بهروز کریمنژاد، عضو هیئتمدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با موضوع اطلاعرسانی فعالیتهای قرآنی در سطح جامعه، گفت: بحث اطلاعرسانی به صورت وسیع در سطح جامعه وجود دارد، اما اخبار فعالیتهای مؤسسات و مراکز قرآنی آن گونه که باید در جامعه بازتاب نداشته است و به نوعی مردم اطلاعات لازم را در رابطه با نحوه فعالیتهای این مراکز ندارند، پس لازم است که اطلاعرسانی در زمینه امور مؤسسات قرآنی بیش از پیش تقویت شود.
وی اظهار کرد: برای تحقق این موضوع باید آموزشهایی در زمینه خبرنگاری در مؤسسات قرآنی انجام شود تا هر مؤسسه حداقل یک خبرنگار داشته باشد که در رابطه با فعالیتهای آن مرکز اطلاعرسانی کند.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان مازندران عنوان کرد: اطلاعرسانی در رابطه با اخبار مؤسسات قرآنی مزیتهایی دارد، از جمله این که علاقهمندان به شرکت در کلاسهای آموزش قرآن با آگاهی از نحوه فعالیت مؤسسات مختلف و با توجه به سطح استعداد و علاقهای که دارند، میتوانند در کلاسهای مناسب اقدام به ثبت نام کنند و از دیگر مزایای اطلاعرسانی میتوان به آگاهی مسئولان از نحوه فعالیت مؤسسات قرآنی است.
استفاده از تابلوهای شهرداری برای اطلاعرسانی قرآنی
وی با بیان این که در حوزه شهری و استانی، صدا و سیما به خوبی میتواند، اخبار فعالیت مؤسسات قرآنی را اطلاعرسانی کند، بیان کرد: در سطح شهرها نیز میتوان از تابلوها و بیلبردهای شهرداری برای اطلاعرسانی درباره زمان و مکان برگزاری کلاسهای آموزش قرآن استفاده کرد.
کریمنژاد افزود: خبرگزاریها در رأس اطلاعرسانی اخبار و فعالیت مؤسسات قرآنی قرار دارند و اطلاعرسانی از طریق شبکههای استانی صدا و سیما علاوه بر آگاهیبخشی در رابطه با فعالیتهای قرآنی در سطح استانها، انگیزهای برای ارتقای فعالیت مؤسسات قرآنی ایجاد میکند.
وی در رابطه با تأثیر مجلات و نشریات قرآنی در زمینه اطلاعرسانی قرآنی در جامعه، گفت: برخی فصلنامهها و مجلات قرآنی که منتشر میشوند، حاوی اطلاعات ارزشمند قرآنی هستند، اما این نشریات فقط بین فعالان قرآنی توزیع میشود و اگر اتحادیههای قرآنی کمک کنند که این نشریات قرآنی، چاپ کثیر داشته باشند و در اختیار عموم مردم قرار گیرند، از جمله موارد تأثیرگذار برای آگاهیبخشی در زمینه علوم قرآنی خواهد بود.
الزام مؤسسات قرآنی به داشتن پایگاه اینترنتی
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان مازندران عنوان کرد: در حال حاضر فضای مجازی، بهترین شیوه آشنایی جامعه با فعالیتهای قرآنی محسوب میشود، به همین منظور مؤسسات قرآنی باید ملزم به داشتن وبلاگ و پایگاه اینترنتی شوند و برای این که مؤسسات بتوانند در این عرصه ورود پیدا کنند، باید آموزههای لازم ارائه شود.
مسئول کارگروه منابع مالی و اقتصادی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور بیان کرد: اگر پایگاههای اطلاعرسانی به گونهای راهاندازی شود که در حوزه جوان، نوجوان و خردسال به نوعی دستهبندی شده باشد، گامهای مؤثری در حوزه فعالیتهای قرآنی برداشته میشود و موجب جذابسازی برنامههای قرآنی خواهد شد.
اطاعرسانی؛ گامی مناسب برای ارزیابی فعالیت مؤسسات قرآنی
کریمنژاد افزود: با اطلاعرسانی در رابطه با اخبار و فعالیت مؤسسات قرآنی، مدیران و مسئولان قرآنی با عملکرد این مراکز آشنا میشوند و موجب تقویت نقاط مثبت، پیگیری و رفع نقاط ضعف این مراکز میشود؛ در واقع اطلاعرسانی، گام مناسبی برای ارزیابی فعالیت مؤسسات قرآنی است.
وی عنوان کرد: در مازندران پایگاه اطلاعرسانی به نام «شامخ 114» راهاندازی شده است که رمز عبور و شناسه کاربری در اختیار مؤسسات قرآنی قرار داده میشود، به این ترتیب مؤسسات میتوانند تمام اطلاعات خود را در این پایگاه اینترنتی قرار دهند و همچنین از این طریق راهکار ارتقای سطح کلاسهای آموزشی در اختیار مربیان قرآن قرار داده میشود.
عضو هیئتمدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور تصریح کرد: دستگاههای ناظر نیز متقابلاً باید درباره نحوه اعطای اعتبارات و چگونگی هزینه کرد آنها، اطلاعات لازم را در اختیار مؤسسات قرآنی قرار دهند؛ همچنین آگاهیهای لازم در رابطه با نحوه اعطای مجوز در اختیار علاقهمندان به راهاندازی مؤسسات قرآنی قرار داده شود، تحقق این امور موجب ترغیب افراد برای حضور هر چه بیشتر در فعالیتهای قرآنی خواهد بود؛ البته فعالیتهای قرآنی باید مردمی باشد و دستگاههای ناطر نیز نظارت کنند.