به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مراسم بزرگداشت علمی شهید مرتضی مطهری عصر امروز، 12 اردیبهشت در سرای اهل قلم بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب برگزار شد. شجاعی، مطهریپژوه و کارشناس این نشست اظهار کرد: اگر شهید مطهری در قید حیات بود، به ادامه راهی که در پیش گرفته بود، میپرداخت و همچون معاصران در توهم قرار گرفتن در قله نبود و به طی طریق مشغول بود.
وی همچنین به کتاب «سیری در تفکر کلامی معاصر» اشاره کرد و با بیان اینکه حجتالاسلام جبرئیلی بخشی از کتاب خود را به میراث فکری و کلامی شهید مطهری اختصاص داده است، افزود: مجموعه آثار شهید مطهری با موضوعات قرآنی، تفسیری، کلامی، حدیثی، سیاسی و اجتماعی نوشته شدهاند، ولی در همه آنها دغدغه شهید مطهری به چشم میخورد و آن، تلاش برای رفع مسائل امروز بشر و بحث در مسائل امروز دین و گرهگشایی از آن است.
شجاعی همچنین به کتابهای شهید مطهری همچون «اصول فلسفه و روش رئالیسم»، «مسئله حجاب» و «نظام حقوق زن در اسلام» اشاره کرد و گفت: شهید مطهری در قالب انتشار این آثار تلاش کرد تا از دیدگاه اسلامی به حل مسائل روز بپردازد.
حجتالاسلام و المسلمین جبرئیلی، کارشناس این برنامه، اظهار کرد: یکی از دلایلی که سبب شد آثار شهید مطهری این گونه در جامعه مطرح شود، به دلیل ویژگیهایی بود که وی داشت.
وی، اخلاق را یکی از ویژگیهای شهید مطهری برشمرد که به ماندگار شدن چهره وی منجر شده است و عنوان کرد: شهید مطهری انسانی بود که از نظر اخلاق با افراد مختلف همچون طلبهها، شاگردان و خانواده به بهترین نحو برخورد میکرد.
حجتالاسلام جبرئیلی دیگر ویژگی شهید مطهری را متفکر بودن وی عنوان کرد و افزود: شخصی را سراغ ندارم که در قدرت فکری همپایه شهید مطهری باشد؛ به ویژه در طرح مسائل اسلامی برای افرادی که تحصیلکرده بودند.
وی برخورداری شهید مطهری از استادانی چون آیتالله بروجردی، امام خمینی(ره)، میرزا علی شیرازی و علامه طباطبایی را ویژگی دیگر این عالم برشمرد و گفت: دینباوری، اخلاق، سختکوشی، پشتکار، تهجد، سحرخیزی و نظم در کار از دیگر ویژگیهای این شهید بود.
این کارشناس، شهید مطهری را انسانی دغدغهمند دانست و افزود: شهید مطهری، آثارش را بر اساس دغدغههایش مینوشت و همین موضوع سبب ماندگاری آثار وی شد. بسیاری از دانشگاهیان آثار فراوانی نوشتهاند، ولی در مقایسه با این آثار، کتابهای شهید مطهری رنگ کهنگی نمیگیرد، چرا که دغدغه داشت.
وی به بررسی علل انحطاط مسلمانان پرداخت و گفت: تا پیش از قرن ششم و هفتم، در صدر همه تمدنها جای داشتیم و شهید مطهری به دنبال آن بود که علل انحطاط مسلمانان را بررسی کند و این موضوع را در کتاب «انسان و سرنوشت» بررسی کرد.
حجتالاسلام جبرئیلی اظهار کرد: شهید مطهری به بازسازی تفکر دینی پرداخت؛ اینکه اسلام کامل است و گاه تفکر مسلمانان آن را دچار آسیب میکند. این موضوع را شهید مطهری در کتاب «احیای تفکر دینی» مورد بررسی قرار داد.
وی یادآور شد: بررسی و ارائه ایدئولوژی جامع توسط شهید مطهری در کتاب «مقدمهای بر جهانبینی» آمده است. تطبیق اسلام با نیاز امروز و آسیبشناسی حوزه و روحانیت نیز جزء اقدامات شهید مطهری بود.
حجتالاسلام جبرئیلی عنوان کرد: ارائه عقلانی و استدلالی از معارف اسلامی، حقوق زن، تأکید بر اسلامی بودن فلسفه و حقوق بشر نیز توسط شهید مطهری بررسی شد. اسلام دین عقلانیت است و مطهری تلاش کرد تا عقلانیت اسلامی و شیعی را در آثارش ارائه کند.