کد خبر: 1406952
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۰
ضرغامی مطرح کرد:

احتمال برپایی نمایشگاه قرآن در باغ‌موزه دفاع مقدس

گروه فعالیت‌های قرآنی: قائم مقام بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن گفت: ظرفیت‌های باغ موزه دفاع مقدس برای میزبانی نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم بررسی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، جلسه شورای هماهنگی بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم عصر امروز، چهارشنبه، 24 اردیبهشت‌ماه در محل اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد استان تهران برگزار شد.
در ابتدای این نشست برزین ضرغامی، قائم مقام بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اظهار کرد: کارکرد نمایشگاه قرآن باید به اصل خود بازگردد.
وی ادامه داد: تمامی مؤسسات قرآنی مایل به حضور در نمایشگاه هستند، اما از آنجایی که نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم محل عرضه فاخرترین آثار نظام جمهوری اسلامی ایران است باید بهترین آثار قرآنی انتخاب و عرضه شود.
ضرغامی تصریح کرد: برای ارائه آثار قرآنی مؤسسات، همزمان نمایشگاه‌هایی در شهرهای مختلف کشور و حتی در شهر تهران برگزار می‌شود که این آثار می‌تواند در آنجا ارائه شود.
وی عنوان کرد: شهرداری تهران، تعامل خوبی با نمایشگاه قرآن دارد و این پیشنهاد ارائه شد که محل برپایی این نمایشگاه به باغ موزه دفاع مقدس منتقل شود که با این کار برنامه‌های هنری – نمایشی مختلفی می‌توان در این محل برگزار کرد. البته باید ظرفیت‌های باغ موزه دفاع مقدس در خصوص متراژ، امکانات سخت‌افزاری و ... بررسی شود و ما این احتمال را طی جلسات بعد بررسی می‌کنیم.
در ادامه این سخنان ضرغامی گفت: برای نمایش آثار هنری باید توجه کرد که هم‌پوشانی و تداخل صورت نگیرند یعنی وقتی‌که بخش دانشگاهی اقدام به ارائه آثار هنری می‌کند، حتما باید ویژگی دانشگاهی بودن در این آثار هنری نمایان باشد تا این آثار از کارهای بخش هنری در نمایشگاه متمایز باشد.
وی بیان کرد: بخش نمایش و بخش فروش نرم‌افزارهای قرآنی باید در نمایشگاه از یکدیگر تفکیک شوند و همچنین در بخش فروش باید آثار فاخر قرآنی عرضه شود و بر نحوه فروش دقت بسیاری شود.

در ادامه این نشست محمدرضا معینی، مدیر بخش کمیته علمی گفت: در نمایشگاه قرآن، چندین نشست علمی و تخصصی طراحی کردیم که البته در برپایی این نشست‌ها باید به دو مسأله فضا و مخاطب توجه ویژه‌ای شود. هیاهو و سروصدا در نمایشگاه قرآن به حدی است که در نشست‌های تخصصی تمرکز از مخاطب و گوینده گرفته می‌شود و همه بر این عقیده هستند که لازمه برپایی نشست‌های تخصصی ایجاد یک سالن مناسب طرح مباحث علمی است.
نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ارائه گزارشی از برنامه‌های خود در نمایشگاه یادآور شد: ارائه پژوهش‌های برتر قرآنی، آثاری با محوریت صحیفه‌ سجادیه، نهج‌البلاغه، اردوهای جهادی، مهدی‌‌یاوران و ... توسط دانشگاه‌های کشور در نمایشگاه اجرا می‌شود.
در ادامه نشست غلامرضا نوعی، مدیر بخش مکتوب اظهار کرد: ما در نمایشگاه می‌خواهیم تفاسیر تاریخی شیعه را از ابتدا تاکنون به صورت تابلوهایی با داشتن جذابیت‌های بصری عرضه کنیم. همچنین روند ترجمه فارسی قرآن نیز به همین شیوه جذاب عرضه می‌شود. نیم قرن قصص قرآنی کودک و نوجوان از دیگر آیتم‌هایی است که در بخش مکتوب به نمایش درمی‌آید.
حسین واعظیان، مدیر بخش رسانه‌های دیجیتال ضمن تشریح سیاست‌های این بخش بیان کرد: بخش رسانه‌های دیجیتال یکی از پربازدیدترین بخش‌های نمایشگاه قرآن است. سیاست‌مان در این بخش فروش نرم‌افزار نیست، بلکه ما با کمترین فضا بیشترین خدمات را ارائه می‌کنیم. ما در تمامی دوره‌ها با کمبود فضا روبرو بوده‌ایم از این رو مؤسساتی که به ترویج فرهنگ قرآن و اهل بیت مبادرت می‌کنند در اولویت انتخاب ما هستند.
حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی خسروی، مدیر بخش تجلیل از خادمان قرآن در این نشست ضمن انتقاد از سروصدای زیاد در فضای نمایشگاه قرآن عنوان کرد: برای برپایی نشست‌های تخصصی پیشنهاد می‌شود یک سالن به خصوص برای اینکار در نظر گرفته شود تا بتوانیم هر شب میزبان یکی از مفسران بزرگ قرآن کریم باشیم. کمیته خادمان قرآن کریم در هفت کارگروه تشکیل شده است و از همگان می‌خواهیم تا با معرفی خادمانی که در این عرصه نوآوری داشته‌اند، ما را یاری دهند.
مهدی قره‌شیخلو، مدیر بخش مراسم و محافل با تشریح برنامه‌های خود گفت: نکته محوری دربرنامه‌ریزی‌ها مشخص‌شدن فضای موجود و  جانمایی سالن‌های نشست‌هاست تا با برنامه‌ریزی صحیح از تداخل و ناهماهنگی‌های نشست‌ها جلوگیری شود.
مهدی باقری، مدیر بخش کودک و نوجوان در این نشست بیان کرد: ما برای برپایی این بخش به 1500 متر مربع فضا نیاز داریم که این فضا باید به راحتی در دسترس کودکان و نوجوانان قرار بگیرد. بخشی از این فضا به تصویرگری کتاب‌های مذهبی اختصاص می‌یابد که میزان آن 100 مترمربع است. کارگاه اولین‌ها نیز کارگاهی است که برای کودکانی تدارک دیده شده که به تازگی به سن تکلیف رسیده‌اند و در این کارگاه می‌توانند دل‌نوشته‌ها و خاطرات خود را بنویسند.
محدثه اکبری، نماینده اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور با اشاره به ملاک‌های انتخاب مؤسسات قرآنی برای حضور در نمایشگاه اظهار کرد: ما برای انتخاب مؤسسات قرآنی حاضر در نمایشگاه ملاک‌های مختلفی همچون نوع و بدیع بودن آثار، تربیت نفرات برتر مسابقات قرآن و ... در نظر گرفته‌ایم که البته برای کیفی‌سازی این بخش بهتر است ابتدا شعار نمایشگاه مشخص شود تا در ادامه گزینشی از آثار مرتبط در این زمینه صورت گیرد.
مدیر بخش فیلم‌های نمایشی با بیان برگزاری جشنواره فیلم‌های مذهبی در طول برپایی نمایشگاه قرآن تشریح کرد: ما فراخوان‌هایی برای فیلم‌سازان ارسال کرده‌ایم که پیش‌بینی می‌شود 40 اثر از میان 500 اثر برای نمایش در این بخش انتخاب شوند. سه سانس برای نمایش و نقد و بررسی این آثار در نظر گرفته شده است.
وی افزود: همچنین جشنواره‌ عکس با موضوعات دینی و قرآنی و جشنواره فیلم‌های کوتاه 114 ثانیه‌ای از دیگر برنامه‌های این بخش به‌شمار می‌رود.
در ادامه مهرداد آگاهی، مدیر بخش بین‌الملل به عنوان سخنران پایانی این نشست گفت: ما برای 80 نمایندگی خود در خارج از کشور آئین‌نامه‌های انتخابی را فراخوان کرده‌ایم. بخش بین‌الملل از پنجم تا پانزدهم ماه رمضان برگزار می‌شود که با برنامه‌های در نظر گرفته شده پیش‌بینی می‌شود، کیفیت آثار ارائه شده رشد چشمگیری داشته باشد.

اکبریان
|
-
|
۱۳۹۳/۰۲/۲۶ - ۱۰:۳۰
0
0
برای انتخاب محل نمایشگاه و تغییر آن دیر نشده است؟؟؟؟!
captcha