کد خبر: 1407615
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۵
حجت‌الاسلام بابادائی تاکید کرد:

ضرورت تدریس واحد آموزش فضای مجازی در حوزه‌های علمیه

گروه فضای مجازی: معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران با اشاره به عدم وجود یک واحد درسی به نام فضای مجازی در واحدهای درسی طلاب، بر ضرورت تدریس واحدی با این عنوان تاکید کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین وحید بابادائی، معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ارتباطات گسترده در فضای مجازی، اظهار کرد: امروزه ما در دنیایی هستیم که ارتباطات بسیار گسترده است و افراد در هر نقطه از جهان که بخواهند، به راحتی می‌توانند به واسطه ابزار و وسایل دیجیتال با یکدیگر ارتباط داشته باشند که البته همیشه این ابزارها مفید و مثبت نیست و گاهی هم آسیب‌هایی به دنبال دارد و افراد را درگیر عوارضی می‌کند.
وی افزود: تکنولوژی و فضای مجازی، ابزارهایی برای شناخت مسیر است و می‌تواند تأثیر مستقیمی داشته باشد، اما از طرفی دشمنان از این ابزار برعلیه‌ ما استفاده می‌کنند و ذهن و اعتقادات جوانان‌مان را به لحاظ سیاسی و گسترش مفاسد اخلاقی تحت تأثیر قرار می‌دهد.

از فضای مجازی بر علیه دشمن استفاده کنیم
معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران تصریح کرد: ما باید از این فضا و ابزاری که در اختیارمان قرارگرفته است به واسطه نیروهای انقلابی، متعهد، مذهبی و متخصص برای تقویت و نگه داشتن آرمان های دینی و اسلامی استفاده کنیم. به هرحال جوانان بیشترین مخاطب فضای مجازی هستند و باید مراقب فکر و ذهن آنها باشیم تا کمتر دچار آسیب‌ شوند.
حجت‌الاسلام بابادائی تصریح کرد: حوزه علمیه اگر می‌خواهد کار قرآنی انجام دهد باید این فعالیت‌ها از سوی کارشناسانش تبیین شود. ابتدا باید خود اساتید شناخت کافی را از قرآن داشته باشند سپس این مطالب را متناسب با فضای مجازی انتشار دهند.

متخصصان خوبی در حوزه های علمیه فعالیت می کنند
وی بیان کرد: حوزه علمیه به عنوان نهاد دینی و مرجعی که علما، مبلغان و اساتید تربیت می‌کند، در هر جا که کار قرآنی قرار است انجام شود، قطعا می‌توانند از حوزه علمیه بهره‌مند شوند. حوزه‌های علمیه متخصصان خوبی دارند و می‌توانند در فضای مجازی فعالیت مناسبی داشته باشند.
معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران تصریح کرد: طلاب جوان در کنار اساتید قرآن و تفسیر که سال‌ها کار می‌کنند، برنامه‌‌های خوبی را در فضای مجازی آغاز کرده‌اند که می‌توان به ایجاد تالارهای گفتگو، وبلاگ، راه‌اندازی سایت‌های قرآن، مقابله با شبهه پراکنی از سوی دشمن اشاره کرد.
وی بیان کرد: طلاب جوان در هر بخشی از فضای مجازی ورود مناسبی داشته‌اند و حضورشان در همه این بخش‌ها مؤثر بوده است.

طلاب در فضای مجازی به شبهات پاسخ می دهند
حجت‌الاسلام بابادائی با اشاره به فعالیت‌هایی که حوزه‌های علمیه می‌توانند انجام دهند، گفت: انتشار مفاهیم قرآنی، پاسخگویی به شبهات، مبارزه با جریان‌های ایجاد شده از سوی دشمن و ایجاد  جریان سازی از سوی طلاب با اتکا به مفاهیم دینی و مذهبی از جمله اقداماتی است که حوزه‌های علمیه می‌توانند با تقویت هرچه بیشتر ادامه دهند چرا که همین فعالیت‌ها سبب می‌شود تا در گرایش آنها به اسلام و مکتب شیعه تأثیرگذار باشیم.
وی از عدم وجود یک واحد درسی به نام فضای مجازی در واحدهای درسی طلاب خبر داد و گفت: واحد درسی با این عنوان در حوزه‌های علمیه تدریس نمی‌شود اما مدرسه «سفیران هدایت» یکی از مدارس تخصصی است که به پذیرش و تربیت طلاب می‌پردازد. در برنامه‌های طلاب، آموزش‌های فضای مجازی وجود دارد اما این آموزش‌ها جزء دروس رسمی نیست. البته حوزه علمیه کلاس‌هایی برای آموزش جزئی فضای مجازی برگزار می‌کند.
معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران تصریح کرد: طلاب گنجینه‌ای از معارف دینی به همراه دارند که اگر وارد فضای مجازی شوند و بتوانند همین معارف را به صورت درست به کاربران داخلی و جهانی انتقال دهند، از آنجا که کلام نورانی است بسیار راحت در دل‌شان رسوخ خواهد کرد.
وی افزود: اولین و مهم‌ترین گام رساندن پیام خدا به جهانیان از طریق فضای مجازی است که باید توسط حوزه‌های علمیه صورت بگیرد. اگر بخواهیم مکتب شیعه را به واسطه آیات قرآن و احادیث در کنار ادیان دیگر و مطالب انحرافی قرار دهیم، حق به راحتی قابل تشخیص است و کاربران به راحتی می‌توانند درستی را از یکدیگر تشخیص دهند.

captcha