آیتالله حسن ممدوحی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با ذکر اینکه یکی محوریترین مسائل در همه جوامع موضوع اخلاق است، گفت: سعادت و شقاوت هر ملتی وابسته به جایگاه اخلاق در آن جامعه است و در این میان حاکمان و مسئولان نیاز بیشتری به ارزشهای اخلاقی دارند.
وی اظهار کرد: اگر معضلات اخلاقی در جامعه وجود دارد و یا اینکه در میان مسئولان بداخلاقیهای سیاسی دیده میشود باید علل آن از سوی کارشناسان واکاوی شود و معتقد هستم بازگشت به قرآن کریم و تلاش در جهت قرآنی کردن جامعه معضلات اخلاقی را کم خواهد کرد.
قرآن کریم کتابی جامع برای زندگی فردی، اجتماعی و سیاسی ما است
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه قرآن کریم کتابی جامع برای زندگی فردی، اجتماعی و سیاسی ما است، عنوان کرد: قرآن کریم دستورات همهجانه دارد؛ در عین حال که نکات اقتصادی را بیان میکند به مسائل اخلاقی نیز میپردازد و نکات فراوانی در مورد سیاست، فرهنگ و اقتصاد و دیگر مسائل در قرآن کریم آمده است.
دستورالعملهای اخلاقی قرآن معجزه میکند
وی افزود: دستورالعملهای اخلاقی قرآن معجزه میکند اما شرط این امر آن است که انسان به قرآن نزدیک شود و تلاش کند که اخلاق خود را قرآنی کند، در این صورت در هر مقام و مسئولیتی انسان مغلوب هوای نفس نخواهد شد، اما اگر از قرآن دور شویم اخلاق شیطانی ما را احاطه میکند.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفـت: دستورالعملهای اخلاقی قرآن باید در صحنه سیاست بیشتر مورد توجه مسئولان و گروههای سیاسی قرار گیرد تا ماحصل آن نزدیکتر شدن به فضایل اخلاقی و فضای سیاسی کشور یک فضای اخلاقی باشد.
آیتالله ممدوحی با ذکر اینکه سیاست باید قرآنی باشد، گفت: در کشورهای استکباری به دلیل اینکه فرهنگ قرآن را قبول ندارند و با آن مبارزه میکنند به سیاست شیطانی روی آوردهاند و سیاستبازی را به جای سیاستمداری انتخاب کردهاند.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در نظام اسلامی سیاست باید دینی و قرآنی باشد و تفاوت یک حکومت دینی با حکومت غیردینی در این مسئله است که در حکومت دینی، ارزشهای دینی به سیاست جهت میدهد.
سیاستمداری به معنای مدیریت صحیح برای کسب منافع ملی است
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عنوان کرد: سیاستمداری به معنای مدیریت صحیح برای کسب منافع ملی است، اما کشورهای استکباری با سیاستبازی به دنبال این هستند که منافع ملتها را با روشهای غیر انسانی به یغما ببرند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با ذکر اینکه علما یکی از مهمترین مراجع فرهنگی جامعه هستند، گفت: آنها با تبیین نکات مختلف و مخصوصا تأکید بر اخلاقمداری در همه امور، جامعه را به سمت ارزشهای اخلاقی نزدیکتر میکنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عنوان کرد: امروز علما در زمینه تعالی ارزشهای دینی و فرهنگی در جامعه پیشتاز هستند و نقش خود را به خوبی ایفا میکنند؛ علما در این زمینه فعال هستند.
(وَاعْتَصِمُوا- وَاجْتَنِبُوا- فَاسْتَمِعُوا- وَارْکَعُواْ)
حبل خدا چنگ بزن
(وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ. آل عمران-آیه 103)
طاعت طاغوت مکن
(وَاجْتَنِبُواْ الطَّاغُوتَ. نحل- آیه 36)
گوش به فرمان بده
(وَإِذَا قُرِیءَ الْقُرْآنُ فَاسْتَمِعُواْ لَهُ وَأَنصِتُواْ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ. اعراف-آیه 204)
جز به خدا کج مکن
(وَارْکَعُواْ مَعَ الرَّاکِعِینَ با رکوعکنندگان رکوع کنید. بقره-43)
و یا:
وَاعْتَصِمُوا وَاجْتَنِبُوا فَاسْتَمِعُوا وَارْکَعُواْ
هرچه که گفتم تو بگو آن بگو
عالم انسان به همین ماندن است
قول ثقیل بر همه کس کم بگو