای طرحها و برنامههای سازمان دارالقرآن نیز استفاده کنیم.
اهداء 20 هزار جلد قرآن از سوی مردم پس از اعلام فراخوان سازمان دارالقرآن
وی با اشاره به فراخوان جمعآوری کمکهای مردمی برای چاپ و توزیع 500 هزار جلد قرآن که از سوی سازمان دارالقرآن الکریم اعلام شده است، گفت: از زمان اعلام فراخوان تاکنون که مدت زمانی زیادی نیست، بیش از 20 هزار جلد قرآن توسط مردم اهدا شده است؛ این امر نشاندهنده آن است که اگر مردم نسبت به هزینهکرد منابع مالی که نذر میکنند اطمینان داشته باشند از هیچ کمکی دریغ نمیکنند.
رئیس سازمان دارالقرآن ادامه داد: نکته دیگری که در این رابطه باید عنوان شود این است که استفاده از ظرفیتهای مردمی نیازمند طرحها و برنامههای مردممحور است؛ مردم برای طرحها و برنامههایی سرمایهگذاری میکنند که احساس کنند به نحو صحیح اجرا میشود و از طریق این برنامهها، فرهنگ قرآنی وارد زندگی آنها خواهد شد.
سرمایهگذاری بیش از حد در حوزه آموزش روخوانی و روانخوانی
وی با عنوان این مطلب که شناخت نیازهای مردم از قرآن، مهمترین وظیفه ما در اجرای برنامههای قرآنی است، گفت: به نظر میرسد که تاکنون سرمایهگذاری بیش از حدی در حوزه روخوانی و روانخوانی قرآن صورت گرفته است اما لازم است که برای اجرای فعالیتهای قرآنی اثرگذار، نسبت به نیازهای مردم یک شناخت کاملی داشته باشیم و براساس نیازهای مردم، طرحهای قرآنی بنویسیم.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم عنوان کرد: به طور مثال یکی از فعالیتهایی که میتواند به عنوان نیاز مردم مطرح شود و ما باید به آن بپردازیم، «سبک زندگی قرآنی» است. البته سازمان دارالقرآن الکریم از طریق معاونت نظارت و مطالعات راهبردی در برخی از استانها و در قالب کلاسهای «سبک زندگی قرآنی» نیازهای مردمی را دنبال کرده است.
مردم باید نسبت به اجرای برنامههای قرآنی اطمینان داشته باشند
قرهشیخلو افزود: ما مردم فهیمی داریم که اگر احساس کنند برنامههای قرآنی ارائه شده توسط ما برنامههای کاربردی اثرگذار و ارزشمند است به طور قطع به این برنامهها اطمینان کرده و در این حوزهها سرمایهگذاری میکنند؛ این اطمینان باید از سوی مدیران و مسئولان قرآنی با اجرای برنامههای مناسب ایجاد شود.
وی در پایان افزود: در سال جاری مسئولان دارالقرآنهای کشور و کارشناسان قرآنی ادارات کل تبلیغات اسلامی استانها موظف به بهرهبرداری از حداقل امکانات و اعتبارات سازمانی و غیرسازمانی هستند که این اتفاق با برنامهریزی درست از سوی کارشناسان و مدیران قرآنی باید رخ دهد؛ استفاده مناسب از اعتبارات سازمانی و غیر سازمانی در جهت رعایت دستور قرآن کریم مبنی بر جلوگیری از اسراف مدنظر است.