وحید غفراننیا، حافظ کل قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با تأکید بر اینکه باید در بحث نهجالبلاغه اهداف سازنده مشخص شود، مطرح کرد: با توجه به اساسنامه تشکیلاتی مؤسسات قرآنی، لازم است تا پیش از اقدام این مراکز برای آموزش مباحث دینی، برنامهریزی داشته باشند و اهداف سازندهای را تعیین کنند.
لزوم اشاعه مبانی کلام امیرالمؤمنین(ع) و علم نهجالبلاغه
وی بر ضرورت تلاش مؤسسات قرآنی جهت اشاعه فرهنگ دینی بالاخص آموزش نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه اشاره و تصریح کرد: اگر خواستار جهتدهی مؤسسات قرآنی ـ مردمی به بحث آموزش نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه هستیم، باید در بخش ابتدایی مبانی کلام امیرالمؤمنین(ع) و علم نهجالبلاغه را اشاعه دهیم.
غفراننیا در رابطه با چرایی محدود بودن فضای آموزش نهجالبلاغه در مؤسسات قرآنی گفت: به طور یقین مؤسسات به تنهایی نمیتوانند در حوزه آموزش نهجالبلاغه گامهای بسیاری را بردارند، بنابر این اگر زمینهای فراهم شود که مراکزی مجزا برای آموزش فنون نهجالبلاغه راهاندازی شود، فعالیتهای گستردهای اتفاق خواهد افتاد.
این استاد قرآن خواستار ورود متولیان قرآنی در حوزه نهجالبلاغه شد و بیان کرد: در صورتی که متولیان قرآنی کشور همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی مراکزی را به عنوان مرجع نهجالبلاغه اختصاص دهند، میتوان گامهای متعددی را جهت بسط و ترویج فرهنگ دینی برداشت.
تشکیل هستههای اعتقادی در کشور
وی به تشکیل هستههای اعتقادی اشاره و تصریح کرد: در صورتی که هستههای اعتقادی به صورت منطقهای در سطح کشور تشکیل شود، نهجالبلاغه به صورت سازمانیافته گسترش مییابد.
این حافظ کل قرآن افزود: نهجالبلاغه، اخالقرآن است، پس باید به گونهای به کلام امیرالمؤمنین(ع) توجه داشت که موجی جهت پویاسازی آموزههای دینی در رفتارهای اجتماعی ایجاد شود.
وی در ادامه یادآور شد: آموزش اساتید و مربیان متخصص برای آموزش نهجالبلاغه از جمله مواردی است که باید سرلوحه فعالیت مؤسسات قرآنی و مراکز آموزش نهجالبلاغه قرار گیرد.
ضرورت برگزاری همایشهای سالانه ویژه حافظان نهجالبلاغه
غفراننیا در پایان به برگزاری همایشهای سالانه ویژه حافظان نهجالبلاغه اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم همایشهای سالانه برای ارج نهادن به حافظان نهجالبلاغه برگزار کنیم، میتوان عملکرد مثبتی را در این راستا داشت؛ امید است که این مهم هر چه سریعتر در سطح جامعه عملیاتی شود تا با رویدادهای متفاوت در عرصه دینپژوهی مواجه شویم.