کد خبر: 1410661
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۱

کتابخانه «آیت الله مرعشی» در اندونزی معرفی شد

شعب خارجی: رایزن فرهنگی ایران در اندونزی ضمن اشاره به ابعاد علمی و معنوی آیت‌الله مرعشی نجفی به تبیین ویژگی‌های کتابخانه آیت‌الله مرعشی مخصوصا از جهت حجم عظیم نسخه‌های خطی نفیس پرداخت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه شرق آسیا، اجلاس سالانه مسئولان کتابخانه‌های اسلامی اندونزی با عنوان «توسعه و تقویت شبکه همکاری‌های کتابخانه‌های دانشگاه‌های اسلامی اندونزی در عصر دیجیتال» در دانشگاه اسلامی «سونان کالیجاگا» با حضور محمود فرازنده سفیر ایران در اندونزی و حجت‌الله ابراهیمیان، رایزن فرهنگی کشورمان در اندونزی برگزار شد.

در این اجلاس محمود فرازنده، در قالب مقاله تخصصی به تشریح کارکردهای کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت: کتابخانه ملی تمامی اسناد خود را به صورت میکروفیلم و میکروفیش تهیه کرده است؛ زیرا نگهداری آنها راحت‌تر است و تمامی کتابخانه‌های ایران به یک شبکه متصل و در حال تبادل اطلاعات خود هستند.  

وی افزود: ایران و اندونزی برای رسیدن به نقطه مطلوب در موضوعات محیط زیست، سایبرنتیک و توسعه و رشد در ساختار عملی فرهنگی ملی ملت‌ها، باید به فکر پردازش و همکاری و به فکر آموختن باشند.

فرازنده در ادامه به چند نکته اشاره کرد: تکنولوژی لازم که در عصر دیجیتال موجود است را باید به مدل‌های بومی با امنیت‌های لازم تأمین کنیم و تربیت نیروی انسانی لازم برای تغییر و تحول در امر کتاب‌داری حائز اهمیت است.

سفیر کشورمان در اندونزی در پایان سخنانش گفت: برای ما به عنوان مسئولان کتابخانه‌ها این وظیفه است که مواظب تحریف‌ها در دین باشیم. باید به روشنگری در خصوص تحریف‌ها هم اهتمام بورزیم.

در ادامه، ابراهیمیان، رایزن فرهنگی ایران در اندونزی طی سخنانی به تشریح و تبیین کتابخانه آیه الله مرعشی نجفی به عنوان نخستین کتابخانه جمهوری اسلامی ایران از جهت حجم عظیم نسخه‌های خطی نفیس پرداخت و گفت: این کتابخانه عظیم که با 400 کتابخانه دنیا در ارتباط است دارای بیش از 80000 عنوان نسخه خطی در 40000 جلد به زبان‌های مختلف است. همچنین این کتابخانه دارای 100000 سند دست‌نویس و 4000 نسخه تصویری و 15000 میکروفیلم و 1000000 جلد کتاب چاپی است.

ابراهیمیان سپس به تبیین شخصیت علمی و معنوی عالم برجسته مکتب اهل بیت(ع) پرداخت و اظهار کرد: این مجموعه عظیم توسط عالمی تهیه شد که زندگی 96 ساله اش را وقف اسلام و قرآن کرد و به معنای واقعی عالم به زمان خویش بود.

وی نقش کتابداران را در  جامعه پیچیده امروز مهم دانست و گفت: باید بر تقویت همدلی و هم‌گرایی و وحدت که استراتژی امروز نخبگان مسلمان است تأکید کرد.

یاداور می‌شود، «ولمین سونی آرینینگ­سیه»، معاون کتابخانه ملی جمهوری اندونزی و «نور دین لاوگو»، استاد کتابداری دانشگاه سونان کالیجاگا نیز در این نشست به بیان مطالبی پرداختند.

captcha