حجتالاسلام والمسلمین غلامعلی معصومینیا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اقتصادی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به رشد روزافزون روحیه تنبلی و عافیتطلبی در جامعه، به عنوان یکی از اصلیترین موانع پیشبرد اقتصاد مقاومتی گفت: به نظر میرسد در وهله اول باید با روحیه عافیت طلبی و تنبلی در جامعه مقابله کرد. باید توجه داشت که این مقابله یا فرهنگسازی مربوط به قشر خاصی از جامعه نیست و باید در تمام اقشار مردم نهادینه شود. البته نتایج اقدامات فرهنگی نیازمند صرف زمان طولانی است اما به هر حال برخورد با روحیه راحت طلبی باید از نقطه خاصی آغاز شود.
وی در ادامه افزود: متأسفانه روحیه تنبلی در جامعه ما روز به روز گسترش پیدا میکند و علیرغم آموزههای دین اسلام و حتی فرهنگ و تاریخ ایرانی، که کار و فعالیت را مورد ستایش قرار میدادند، امروز ما شاهد روندی هستیم که از آن با عنوان شانسی شدن زندگیها یاد میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه امور اقتصادی بااشاره به فرهنگسازی غلط رسانهها در راستای رواج فرهنگ قرعهکشی گفت: تبلیغات تلویزیونی ما عموما حول شرکت در قرعهکشی و با تعابیری نظیر بهرهمند شدن از جوایزی که میتواند زندگی مطلوبتر و شادتری را برای افراد رقم بزند صورت میگیرد. این درحالی است که آموزههای دین اسلام تاکیدات فراوانی به تشویق مردم به کار و روحیه کارآفرینی دارد. رسانههای ما نیز باید این مطلب را سرلوحه خود قرار دهند که در راستای تقویت روحیه کار به منظور حرکت در جهت زندگی شادتر اقدام کنند.
کارشناس مسائل اقتصاد اسلامی با اشاره به اینکه در حال حاضر برخی افراد به واسطه برنده شدن در قرعهکشی به یکباره ثروت قابل توجهی را بدست میآورند گفت: دسته دیگر مردم نیز با الگو گرفتن از برندگان قرعهکشیها و بخت آزماییها سرمایه خود را به این قبیل فعالیتها اختصاص میدهند. ماحصل این امر هم چیزی جز کاهش روحیه تلاش و بهرهوری در کار نیست. طبق آموزههای اسلامی ترغیب مردم به سمت زندگی بهتر باید از طریق تشویق آنها به کار و زحمت بیشتر صورت گیرد.
وی در ادامه افزود: نگاهی به سبک کار وتلاش در کشورهایی مثل چین و کرهحنوبی به ما نشان میدهد که در این کشورها به حد بسیار مطلوبی روحیه کار و تلاش جای خود را به تنپروری و تنبلی داده است و باتوجه به اسناد بالادستی ما و همچنین منابع خدا دادی که در کشور وجود دارد چنانچه مسئله تنبلی و راحتطلبی حل شود مطمئنا میتوان آینده بسیار روشنی را برای اقتصاد کشور متصور شد.
حجتالاسلام معصومینیا، در پایان با تاکید بر اینکه یکی از دلایل رشد روحیه تنبلی تعطیلات بیش از حد تقویم رسمی کشور است، گفت: وجود تعطیلات به مناسبتهای مختلف آنهم تعطیلات چندین روزه سبب شده تا توقعات افزایش پیدا کند. افراد در طول سال شاید نزدیک به یک ماه عملا با تعطیلات رسمی مواجهاند و این درحالی است که ما در عمل نیازی به این همه تعطیلی نداریم و باید فکری به حال این وضعیت شود. چراکه رسیدن به اهداف مندرج در سیاستهای اقتصاد مقاومتی منوط به مقابله جدی با عافیت طلبی است.