کد خبر: 1407398
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۵
مسجد جامعی:

عاطفه جمعی در شهرها احیا شود/ ایرانیان در مدنیت تبار دوردستی دارند

گروه اجتماعی: رئیس شورای اسلامی شهر تهران بر ضرورت احیای عاطفه جمعی در شهرها تأید کرد و گفت: آنچه در تهران امروز به چشم می‌خورد جستجوی عواطف مشترک است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، همایش شهر و زندگی روزمره، امروز، 27 اردیبهشت با حضور ایازی، مشاور ارشد شهردار تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین امرودی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، احمد مسجدجامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، محکی، مدیرکل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در تالار ایوان شمس برگزار شد.

در ابتدای این مراسم محکی، مدیرکل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران به ایراد سخنرانی پرداخت و با بیان اینکه در مورد شهر دو رویکرد وجود دارد اظهار کرد: در رویکرد اول شهر از راه ترویج مصرف گرایی کاذب موجب افزایش انزواهای ذهنی و از خود بیگانگی انسان می‌شود.

وی رویکرد دوم را چنین تبیین کرد و گفت: در این رویکرد شهر خوب، مسئول همبستگی انسان است و معیارهای انسانی را افزایش داده و به سمت برقراری رابطه بر پایه عشق، محبت و همدلی، سازمان می‌دهد.

شناخت انسان با توجه به محیط اطرافش صورت گیرد

محکی واقع بینانه‌ترین رویکرد در مورد شهر را رویکرد پدیدار شناسانه برشمرد و گفت: در این رویکرد اگر می‌خواهیم انسان را بشناسیم باید به رابطه وی با مکان و محیط اطراف دقت کنیم و تعاملات و نحوه مشارکت وی را بشناسیم.

وی با بیان اینکه همایش شهر و زندگی روزمره نیز بر مبنای همین دیدگاه پدیدارشناسانه شکل گرفته است گفت: در این همایش سعی داریم روزمرگی را به معنای شناختی فراتر از عادت‌های روزمره شهر بشناسیم و بفهمیم رفتارهای اجتماعی انسان‌ها نماد آرزوها، نگرش‌ها و زیست تاریخی آحاد جامعه است.

در بخش دیگری از این مراسم محمدهادی ایازی، مشاوره ارشد شهرداری تهران نیز به ایراد سخنرانی پرداخت و بر ضرورت توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی در اداره شهر تأکید کرد و گفت: این مهم نیازمند انجام مطالعات جدی است.
ایازی به 87 هزار نزاع خیابانی در محدوده زمانی فروردین تا بهمن ماه سال 92 اشاره و عنوان کرد: اگر در سطح شهر اخلاق اسلامی را رواج دهیم هرگز دچار این چنین مشکلی نخواهیم بود.

توسعه اجتماعی شهر، یک اصل اساسی پیش روی شهرداری

وی با بیان اینکه در برنامه پنج ساله دوم شهرداری، توسعه اجتماعی شهر یک اصل اساسی است تا تهران شهر زندگی شود، اظهار کرد: باید زمینه زیست‌مومنانه را برای شهروندان مهیا کنیم، این امر از لحاظ کالبدی با توسعه فضاهای فرهنگی، ورزشی، حمل و نقل، فضای سبز امکان پذیر است اما مهمترین مسئله ایجاد روابط انسانی و اخلاقی پایدار میان شهروندان است.

مشاور ارشد قالیباف اطلاق تهران به شهر مهربانی‌ها یا شهر اخلاق را نیازمند تغییر رفتارها دانست و اظهار کرد: اندیشمندان و فرهیختگان فرهنگی باید راهکارهای این تغییر فرهنگ را دریابند باید دید آیا جامعه ما روز به روز راستگوتر شده است یا دروغگوتر و یا رفتارهای بد در سطح شهر در حال کاهش یا افزایش است.

بنابر این گزارش، از دیگر بخش‌های همایش شهر و زندگی روزمره سخنرانی احمد مسجدجامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران بود.

گاهی شوق خدمتگذاری، مسئولان را از تأمل و تفکر باز می‌دارد

وی با بیان اینکه گاهی شوق خدمتگذاری مسئولان شهری را از تأمل و تفکر باز می‌دارد گفت: این عدم وجود تأمل، دشواری‌ها را در سطح شهر دو چندان می‌کند. پرداختن به مسائل شهر با رویکرد مبانی نظری و مبتنی بر تجربه ضروری است.

وی با بیان اینکه ایرانیان در مدنیت تبار دوردستی دارند اظهار کرد: در کشور ما نیز تجربه‌های مدنی متفاوتی وجود داشته است.

مسجدجامعی یکی از شیوه‌های بررسی شهر را گردش با نگاه شناخت گرایانه برشمرد و گفت: آنچه بنیان شهر را شکل می‌داده است الگوی محله بوده است. برخی از محلات بر مبنای نظام طبیعت حاکم بر محله و یا شخصیت‌ها و اعتقادات مختلف نام می گرفته‌اند.

روح انسان جدا از تعاملات دچار خستگی می‌شود

وی با تأکید بر اینکه از تمدن، فرهنگ و هنر ایرانی روحی برمی‌خیزد که در تهران نیز وجود دارد اظهار کرد: امروزه پس از گذشت سال‌ها مردم مجددا به سراغ اصل و نسب خود رفته و مشتاق هستند سابقه تاریخی هویت خانوادگی خود را بیان کنند. روح انسان جدا از تعاملات دچار خستگی می‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه سخنان خود بر ضرورت احیای عاطفه جمعی تأکید و با بیان اینکه آنچه در تهران امروز به چشم می‌خورد جستجوی عواطف مشترک است گفت: از دیگر دغدغه‌های شهر توجه به بعد سلامت است.

مسجدجامعی هویت و منظر شهری را از اهمیت زیادی برخوردار دانست و گفت: رویکرد دیگر ما در شهرسازی توجه به سیما، منظر و هویت تاریخی است.

در ادامه این مراسم از 45 مقاله تأیید شده که به دبیرخانه این همایش ارسال شده است در قالب یک مجموعه شش جلدی کتاب رونمایی شد و این همایش با ارائه 13 عنوان مقاله تا ساعت 17 امروز، 27 اردیبهشت‌ماه، ادامه دارد.

captcha