کد خبر: 1411385
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۷
محمدجواد اسماعیل‌زاده:

رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی اخبار قرآنی دغدغه فرهنگی داشته باشند

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیرعامل مؤسسه زلال نور تربت حیدریه با بیان این که رسانه‌ها در زمینه اطلاع‌رسانی اخبار قرآنی باید یک نگاه فرااقتصادی داشته باشند گفت: رسانه‌ها درک کنند که مؤسسات قرآنی می‌توانند به‌عنوان یکی از بهترین کمک‌کارهای آنها در مباحث فرهنگی باشند.

محمدجواد اسماعیل‌زاده، مدیرعامل مؤسسه زلال نور تربت حیدریه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با اطلاع‌رسانی در زمینه اخبار و فعالیت‌های مؤسسات قرآنی، گفت: اگر شبکه‌سازی فعالیت‌های قرآنی صورت پذیرد، همه مراکز قرآنی به این شبکه متصل شوند و مهمترین دغدغه مدیران مؤسسات، پی‌گیری مباحث مربوط به قرآن و عترت باشد، بازتاب و انعکاس اخبار مؤسسات قرآنی را در جامعه شاهد خواهیم بود.

وی اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به امکانات محدودی که در اختیار مؤسسات قرآنی قرار داده می‌شود، حدود 10 درصد اطلاعات قرآنی این مراکز انعکاس می‌یابد و در سطح شهرستان‌ها با توجه به تعامل بیشتر افراد در این مناطق، حدود 20 تا 25 درصد اخبار قرآنی مؤسسات، اطلاع‌رسانی می‌شود.

جریان‌سازی؛ لازمه نهادینه شدن فرهنگ اطلاع‎رسانی قرآنی

این استاد دانشگاه در رابطه با این که مؤسسات قرآنی برای اطلاع‌رسانی در رابطه با فعالیت‌های قرآنی، نیازمند چه امکاناتی هستند، عنوان کرد: مؤسسات قرآنی برای انعکاس اخبار به امکانات سخت‌افزاری احتیاجی ندارند، بلکه امکانات نرم‌افزاری و فرهنگ‌سازی لازم است و مهمتر از همه یک جریان‌سازی باید صورت پذیرد، زیرا زمانی این فرهنگ در جامعه نهادینه می‌شود که یک جریان تولید شود.

این مؤلف کتب دینی و قرآنی در ادامه افزود: باید برای مؤسسات قرآنی جریان‌سازی را شروع کنیم، همان گونه که برای مراسم اعتکاف جریان‌سازی شد، اعتکافی که تقریباً 30 سال قبل اثری از آن در کشور وجود نداشت، اما با فرهنگ‌سازی صحیح، آنچه مشاهده می‌شود این است که طی سال‌های اخیر در موسم اعتکاف، صدها هزار نفر برای شرکت در این مراسم معنوی ثبت نام می‌کنند، این موج برای مؤسسات قرآنی نیز باید ایجاد شود، البته گروهی باید باشند که بتوانند این جریان را مدیریت کنند.

وی در رابطه با تأثیر انتشار مجلات، ماهنامه و فصلنامه‌های قرآنی در زمینه اطلاع‌رسانی فعالیت مؤسسات قرآنی، بیان کرد: انتشار مجلات، ماهنامه و فصلنامه‌های قرآنی، فعالیتی تأثیرگذار در اطلاع‌رسانی اخبار مؤسسات قرآنی خواهد بود به شرطی که مؤسسات در انجام این فعالیت‌ها کاملاً مستقل عمل کنند، سخنگوی مرکز یا نهادی خاص نباشند تا بتوانند نقاط قوت و ضعف فعالیت مؤسسات و نهادهای قرآنی را بیان کنند.

راه‌اندازی پایگاه‌های اینترنتی برای اطلاع‌رسانی اخبار قرآنی

این استاد حوزه علمیه با تأکید بر این که برای اطلاع‌رسانی بهتر در زمینه فعالیت مؤسسات قرآنی باید امکانات لازم در اختیار این مراکز قرار داده شود، گفت: راه‌اندازی پایگاه‌های اینترنتی برای مؤسسات قرآنی از جمله راهکارها برای انعکاس هرچه بهتر فعالیت‌های قرآنی در جامعه خواهد بود و در این راستا باید گروهی که متخصص این امر هستند، تشکیل شوند و برای هر مؤسسه یک پایگاه اینترنتی راه‌اندازی کنیم و این پایگاه‌ها را به‌صورت شبکه با یکدیگر مرتبط کنیم.

وی در رابطه با نقش دیگر رسانه‌ها در زمینه اطلاع‌رسانی اخبار قرآنی در جامعه، اظهار کرد: رسانه‌ها در زمینه اطلاع‌رسانی اخبار قرآنی باید یک نگاه فرااقتصادی داشته باشند و درک کنند که وجود یک مؤسسه فرهنگی و قرآنی می‌تواند به عنوان یکی از بهترین کمک‌کارهای آنها در مباحث فرهنگی باشند و آنها را تقویت کنند.

اسماعیل‌زاده درباره تأثیر اطلاع‌رسانی بر نظارت به فعالیت مؤسسات و مراکز قرآنی، عنوان کرد: نظارت و ارزیابی فعالیت مؤسسات قرآنی زمانی امکان‌پذیر است که امکانات لازم از سوی نهادهای مسئول در اختیار مؤسسات قرآنی قرار داده شود، در حال حاضر سطح نظارت‌ها پایین آمده است، چون امکانات لازم به مؤسسات تعلق نمی‌یابد، بنابراین نمی‌توان این مراکز را آن طور که باید مورد نظارت و ارزیابی قرار داد.

شفاف‌سازی تخصیص بودجه به فعالیت‌های قرآنی

وی در رابطه با این که چگونه می‌توان از بودجه فعالیت‌های قرآنی برای اطلاع‌رسانی فعالیت قرآنی مؤسسات استفاده کرد، افزود: باید تخصیص بودجه به فعالیت‌های قرآنی در بخش‌های مختلف شفاف‌سازی شود و در این راستا بودجه‌ای برای اطلاع‌رسانی فعالیت مؤسسات و مراکز قرآنی در نظر گرفته شود.

مدیرعامل مؤسسه زلال نور تربت حیدریه با بیان این که معمولاً بودجه‌های قرآنی بین مؤسسات در شهرهای کلان توزیع می‌شود، تصریح کرد: مسئولان باید زاویه دید خود را نسبت به مؤسسات قرآنی بازتر کنند و نوع نگاهشان به مؤسسات قرآنی در شهرستان‌ها یک نگاه توانمند باشد، زیرا برخی مراکز قرآنی در شهرهای کوچک نیز می‌توانند، طرح‌های مفیدی را ارائه کنند.

captcha