کد خبر: 1406471
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۷
مؤسسات قرآنی در هفته‌ای که گذشت/

اعطای تسهیلات به قرآنیان با «سرفصل 114»

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مؤسسات و مراکز قرآنی طی سال‌های اخیر در زمینه برگزاری کلاس‌های آموزشی و ارائه خدمات قرآنی با مشکلات عدیده مالی مواجه شده‌اند، در این راستااتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور طی انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، اقدام به اعطای تسهیلات به قرآنیان کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با توجه به این که مؤسسات قرآنی در ارائه خدمات به فعالان عرصه قرآن با مشکلات مادی مواجه هستند و این مراکز در نتیجه ارائه نسهیلات می‌توانند به ارتقای سطح سواد قرآنی و ترویج فرهنگ دینی تأثیرگذار باشند، مهمترین اخبار این هفته مؤسسات قرآنی حول محور اعطای وام به فعالان و بخش‌های قرآنی بود و بررسی نظر کارشناسان در رابطه با موضوعات مختلف در زمینه برپایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن از دیگر مواردی بود که در این بخش مورد پی‌گیری قرار گرفت.

مهمترین رویدادهایی که در هفته جاری رخ داده است، در ادامه می‌آید:

اعطای تسهیلات به قرآنیان با «سرفصل 114»

بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با تشکل‌های قرآنی به‌منظور نشر فرهنگ قرآنی قراردادی را منعقد کرده است که در قالب آن با بهره‌مندی از منابع مردمی بتواند تسهیلات قرض‌الحسنه را پرداخت کند، در این راستا با تشکل‌های قرآنی چهار قرارداد بسته شده و سه قرارداد، قراردادی بوده که مبلغی از وجوه آن را تشکل‌های قرآنی و مبلغی را بانک متقبل شده و تا الآن بیش از 400 نفر موفق به دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه شده‌اند.

فعالان قرآنی با افتتاح حساب در این بانک با انجام فعالیت‌های عادی خود در حساب‌های جاری خودشان متمرکز می‌شوند، بانک 10 درصد سود سه ماهه حساب‌های جاری آنها را به تسهیلات قرض‌الحسنه تخصیص می‌دهد، سپس به آن گروه از افرادی که توسط سازمان تشکل‌های قرآنی شناسایی و به بانک معرفی می‌‌شوند، تسهیلات قرض‌الحسنه به منظور رشد فعالیت‌های قرآنی اعطاء می‌شود.

این تعاملی که بین اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران منعقد شده، اتفاقی است که برای اولین بار در کشور می‌افتند و این تفاهم‌نامه یک بحثی مطرح شد و آن افتتاح حساب‌های ویژه فعالان قرآنی کشور است که سرفصلی تحت عنوان سرفصل 114 برای آن تعریف شد که زحماتی را این بانک متحمل شد و این سرفصل را اختصاص داد.

این سرفصل ویژه فعالان قرآنی کشور است و برای اولین بار در کشور در سیستم بانکی چنین حسابی ویژه این افراد راه‌اندازی شده است.

اعطای 100 میلیون ریال تسهیلات به فعالان و تشکل‌های قرآنی

مقرر شده است، تسهیلاتی تا سقف 100 میلیون ریال و با حداکثر تقسیط 5 ساله در اختیار فعالان قرآنی قرار گیرد و افرادی که از این مجرا بخواهند تسهیلات دریافت کنند، بخاطر سهولت دریافت این تسهیلات در بحث ضمانت اگر حساب یارانه‌شان را در بانک قرض‌الحسنه مهر ایران اختصاص دهند، به میزانی که یارانه برای آنها پرداخت می‌شود، نیاز به هیچ ضمانتی ندارند و از مبلغ یارانه برای پرداخت اقساط استفاده می‌شود.

امسال اعتبارات خوب قرآنی، توسط نمایندگان مجلس تصویب شد که رقم 200 میلیارد تومان در مجلس تصویب شده که قرار است در بخش قرآن تزریق شود، اگر این عدد و رقم ریالی در بانک مهر متمرکز شود، از گردش عملیات بانکی آن نیز می‌توان تسهیلات مناسبی را برای حمایت از فعالیت‌های قرآنی در نظر گرفت.

اعطای 400 میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه به زندانیان آزاد شده

غلامرضا مصطفی‌پور، مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در نشست تعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران از اعطای 400 میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه به زندانیان آزاد شده، خبر داد.

وی اظهار کرد: اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و سازمان زندان‌ها در یک تعامل مطلوبی با بانک قرض‌الحسنه مهر ایران همکاری داشتند و نتیجه همکاری این دو نهاد، این بود که در دو بخش کاملاً متمایز، برکات قرض‌الحسنه را شاهد بودیم.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بیان کرد: در راستای قراردادی که با سازمان زندان‌ها بسته شده، زندانیان که از زندان آزاد می‌شوند و هیچ منابع مالی برای ادامه زندگی ندارند و عمدتاً در جامعه به آنها کار و قرض داده نمی‌شود و بانک‌ها به راحتی به آنها وام نمی‌دهند و اگر هم بدهند، مردم تضمین آنها را انجام نمی‌دهند با تفاهم‌نامه‌ای که با سازمان زندان‌ها منعقد شده این گروه افراد در قالب قرارداد حمایتی که منعقد شده با منابعی که تاکنون 400 میلیارد ریال بوده به این اقراد تسهیلات قرض‌الحسنه داده می‌شود.

مجمع خیرین قرآنی بندرانزلی افتتاح شد

به همت مؤسسه خانه قرآن بندرانزلی، مراسم افتتاحیه مجمع خیرین قرآنی این شهرستان، شنبه 20 اردیبهشت‌ماه با حضور 170 خیر قرآنی برگزار شد و این مراسم با قرائت آیاتی از کلام وحی توسط محمود لطفی‌نیا، نفر اول مسابقات جهانی اوقاف و داور و قاری بین‌المللی قرآن، آغاز شد.

در بخشی از این مراسم از پوروطن که سرپرستی تعدادی از ایتام شهرستان بندرانزلی را به عهده دارد و خود و همه ایتام تحت سرپرستی خود را به عضویت مجمع خیرین قرآنی در آورده است، توسط طیوری، رییس آموزش پرورش شهرستان تجلیل به عمل آمد.

مؤسسه خانه قرآن بندرانزلی بیش از هشتاد مکتب قرآن دارد که در آن از خردسال تا بزرگسال به آموزش قرآن مشغولند و این مرکز تاکنون قاریان و مبلغان دینی بسیاری تربیت کرده است.

مرتبط بودن تنها 10 درصد نمایشگاه قرآن با نهادهای مردمی

حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا مطهریان، عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور با انتقاد از اینکه در نمایشگاه قرآن به مؤسسات و نهادهای مردمی بهایی داده نمی‌شود، بیان کرد: تنها 10 درصد از نمایشگاه به نهادهای مردمی مرتبط است و توجه به کمیت نباید مسئولان قرآنی و متولیان برپایی نمایشگاه را از کیفیت غافل کند.

وی با بیان اینکه در رابطه با زمان برپایی نمایشگاه باید به حضور علاقه‌مندان از استان‌ها توجه بیشتری شود، افزود: دوری مسیر و واقع شدن زمان برپایی این نمایشگاه در ماه مبارک رمضان باعث سخت شدن حضور علاقه‌مندان به این نمایشگاه می‌شود.

مطهریان در رابطه با مکان برگزاری این نمایشگاه، اظهار کرد: با توجه به تناسب نمایشگاه قرآن با مصلی، این مکان برای برپایی این نمایشگاه مناسب است، اما باید توجه داشت که این نمایشگاه خللی در برگزاری نماز جمعه ایجاد نکند.

وی با انتقاد از اینکه در این نمایشگاه به مؤسسات و نهادهای مردمی بهایی داده نمی‌شود، تصریح کرد: تنها 10 درصد از نمایشگاه به نهادهای مردمی مرتبط است و نیاز است این توجه به نهادهای مردمی و بهره‌مندی از ظرفیت این گروه افزایش یابد.

اجرای طرح نخبه‌پروری قرآن در جامعةالقرآن والعترت تبریز

طرح نخبه‌پروری قرآن برای نخستین‌ بار در جامعةالقرآن والعترت تبریز اجرا می‌شود و سلسله جلسات این طرح قرآنی، هر روز تشکیل می‌شود و مدت زمان برگزاری این دوره از طرح قرآنی شش ماه تعیین شده است.

افرادی که در این طرح حضور می‌یابند، در حوزه قرائت، لحن و تجوید تخصص لازم را دارند، طرح نخبه‌پروری از سال گذشته در تبریز طراحی شده است، از نیمه دوم اردیبهشت‌ماه نیز در این مؤسسه قرآنی اجرا شده و تا شش ماه آینده ادامه دارد.

مواجهه اتحادیه‌های مؤسسات قرآنی استان‌ها با مشکلات مالی

ابراهیم مرادی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان بوشهر در رابطه با فعالیت اتحادیه مؤسسات قرآنی در سال جاری گفت: اتحادیه‌های مؤسسات قرآنی استان‌ها با مشکلات عدیده‌ای در حوزه مالی مواجه هستند.

وی در ادامه بیان کرد: اتحادیه، مؤسسات و مراکز قرآنی طی 12 سال اخیر هیچ سالی مانند سال 1392 و 1393 با چنین مشکلات مالی مواجه نبوده‌اند، به‌ گونه‌ای که اتحادیه مؤسسات قرآنی در حال تعطیلی است، اینترنت‌ها قطع شده، مجموعه در حال متلاشی شدن است و هیچ بودجه مالی وجود ندارد.

مرادی با بیان اینکه در استان 181 مؤسسه و خانه قرآنی وجود دارد، عنوان کرد: بی‌پولی بیداد می‌کند، مگر انجام کار فرهنگی بدون بودجه و امکانات مالی امکان ‌پذیر است؛ در نتیجه نمی‌توان انجام کار مهمی را از این مراکز انتظار داشت.

بازدید معاون وزیر آموزش و پرورش از مدارس قرآن امام حسن‌ مجتبی(ع

مرضیه گُرد، معاون وزیر آموزش و پرورش، 22 اردیبهشت به همراه حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی طباطبایی، مؤسس مدارس قرآن امام حسن مجتبی(ع) از مدارس قرآن امام حسن‌ مجتبی(ع) وابسته به جامعةالقرآن‌الکریم بازدید کرد.

این بازدید به‌ منظور تبادل نظر، ارزیابی و بهره‌گیری از تجارب موفق جامعةالقرآن در زمینه توسعه فرهنگ قرآنی مدارس کشور انجام ‌شد.

هم‌اکنون 12 سال از تأسیس مدارس جامعةالقرآن می‌گذرد؛ در این راستا پنج مدرسه در استان قم و 64 مدرسه در دیگر نقاط کشور مشغول به فعالیت هستند.

آغاز جمع‌آوری اطلاعات فعالان قرآنی لرستان

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی امیدیان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی استان لرستان از راه‌اندازی بانک جامع اطلاعات قرآنی در آینده نزدیک خبر داد و بیان کرد: کار جمع‌آوری اطلاعات فعالان قرآنی در این استان آغاز شده است.

 وی عنوان کرد: تمام فعالان و مراکز قرآنی همچون مؤسسات و خانه‌های قرآن روستایی و شهری می‌توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی اتحادیه مؤسسات قرآنی استان به آدرس http://etquran.com نسبت به ثبت مشخصات خود در این بانک اقدام کنند.

حجت‌الاسلام امیدیان اظهار کرد: در این پایگاه سه نوع فرم شناسایی مربیان قرآنی کشور، شناسایی فعالان قرآنی کشور و شناسایی تشکل‌های قرآنی کشور قرار داده شده است و متقاضیان موظف هستند این فرم‌ها را تکمیل و به مؤسسات قرآنی عضو اتحادیه مؤسسات قرآنی استان لرستان تحویل دهند.

captcha