به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی درباره یک فوریت آموزش همگانی قرآن که طی هفته گذشته به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسید گفت: بنده از مخالفان این طرح بودم زیرا این طرح دو مشکل اساسی داشت. یکی از اشکالات عمدهای که این طرح داشت این بود که بار مالی بسیار سنگینی داشت و اگر بار مالی سنگینی داشته باشد مخالف اصل 75 قانون اساسی است و شورای نگهبان نیز آن را رد میکند.
واگذاری مسئولیتی کلان به یک مؤسسه مردمی امکانپذیر نیست
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس افزود: طرح یک فوریتی آموزش همگانی قرآن که به تصویب نرسید، بیشتر یک طرح بودجهای بود که ما را مجاب میکرد تا مقدار زیادی از بودجه قرآنی در اختیار یک سازمان قرار بگیرد. اینکه مسئولیت کلان در حوزه قرآن را به یک موسسه مردمنهاد که وجاهت قانونی نیز ندارد، واگذار کنیم به هیچ عنوان امکانپذیر نیست؛ زیرا نه میتوانیم تکلیف کنیم و نه امکان آن هست که بودجه کلان به آن دهیم.
وی در این بخش از سخنان خود با اشاره به توفیقاتی که طی سالهای پس از انقلاب اسلامی در حوزه قرآن به دست آمده است، گفت: از جامعه قرآنی به دلیل توفیقاتی که در حوزه فعالیتهای قرآنی به دست آمده باید تشکر کنیم زیرا در این سالها اقدامات خوبی صورت گرفته و یک جریان جهشی در حوزه قرآن شکل گرفته است که در قالب منشور توسعه فرهنگ قرآنی با عنوان شورای توسعه فرهنگ قرآنی درآمد. شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز چهار کمیسیون تخصصی دارد که صفر تا 100 فعالیتهای قرآنی در تمامی حوزهها را دربرمیگیرد.
افتخاری ادامه داد: کمیسیونهایی که در شورای توسعه فرهنگ قرآنی تشکیل شدهاند در حوزه تربیت نیروی متخصصی قرآنی، آموزش عمومی قرآن، تبلیغ و ترویج و... تعریف شدهاند که این کمیسیونها مصوبه دارند و لازمالاجرا هستند.
تشکیل شورایی مشابه شورای توسعه فرهنگ قرآنی برای فیلم و سینما
وی با اشاره به جایگاه خوبی که شورای توسعه فرهنگ قرآنی در کشور پیدا کرده است، گفت: به دلیل جایگاه خوبی که این شورا پیدا کرده حتی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد کردم که در حوزه فیلم و سینما نیز چنین شورایی متشکل از هنرمندان، صاحبنظران و مردم تشکیل شود تا این شورا، مرکزی برای توزیع بودجه، تعیین اولویتها و نقاط ضعف و قوت حوزه فیلم و سینما باشد.
نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علت مخالفت من با طرح یک فوریتی آموزش همگانی قرآن این بود که در صورت تصویب آن برخلاف مصالح کشور و جامعه قرآنی عمل میکردیم و بودجه قرآنی را به جایی میدادیم که عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور نیست. در حال حاضر ما با محدودیت بودجه روبهرو هستیم و به همین دلیل باید براساس واقعیتها تصمیمگیری کنیم؛ نمیتوانیم با محدودیت بودجهای که داریم، بودجه قرآنی را به جایی واگذار کنیم که در گام اول چندین برابر بودجه شورای توسعه فرهنگ قرآنی را میطلبد.
وی ادامه داد: طرح یک فوریتی آموزش همگانی قرآن برای سازمان دارالقرآن در نظر گرفته شده بود که البته این سازمان یک سری بودجههایی را خودش دارد و یک سری بودجه نیز از شورای توسعه فرهنگ قرآنی دریافت میکند اگر بنا باشد مبلغ بالایی از بودجه 200 میلیاردی قرآن که برای سال 93 در نظر گرفته شده را نیز به این طرح و به این سازمان بدهیم برای سایر فعالیتها و سایر اعضا چیزی باقی نمیماند.
تمامی مسابقات قرآن با هماهنگی سازمان اوقاف برگزار شود
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی یادآور شد: به طور مثال سازمان اوقاف متولی برگزاری مسابقات قرآن در کشور است و بودجه زیادی را نیز برای برگزاری این مسابقات باید صرف کند و نمیتوانیم که این سازمان را از بودجه قرآنی محروم کنیم. در صورتی که سازمانها ودستگاههای دیگر نیز اقدام به برگزاری مسابقات قرآن میکنند باید سازمان اوقاف هماهنگی لازم صورت گیرد؛ نباید اینطور باشد که در یک روز چند دستگاه قرآنی مسابقات قرآن برگزار کنند و شرکتکنندگان این مسابقات نیز مشترک باشند.
وی با تأکید بر اینکه تمامی بودجههای قرآنی باید در یک جا جمع شود، گفت: تلاش داریم تا شورای توسعه فرهنگ قرآنی همانند یک سد که آبها در آن جمع میشود و بعد به جاهای مختلف میرود عمل کنیم. شورای توسعه فرهنگ قرآنی همانند یک سد باید تمامی بودجههای قرآنی را در صندوقی که برای آن در نظر گرفته شده نگه دارد و براساس نیاز، توانمندی و ظرفیتهای به وجود آمده به توزیع این بودجههای قرآنی بپردازد.
مسئولیت شورای توسعه فرهنگ قرآنی به آموزش و پرورش واگذار میشد
افتخاری اضافه کرد: البته بنده، منتقد شورای توسعه فرهنگ قرآنی از نظر عملکرد هستم نه ساختار؛ شاید اگر مسئولیت شورای توسعه فرهنگ قرآنی را به آموزش و پرورش میدادیم بهتر بود، زیرا با جمعیت بیش از 35 میلیون که مخاطبان آموزش و پرورش هستند ـ 13 میلیون دانشآموز و 25 میلیون خانواده ـ یا وزارت علوم با جمعیت بالای دانشجویان و اساتید که مخاطبان این وزارتخانه هستند، میتوانستند کارایی بیشتری داشته باشند.
وی یادآور شد: تجربه نهضت قرآنآموزی که در کشور داشتیم، موفق نبود. ما دوست داریم که مسئولان ما از ظرفیتهای خود به بهترین نحو استفاده کنند و بیشترین موفقیتها را در حوزه قرآن و توسعه فرهنگ قرآنی داشته باشند.
شورای توسعه فرهنگ قرآنی 20 درصد از ظرفیت خود را استفاده کرده است
نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: شورای توسعه فرهنگ قرآنی به این جهت که معاون رئیس جمهور، پنج وزیر، نمایندگان تشکلهای مردمی، رئیس اوقاف، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات و مسئولان سایر دستگاههای قرآنی در آن عضو هستند ظرفیت بالایی دارد که باید از این ظرفیت ارزشمند و بینظیر به نحو احسن استفاده کند که البته تاکنون از 20 درصد ظرفیت خود استفاده کرده است.
وی در این بخش از سخنان خود به بودجه 200 میلیاردی قرآن که برای سال 93 مصوب شده است، گفت: طی هفته پیشرو، جلساتی با وزیر آموزش و پرورش داریم و همچنین از سازمان دارالقرآن نیز بازدید میکنیم؛ در حال رایزنی هستیم تا بودجههای قرآنی در جای خود هزینه شود و تعاملات خوبی در این زمینه صورت گیرد.
افتخاری با اشاره به بودجه 600 میلیاردی که سال گذشته مصوب مجلس شورای اسلامی بود، اظهار کرد: بودجه قرآنی در سال گذشته یک مقدار بیشتر از یک مقدار دچار بیمهری شد و به هر دلیل، مسئولیان ما در حوزه قرآنی و بودجههای در نظر گرفته شده برای این حوزه کمتر همت کردند. امیدواریم هم اکنون که در ابتدای سال 93 هستیم قولهایی که برای بودجه قرآنی دادهاند، محقق شود.
وی یادآور شد: هرچند که بودجه 200 میلیاردی برای فعالیتهای قرآنی کم است اما ما به همین رقم هم قانع هستیم؛ برکاتش را خود قرآن میدهد. امیدواریم با بودجهای که برای فعالیتهای قرآنی سال جاری صرف میشود بتوانیم طرح تربیت 10 میلیون حافظ قرآن را پوشش داده و کارهای تحقیقی و پژوهشی در حوزه قرآن را هدایت کنیم.
تعامل بیشتر با وزرای عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تحقق منویات مقام معظم رهبری را در فعالیتهای قرآنی پیگیری میکنیم، ادامه داد: در بحث بودجه، نظارتها و حمایتهای ما ادامه دارد و نشستهایی در جهت تعامل بیشتر با وزرای عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی برگزار میکنیم. امیدواریم که همگراییهای خوبی داشته باشیم.
وی با اشاره به تشکیل کارگروههای فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در فراکسیون قرآن و عترت و مجلس همه ارادتمند و علاقهمند به قرآن هستند حتی غیرمسلمانان مجلس نیز ارادتمند قرآن هستند و به برخی از طرحهای قرآنی ما ارادت خاصی نشان میدهند. امیدواریم بتوانیم در این فرصت در خدمت قرآن باشیم و قرآن را در رأس همه فضیلتها قرار دهیم.
افتخاری ادامه داد: اگر بتوانیم در خدمت قرآن و عترت باشیم بالاترین خدمت را به مردم داشتهایم ما در خدمت به نوجوانان و جوانان گامهای کوچکی برداشتهایم و دراین حوزه کمکاری کردهایم. باید در مقابل ملت عذرخواه باشیم.
یادآوری میشود، افتخاری امروز، 26 اردیبهشتماه، مهمان برنامه زنده تلویزیونی گفتوگوی جمعه اخبار قرآنی بود که جمعهها ساعت 10 از آنتن شبکه قرآن و معارف سیما پخش میشود.