محمود لطفینیا، داور بینالمللی مسابقات قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان که هر دو سال یکبار در ایران برگزار میشود، اظهار کرد: به هر حال قشر دانشجو یکی از بانشاطترین اقشار جامعه اسلامی است که باید آینده جامعه مسلمانان را مدیریت کند، اگر این قشر مسلط به فرهنگ قرآنی باشد، میتوانیم امیدوار باشیم که تأثیرات مثبتی در جهت همگرایی و اتحاد میان مسلمانان به وجود آورد، به ویژه دانشجویانی که با قرآن انس میگیرند و خودشان مبلغ فرهنگ قرآنی میشوند.
لطفینیا افزود: مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان، کارگرد یک کنفرانس بینالمللی را دارد و موجب میشود تا دانشجویان از سراسر جهان با نظام جمهوری اسلامی ایران و با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی آشنا شوند، با ضروریات زمان خود آشنا شده و در راستای فرهنگ قرآنی، دشمنانش و همچنین مشترکات فرهنگی خود را بشناسند تا آمادگی لازم برای مقابله با حربههای اختلافافکنی دشمن را داشته باشند.
وی در ادامه عنوان کرد: با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران یکی از محورهای بزرگ بیداری اسلامی در جهان بوده، شایسته است که در برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان، همت راسختری را به خرج دهد.
این داور بینالمللی ادامه داد: اگر بتوانیم برنامهریزی درستی در جهت آشنایی دانشجویان شرکتکننده از سایر کشورها با وحدت دینی و اسلامی داشته باشیم، بدون اینکه به تعصبات دامن بزنیم و مدار حرکت و برنامهریزی ما رهنمودهای مقام معظم رهبری و امام خمینی(ره) باشد، اتفاقات بسیار خوبی رخ میدهد.
وی یادآور شد: مبنای حرکت ما برای تأثیرگذاری بیشتر از طریق مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان باید رهنمودهای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری باشد، بدون اینکه به تعصبات دامن بزنیم؛ البته لازم نیست که در عرصههای دیپلماتیک هم خیلی مانور بدهیم، همانطور که دشمنان درصدد ایجاد رخنه فرهنگی در جامعه مسلمان به ویژه ایران هستند ما نیز میتوانیم از طریق مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان رخنه فرهنگی داشته باشیم.
لطفینیا در این بخش از سخنان خود درباره تأثیرگذاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان طی سالهای گذشته، گفت: کارهای فرهنگی از این دست خیلی به صورت محسوس قابل ارزیابی نیست که آمار دقیقی در دست باشد که چقدر امسال نفوذ داشته است؛ معتقدم همین که مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان را باشکوه هرچه تمامتر برگزار کنیم، میتوانیم تأثیرات نامحسوسی داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: هر چه پذیرایی ما نسبت به جوانانی که در عرصه مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان حاضر میشوند بهتر باشد احترام بیشتری به آنها بگذاریم، میتوانیم تأثیرگذاری بیشتری داشته باشیم.
لطفینیا در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان از سطح بالایی برخوردار بوده و قابل قیاس با مسابقات بینالمللی قرآن است، این مسابقات طی سالهای گذشته بسیار موفق عمل کرده است؛ هر چند که کامل نیست اما اگر نقیصهای هم داشته باشد باید در قالب کمیسیونهایی که در دبیرخانه این مسابقات تشکیل میشود، رفع شود.
وی با بیان اینکه تأثیرگذاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان در جهان محسوس است، گفت: پیش از اینها در هیچ جای دنیا چنین اتفاقات و حرکتهای قرآنی نبود که یک سری از جوانان دور هم جمع شوند و به اجرای برنامههای قرآنی بپردازند.
این استاد و مدرس قرآن کریم ادامه داد: برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان در ایران، بسیاری از کشورها را واداشته تا مشابه چنین مسابقاتی را در کشورهای خود برگزار کنند و ایران به عنوان الگویی برای آنها شده است.
وی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: البته با توجه به اینکه ما هرساله با پدیدههای جدید درعالم سیاست و مسائل اجتماعی روبهرو هستیم باید جهتگیریهای صحیح در این زمینه صورت گیرد؛ زیرا اگر ما مسلمانان و به ویژه جوانان ما و جوانان قرآنی بخواهند بیداری اسلامی خود را حفظ کنند باید با مسائل زمانه آشنا باشند.