حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا مطهریان، عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه نهجالبلاغه دارای محتوای متعددی است، عنوان کرد: با توجه به سطح فعالیت مؤسسات قرآنی و دیگر نهادهای مردمی در کنار آموزشهای قرآنی موضوعاتی دیگری علاوه بر آموزههای قرآن کریم مطرح میشود.
وی با اشاره به تفکر مستقل نسبت به نهجالبلاغه اظهار کرد: باید سعی شود تا نسبت به معنی و مفاهیم نهجالبلاغه به صورت مستقل ایدهپردازی کرد؛ در واقع مراجع ذیربط با استفاده از بینش و نوع تفکری که دارند، میتوانند در این مسیر گامهای سازندهای را بردارند.
لزوم توجه ویژه به تاریخ اهل بیت(ع)
مدیرعامل مهد قرآن جوادالائمه(ع) یزد در رابطه با چگونگی نوع اشاعه و بسط فرهنگ اهل بیت(ع) در جامعه عنوان کرد: در حال حاضر نیمی از مؤسسات قرآنی کشور جهت اجرای طرح نهجالبلاغه ورود پیدا کردهاند، امّا همچنان لازم است تا توجه ویژهای به تاریخ اهل بیت(ع) شود.
حجتالاسلام مطهریان افزود: به طور یقین حفظ و مفاهیم نهجالبلاغه نیازمند برنامهریزی کابردی است تا افراد حین فراگیری کلام امیرالمؤمنین(ع) با زندگینامه آن حضرت به طور جامع آشنا شوند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با تأکید بر برگزاری دورههای تربیت معلم نهجالبلاغه گفت: برای داشتن مربیان متخصص در امر نهجالبلاغه باید محتوای آموزشی نوین و صحیحی را تدوین کرد.
ضرورت تشکیل کارگروه فکری ویژه تاریخ اهل بیت(ع)
وی در رابطه با تشکیل کارگروه نهجالبلاغه مطرح کرد: برای بسط و ترویج فرهنگ دینی بالاخص نهجالبلاغه لازم است تا کارگروهی از سوی مسئولان قرآنی کشور جهت اثربخشی فعالیتهای مؤسسات تشکیل شود تا از این رو، نظرات کارشناسان در این عرصه لحاظ شود.
حجتالاسلام مطهریان افزود: یک مدرس نهجالبلاغه در ابتدا باید با فرهنگ و آهنگ این فرهنگ آشنا باشد، سپس نسبت به ادبیات عرب و تاریخ ادبیات توجه کند.
وی با اشاره به اینکه مدیران اتحادیهها و مسئولان مؤسسات قرآنی کشور در زمینه آموزش نهجالبلاغه تا چه اندازهای گام برداشتهاند، گفت: نامه حضرت امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر، منشور عملی برای مدیران خواهد بود که این مهم میتواند در مدیریت یک مرکز به صورت سازمانیافته، اجرایی شود تا شاهد توسعه روزافزون فرهنگ دینی شویم.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور عنوان کرد: یکی از نیازهای اساسی مؤسسات قرآنی برای اجرای طرح نهجالبلاغه، داشتن برنامه مهندسی شده است؛ تحقق این مهم نیازمند توجه مسئولان قرآنی کشور خواهد بود.
وی در پایان یادآور شد: به طورکلی نهجالبلاغه محتوای جامعی از تاریخ اهل بیت(ع) و آیات قرآن کریم است که میتواند در مسیر زندگی هر فردی قرار گیرد، امّا اجرایی شدن آن به نحو صحیح و تخصصی، حضور مؤسسات قرآنی و نهادهای مردمی کشور را میطلبد.