کد خبر: 1411369
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۶
مشتاقی عنوان کرد:

عقب‌افتادگی در امور فرهنگی ـ ورزشی به واسطه عدم برنامه‌ریزی بلند مدت

گروه اجتماعی: عضو شورای فنی فدراسیون کشتی گفت: عدم برنامه‌ریزی بلند مدت برای مسائل فرهنگی ورزشکاران عقب‌افتادگی در امور فرهنگی ـ ورزشی را به دنبال داشته است.

بهرام مشتاقی، پیشکسوت کشتی، قهرمان المپیک و عضو شورای فنی فدراسیون کشتی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: ما در مملکتی اسلامی زندگی می‌کنیم و همه احاد مردم و به‌ویژه ورزشکاران باید در راستای دستورات دینی و همچنین رعایت قوانین کشور در دیگر جوامع حاضر شده و نمایندگان خوبی برای فرهنگ ایرانی و اسلامی باشند.

ورزشکاران ایرانی با هر کسی معاشرت نکنند

وی افزود: در بیشتر کشورها بی‌پروایی‌هایی وجود دارد که باید مراقب بود تا گریبان‌گیر ورزشکاران ونمایندگان ما نشود و ضروری است تا نمایندگان فرهنگی ما شرایط را طوری فراهم کنند که ورزشکاران ایرانی با هر کسی معاشرت نکرده و در ایجاد و برقراری ارتباط با افراد دیگر همه جوانب را بسنجند.

قهرمانان درجام جهانی از کیان ایران اسلامی دفاع کنند

مشتاقی ابراز کرد: قهرمانان ما باید الگوی جوانان ما باشند و همه توقع دارند این قهرمانان در مسابقات جام جهانی از کیان ایران اسلامی دفاع کنند.

عضو شورای فنی فدراسیون کشتی تصریح کرد: مسئولین فرهنگی باید بستر را برای آسایش کامل روحی و روانی ورزشکاران فراهم کرده و با برگزاری برنامه‌های فرهنگی و دینی برای همه، حاضرین در اردوها را به رعایت اصول دینی و اخلاقی تشویق کنند.

پرداختن به فرهنگ تماشاچیان توسط مسئولان وزارت ورزش

این پیشکسوت کشتی بیان کرد: پرداختن به موضوع فرهنگی تماشاچیان ورزشی نیز برعهده مسئولان وزارت ورزش و فدراسیون‌های مربوطه است و باید همه جنبه‌ها و شرایط مناسب حضور تماشاچیان را فراهم کنند به عنوان مثال باید جایگاه ایرانیان مشخص بوده و اجازه ندهند افرادی با ورود به این جایگاه آبرو و کیان ایران اسلامی را مورد چالش قرار دهند.

مشتاقی اظهار کرد: مسئولین فرهنگی و واحدهای عقیدتی  فدراسیون‌ها و وزارت ورزش باید قبل از هر اعزامی ابتدا شرایط را برای حضور ورزشکاران و تماشاچیان فراهم کرده و با برپایی جلسات متعدد آنان را با نحوه برخورد و منش در محافل ورزشی سایر کشورها آشنا کنند.

ترویج پیام‌های اخلاقی و دینی در فضای مسابقات

این قهرمان جهان به ترویج پیام‌های اخلاقی و دینی از طریق فضاهای موجود در مسابقات و با استفاده از برخورد و منش ورزشکاران تاکید واشاره کرد: از این روش می‌توان به عنوان یکی از اقدامات فرهنگی در راه توسعه آموزه‌های دینی در دیگر جوامع جهانی و محافل ورزشی استفاده کرد.

روی برنامه‌های فرهنگی بلند مدت برنامه‌ریزی نکرده‌ایم

وی ابراز داشت: متأسفانه ما هیچ‌گاه بر روی برنامه‌های فرهنگی بلند مدت برنامه‌ریزی نکرده‌ایم و همین امر باعث شده نسبت به دیگر کشورها که به فرهنگ اجتماعی و دینی خود توجه خاصی دارند عقب‌تر بوده و نتوانیم مبلغین خوبی برای فرهنگ ایران اسلامی باشیم.

انتقال ورزش ارزشی و فرهنگ اسلامی به جهانیان

این پیشکسوت کشتی تصریح کرد: برای اینکه در جوامع جهانی ورزشکاران ما الگوی مناسبی برای دیگر ورزشکاران باشند باید از مسابقاتی که در دیگر کشورها برگزار می‌شود بهترین بهره‌برداری را در راستای توسعه فرهنگ اسلامی انجام دهیم و انتقال ورزش ارزشی و فرهنگ اسلامی به جهانیان به این طریق بسیار کاربردی و مؤثر خواهد بود.

مشتاقی در ادامه با تاکید بر رعایت اخلاقیات در ورزش و به‌ویژه رعایت منش پهلوانی از سوی قهرمانان گفت: ورزش برای جوانان فرصتی برای در کنارهم و تمرین مهارت‌های مهم اجتماعی است و فضایی را مهیا می‌کند که اخلاق و منش در خلق و خوی جوانان نهادینه شود.

تماشاچیان باید مبلغین خوبی برای فرهنگ اسلامی و ایرانی باشند

عضو شورای فنی فدراسیون کشتی حضور ورزشکاران در مسابقات جهانی را به عنوان یک تابلو تبلیغاتی معرفی و اشاره کرد: زمانی که قهرمانان در محافل ورزشی حاضر می‌شوند همه رفتار، اخلاقیات و رفتارهای آنها به عنوان یک ایرانی مسلمان مورد ارزیابی قرار گرفته و این ورزشکاران و حتی تماشاچیان باید مبلغین خوبی برای فرهنگ اسلامی و ایرانی باشند.

captcha