به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) غلامعلی افروز، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران امروز، اول خردادماه، در سومین کنفرانس الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت که در کتابخانه ملی برگزار شد، با بیان اینکه اندیشه جهانیسازی یک نوع الگوی توسعه است، گفت: در این الگو اقتصاد باید جهانی شود اما برای جهانی کردن اقتصاد این نیاز احساس میشود که فرهنگ جهانی شود.
افروز افزود: ماهواره، تلویزیون و شبکههای اجتماعی همه بستر این جهانیشدن فرهنگ را فراهم میکنند و مقدمهای برای آن هستند.
وی با ذکر اینکه معمولا فرهنگ را مجموعهای از آداب، رسوم و دین تعریف میکنند، عنوان کرد: دین یکی از مولفههای کوچک در فرهنگ تلقی میشود و این نوع تعریف در غرب رواج یافته و متاسفانه اندیشمندان ما هم به این تعریف میپردازند، در حالی که این تعریف ایرادی اساسی دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران دو مانع اساسی برای جهانیشدن برشمرد و عنوان کرد: دین و خانواده از جمله این موانع است، در نگاه ما اسلام نه یکی از مولفههای فرهنگ، بلکه فرهنگآفرین است؛ اسلام فرهنگ پدید میآورد و این مسئله میتوان در موضوع پذیرش اسلام توسط ایرانیان کاملا مشاهده شود.
وی عنوان کرد: اگر قرار باشد فرهنگ جهانی شود، باید این مانع از میان برود، لذا غرب ابتدا با دین مبارزه و فرآیند دینزدایی را پایهریزی کرد و اعلام کردند باید دینی را که انقلابآفرین است، خصوصی و شخصی کنیم و دینداران در پستوها و خانههایشان با دین زندگی کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: غرب با ایجاد فرقههای طالبانی و وهابیت و جریانهای تکفیری به مبارزه با دین پرداختند و بعدها متوجه شدند که دین در یک بستر ویژه به نام خانواده رشد میکند.
وی عنوان کرد: خانواده کانون رشد ارزشهای دینی است و غرب برای جهانی کردن فرهنگ تصمیم گرفت پایههای خانواده را متزلزل کند. میخواهند القا کنند که نیازی به خانواده وجود ندارد و هر فردی میتواند با هرکس که میخواهد به طور مشترک زندگی کند و اینگونه نهاد خانواده تزلزل پیدا میکند و به واسطه آن رشد ارزشهای دینی متوقف میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با ذکر اینکه برای ارائه الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت باید از اهداف غرب آگاه بود، گفت: برای ارائه این الگو خانوادهمحوری را مبنای الگوسازی خود باید قرار داد.